WEDSTRIJDVERSLAGEN

Klimroos 1 – Astrantia/ONA 1                13-11                              3-6-2018

Voor het laatste duel in de buitencompetitie moest Astrantia/Ona naar Hoogeloon. Een wedstrijd met mogelijkheden tot resultaat. De thuisploeg startte overdonderend. De eerste aanval was meteen doeltreffend. 1-0.  Astrantia/ona reageerde meteen en in de volgende minuten werd deze achterstand omgebogen in een 1-3 voorsprong. De beginfase werd een vervolg gegeven met veel doelpunten. Nadat Klimroos weer terug kwam tot 2-3 liep Astrantia/Ona weg naar 3-5.  Vervolgens werd met doelpunten aan beide kanten de stand bepaald op 3-6. In de het vervolg van de eerste helft kwamen de gasten eerst op een verschil van vier. 3-7. In deze fase leek het erop dat Astrantia/Ona  met het goede spel een definitief verschil ging maken. Klimroos dacht daar anders over en wist met veel inzet en fysiek spel terug te komen in de wedstrijd. De achterstand werd teruggebracht tot een doelpunt. 6-7. In de laatste fase voor de rust herstelde de gasten eerst weer het verschil tot twee. 6-8 waarna beide ploegen met evenwicht in score de ruststand op 8-10 bepaalden.

Na de rust kwam Astrantia/Ona uit de eerste aanval net niet tot score wat na later bleek een begin te zijn van een lange periode van doelpuntloos spel. De thuisploeg rook kansen. Vooral nadat de ploeg terug was gekomen tot 9-10 ging men er vol voor. De grens betreffende fysiek spel bleek ook wat ruimer te liggen bij de arbitrage waardoor er veel kon. Ook kwam het met de regels en eisen van het veld niet zo nauw. Zo speelde Astrantia/Ona  aanvallend op een korf die eerder op omvallen stond dan in een correcte positie. In deze ambiance voelde Klimroos zich het beste thuis. Dit vooral nadat de achterstand was weggespeeld er voor het eerst  sinds de eerste aanval weer een voorsprong werd genomen. 11-10. Mede doordat Astrantia/Ona de vele kansen niet wist te benutten verloor de ploeg volledig onnodig  de grip op dit duel. Nadat Klimroos op 12-10 was gekomen wist de ploeg het enige doelpunt na rust te scoren. 12-11. De thuisploeg gaf het duel in de laatste minuten niet meer uit handen en bepaalde de eindstand op 13-11. Een  volledig onnodige nederlaag voor Astrantia/Ona .  Het niet benutten van de mogelijkheden brak de ploeg lelijk op. A.s donderdag nog een afsluitende training waarna het seizoen er definitief op zit. Een  debuutseizoen in de hoofdklasse met heel veel leermomenten .

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 –  Heumen 1          12-15                                      27-05-2018

De derby was ook nu weer een aantrekkelijk duel. Vanaf het begin zocht Astrantia/ONA de korf van Heumen. Echter het vizier stond niet goed waardoor de ploeg niet tot  score kwam. Heumen reageerde zakelijk en benutte de kansen wel.  Na een twintig tal minuten spelen stond er een 0-5 score op het bord.  Dit leek een eerste beslissing van de wedstrijd. Echter als zo vaak bleek dit niet zo de zijn.  Nadat de thuisploeg vanaf afstand de 1-5  binnen gooide bleek Heumen volledig de weg kwijt. Na de 2-5 en 3-5 zocht de thuisploeg naar de aansluiting,  Deze kwam er waardoor bij 6-6 het duel weer volledig open was . In de  laatste fase van de eerste helft domineerde Astrantia.Ona het duel volledig.  De ploeg  speelde zich een aantal kanssen uit alleen het beloonde zich maar met een doelpunt. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 7-6 voorsprong voor de thuisploeg,  Na de rust nam Heumen het heft weer in handen. Nadat beide ploegen wat spelde prikken hadden uitgedeeld  waren het de gasten die met rake schoten een 7-9 voorsprong namen. De thuisploeg moest in de achtervolging maar kon in het verloop van de tweede helft de zaken niet meer keren. Met efficient   spel zocht Heumen de speelsters die het verschil kunnen maken. Dit lukte waardoor de thuisploeg niet meer korter bij kon komen.  Van 7-9 werd het 8-10. Waarna de gasten een voorsprong van drie doelpunten namen. 10-13.  Dit verschil bleef tot het einde van de wedstijd staan. Ondanks veel inzet van de thuispoeg  en

Een score van grote afstand bleef de marge van 3 doelpunten in tact waardoor Heumen met een 12-15 eindstand de wedstijd naar zich toe trok. Een mooie derby met een terechte winnaar werd afgesloten onder regenachtige omstandigheden.  Volgende week de laatste wedstijd tegen Klimroos in Hoogeloon.  Een wedstrijd waar resultaat te behalen is.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Klick/Miko 1              14-11                       13-05-2018

Na twee vrije weekenden stond vandaag Astrantia/Ona tegenover Klick/Miko. Nadat de thuisploeg in de beginfase een grote kans onbenut liet waren het de gasten die de score openden. 0-1. Het duurde even maar het lukte Astrantia/Ona om vanaf afstand weer langszij te komen. 1-1. Nog voordat de thuisploeg aan meer kon denken nam Klick/Miko brutaal een 1-3 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft nam Astrantia/Ona steeds meer het heft in handen. De achterstand werd weg gespeeld naar een voorsprong van 4-3. Klick/Miko kwam weer terug tot 4-4 maar met twee  doelpunten nam de thuisploeg een voorsprong van 6-4. In de laatste fase voor rust wisten de gasten toch weer op een doelpunt te komen. 6-5. In de laatste minuut herstelde Astrantia/Ona weer de marge waardoor de rust aanbrak met een 7-5  voorsprong. Na de rust bracht de beginfase als eerste resultaat voor Klick/Miko. 7-6. De thuisploeg vond echter snel weer het ritme en liep uit naar 9-6. Dit leek even op een vroege beslissing van de wedstrijd. Klick/Miko dacht hier echter anders over en kwam terug tot 9-8. Dit ook in een fase waar de thuisploeg wat kansen liet liggen. Astrantia/Ona was echter weer niet onder de indruk. Mede door aanvallende wissels werd nog nadrukkelijker de korf van de tegenstander gezocht. Dit met resultaat. De voorsprong werd uitgebreid tot vijf doelpunten. 13-8. Ook nu weer geen beslissing. Klick /Miko bleef strijden voor een beter resultaat en knokte zich weer terug in de wedstrijd. Waar Astrantia/Ona even de korf niet vond sloegen de gasten drie maal toe. 13-11. Verder liet Astrantia/Ona het niet meer komen. Middels de laatste treffer van de wedstrijd bepaalde de ploeg de eindstand op 14-11. Eindelijk weer een overwinning voor de meiden. Na het komende vrije pinksterweekend wacht weer een thuiswedstrijd. Dan is Heumen te gast op de Heikant.  Een mooi affice.

______________________________________________________________________

Oranje/Wit 1 – Astrantia/ONA 1              12-8                              22-04-2018

Ook in Leunen kwam Astrantia/Ona niet tot resultaat. Echter alleen in de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Vanaf het begin moest Astrantia/Ona alle zijlen bijzetten om Oranje Wit van score af te houden. Dit lukte niet waardoor de thuisploeg een 4-0 voorsprong nam. Voordat de gasten de 4-1 op het bord brachten lieten ook zij nog enkele goede mogelijkheden onbenut. In het middengedeelte van de eerste helft liet Astrantia/Ona de thuisploeg niet verder weg lopen.  Van 5-2 werd het 6-3. Ondanks genoeg mogelijkheden lukte het Astrantia/Ona  ook niet om de achterstand te verkleinen. Waar teveel mogelijkheden onbenut werden gelaten sloeg Oranje Wit nog enkele malen toe uit de mogelijkheden die werden uitgespeeld.  In de laatste minuten voor rust leek Astrantia/Ona zodoende op een onoverbrugbare achterstand te zijn gezet. Beide ploegen gingen rusten met een 9-3  voorsprong voor de thuisploeg. Na de rust ineens een ander spelbeeld. Astrantia/Ona had organisatorisch de zaken beter voor elkaar. Het spel van Oranje Wit werd steeds moeizamere waarbij ook de snelheid uit de combinaties was verdwenen. Na de eerste score van Astrantia/Ona  ( 9-4 ) kregen de gasten steeds meer controle over het duel. Na een half uur had de ploeg zodoende de achterstand teruggebracht tot 9-8. Nadat Astrantia/Ona nog mogelijkheden liet liggen voor de gelijkmaker kreeg Oranje Wit net op tijd weer de geest. Tien minuten voor tijd kwam de ploeg  voor het eerste weer tot score. 10-8.  Voordat Astrantia/Ona kon aanzetten voor een slotoffensief gooide Oranje Wit het duel met twee treffers meteen in het slot. 12-8.  Dit was ook de eindstand in een wedstrijd met twee verschillende helften waarin op basis van de eerste helft de punten in Leunen bleven. Ondanks het verlies weer genoeg leermomenten voor de meiden van Astrantia/Ona. Na inhaalweekenden staat op zondag 13-05 pas weer de thuiswedstrijd tegen Klick/Miko op het programma.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Stormvogels 1        9-12                       15-04-2018

Het werd een boeiend duel tussen beide ploegen waarbij verschillende belangen speelden. Stormvogels was gekomen voor de winst om daarmee in de race te blijven voor promotie. Bij de thuisploeg  was het doel om een goede wedstrijd af te leveren met daarbij weer groei in het spel. Beide ploegen slaagden in hun opzet. Vanaf het begin lag het tempo hoog. Aanvallend was er in het eerste kwartier een duidelijk verschil. Waar de gasten uit Luyksgestel in de afronding van kansen faalden sloeg Astrantia/Ona wel toe. Gevolg was een 4-0 stand in het voordeel van de thuisploeg. Stormvogels bleef echter vertrouwen houden, zelfs nadat twee strafworpen werden gemist. In het vervolg van de eerste helft werd de achterstand dan ook weggespeeld. Eerst kwam de ploeg terug tot 4-3. Een ook goed spelend Astrantia/Ona  kwam eerst weer op 5-3 waarna Stormvogels de stand gelijk trok. 5-5. In de laatste minuten voor de rust kwamen de gasten toch op voorsprong. Onder andere door een foutje af te straffen bij de thuisploeg werd de ruststand bepaald op 6-7.

Na de rust waren de eerste tien minuten ook weer schaars aan doelpunten. Er was maar een score te noteren uit de verschillende kansen de aan allebei de kanten werden uitgespeeld. Astrantia/Ona trok zodoende de stand weer gelijk. 7-7. Met deze stand lag de wedstrijd weer helemaal open. In het vervolg kon de thuisploeg echter vooral aanvallend niet meer het niveau halen van voor de rust. . Dit was ook de verdienste van Stormvogels . Met veel druk op de bal werd het aanvalsspel van Astrantia/Ona ontregeld waardoor er minder mogelijkheden tot score kwamen. Verder liet de thuisploeg er hiervan ook teveel onbenut. Aan de andere kant wisten de gasten wel tot resultaat te komen en namen voor het eerst een voorsprong van twee doelpunten. 7-9 en hierna zelfs een 7-10 voorsprong . Astrantia/Ona toonde veerkracht . Kwam terug tot 8-10 waarna het middels een strafworp de aansluitingstreffer had kunnen noteren. Deze viel niet binnen waardoor Stormvogels in de eindfase de voorsprong niet meer weggaf. De ploeg gooide de wedstrijd met twee doelpunten definitief in het slot. De eindstand werd bepaald op 9-12 doordat ook Astrantia/Ona nog een keer de korf vond. Ondanks de nederlaag was er bij de thuisploeg tevredenheid  t.a.v het spel. Wanneer de ploeg hierin stappen kan blijven maken geeft dit vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

______________________________________________________________________

ODC 1 – Astrantia/ONA 1       19-10                  08-04-2018

Te gast in Heusden gem Asten was ODC de tegenstander.  De thuisploeg had vorige week het eerste puntverlies geleden en was er op gebrand om vandaag geen fouten te maken. Meteen was het ODC dat de aanval zocht waardoor Astrantia/Ona verdedigend aan de bak moest. Dat ging de ploeg goed af waardoor treffers werden voorkomen. Na de eerste tien minuten stond er zelfs een 0-2 voorsprong op het bord doordat de gasten wel enkele mogelijkheden wisten te benutten. In het vervolg van de eerste helft bleef ODC aanvallend de bovenliggende ploeg. Echter het vizier stond niet op scherp waardoor doelpunten lang uit bleven. Astrantia/Ona kreeg zodoende ook mogelijkheden , wanneer het onder de druk van ODC uitkwam, om de thuisploeg nog meer pijn te doen. Dit gebeurde niet waardoor aan de andere kant de doelpunten wel moesten gaan  vallen. ODC boog zodoende de achterstand om in een 4-2 voorsprong.  Astrantia/Ona bleef in de laatste fase voor rust echter goed in de wedstrijd. Van 5-3 werd de rust bereikt met een 6-5 voorsprong voor ODC. Na de rust leken de gasten de eerste tik uit te delen door op gelijke hoogte te komen. 6-6. Lang kon Astrantia/Ona hier niet van genieten want in de tegenaanval sloeg ODC weer toe. 7-6. In de periode die hierop volgde trok de thuisploeg het duel definitief naar zich toe. Aanvallend was er in een keer meer zuiverheid bij de doelpogingen. Verder werd er veel druk gezet op het balbezit aan Astrantia/Ona kant waardoor er teveel balverlies werd geleden. In een mum van tijd liep ODC zodoende uit naar een 12-6 voorsprong. Astrantia/Ona kwam via een strafworp nog wel terug tot 12-7 maar het gat was geslagen. Bij de thuisploeg was de spanning eraf waardoor de ploeg met vlotte combinaties op zoek ging naar meer. Dit kwam er ook doordat de gasten, waar inmiddels ook de wissels hun speelminuten maakten, meer ruimte weggaven. De score werd zodoende verder opgevoerd. Met zeven doelpunten werd zodoende het totaal van negentien bereikt. Tussendoor wist Astrantia/Ona toch ook nog drie maal de korf te vinden. Dit hadden er nog meer kunnen zijn wanneer het vizier beter had gestaan. Het scorebord gaf zodoende een 19-10 stand aan bij het laatste fluitsignaal. Een terechte overwinning voor ODC. Volgende week thuis tegen Stormvogels . Ook dan zullen de dames weer vol aan de bak moeten tegen weer een tegenstander van kaliber.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Altior 1     10-13                                         02-04-2018

Nadat het kampioenschap in de zaalcompetitie op een haar na was gemist stond vandaag weer de eerste wedstrijd van de buitencompetitie op het programma. Tegenstander was Altior uit Heeswijk Dinther. Na de krappe nederlaag in de heenwedstrijd kwam Astrantia/Ona ook nu niet tot resultaat. Het begin was goed voor de thuisploeg. Eerst was het Altior dat na een vijftal minuten de score opende. 0-1. Echter in de minuten hierna boog Astrantia/Ona deze achterstand om in een 3-1 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft ging een fysiek spelend Altior op zoek naar meer.  Deze speelwijze had tot resultaat dat er veel onnodig balverlies werd geleden bij Astrantia/Ona. De gasten bogen de achterstand zodoende weer om naar een 3-4 voorsprong. In de laatste fase van de eerste helft kreeg Astrantia/Ona weer meer grip op het duel. Beide teams gaven elkaar niet veel toe waardoor er in score ook evenwicht was. In de laatste minuten voor de rust wist Astrantia/Ona zelfs weer op voorsprong te komen. Zodoende brak de rust aan met een 6-5 voorsprong voor de thuisploeg. Na de rust aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Astrantia/Ona had het fysieke spel van de gasten aardig onder controle en was zelfs in staat op de voorsprong uit te breiden. 7-5. Dit doelpunt gaf echter geen rust. Altior met enkele ervaren dames voorop gooide alles in de strijd waarbij ook herhaaldelijk de grens van het toelaatbare werd gezocht. Dit had succes. Astrantia/Ona ging moeizamer spelen waarbij ook teveel fout ging. Altior profiteerde optimaal en  boog de achterstand om naar een 7-11 voorsprong. Middels time out en wissels aan Astrantia/Ona kant kwam de ploeg weer in het goede spoor.  Met twee prima doelpunten werd de achterstand weer gehalveerd. 9-11. Met het ingaan van de laatste tien minuten gaf dit weer energie. Astrantia/Ona ging op zoek naar meer. De had zodoende enkele malen de aansluitingstreffer in het vizier. Deze kwam er niet daar Altior optimaal profiteerde van de arbitrage. Waar fysiek spel onder eigen korf doorgang kon vinden werd aan de andere kant de score naar 9-13 getild onder andere door een makkelijk gegeven strafworp. Dit was de knock out voor de thuisploeg . In de laatste minuut wist Astrantia/Ona  toch nog te scoren waardoor de eindstand werd bepaald op 10-13. Los van deze nederlaag waren er genoeg leermomenten geweest waar de ploeg de komende week weer mee aan de slag kan.  Volgende week wacht immers koploper ODC.  Support is van harte welkom bij dit duel in Heusden gem Asten.

______________________________________________________________________

Oxalis 1 – ONA/Astrantia 1  12 – 14                               04-03-2018

In deze laatste wedstrijd van de zaalcompetitie konden beide ploegen niets meer winnen. Ona/Astrantia kon geen kampioen meer worden en Oxalis kon niet meer op plaats zeven terecht komen wat nacompetitie betekend voor degradatie. De wedstrijd was meteen levendig daar de thuisploeg met veel inzet en korte snelle combinaties de korf van de tegenstander zocht. Het stroef gestarte Ona/Astrantia keek zodoende na de beginfase tegen een 2-0 achterstand aan. Geduldig en met veel variatie spelend kwamen de gasten beter in het ritme. Gevolg was dat de achterstand werd omgebogen naar een voorsprong. 2-4. Hierna waren er mogelijkheden om de voorsprong te vergrootten . Dit gebeurde niet waardoor Oxalis weer terug kon komen tot 4-4. In het vervolg van de eerste helft kwam Ona/Astrantia niet meer op achterstand echter kon ook geen afstand nemen. Eerst was er wel weer de voorsprong van twee doelpunten 4-6 maar ook nu weer kon Oxalis aanhaken. 6-6. In de laatste fase van de eerste helft bleef het verschil zelfs maar een doelpunt. Elke score van Ona/Astrantia werd weer beantwoord met doelpunten door de thuisploeg. Zodoende werd de ruststand bepaald op 8-9 in het voordeel van Ona/Astrantia. Ook na de rust maakte een onbevangen en enthousiast  spelend Oxalis het de gasten niet makkelijk. Ona/Astrantia bleef echter wel voortouw houden in score waardoor het ook nu weer niet op achterstand kwam. Eerst strafte Oxalis een foutje af voor de 9-9 echter in de tegenaanval stond het meteen weer 9-10. In het vervolg van de tweede helft bleef de wedstrijd boeiend. Doelpunten en pech aan beide kanten brachten de score op 11-12. De laatste 10 minuten gingen in met een aantal wissels aan de kant van Ona/Astrantia. Verder wist de ploeg zich weer meer ruimte te verschaffen door de marge  op twee te brengen. 11-13. Oxalis gaf niet op en kwam weer terug tot 12-13. Ook nu kon de thuisploeg niet lang hopen op de gelijkmaker daar Ona/Astrantia het verschil weer snel had hersteld 12-14. In de laatste minuten werd er niet meer gescoord zodat door deze winst Ona/Astrantia de volle buit pakte uit de laatste negen wedstrijden. In de eindstand kwam de ploeg zodoende na het verlies van Bladella op gelijke hoogte met de koploper. Echter het onderling resultaat was al in het voordeel van de ploeg uit Bladel. Een mooie zaalcompetitie kwam aan zijn eind. Ook de actieve inbreng van Elly en Iris stopt komende maanden  i.v.m.  de zwangerschappen van beide. Na een weekje rust begint alweer de voorbereiding voor de buitencompetitie die in het paasweekend wordt hervat.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 -  Dakos 1   18-16                         25-02-2018

Het duel tussen de nummers twee en drie werd een boeiende wedstrijd. Dit onder leiding van een prima arbitrage. Na een aftastend begin was het Dakos dat middels een afstandsschot de score opende. 0-1. Hierna was het de thuisploeg die middels drie doelpunten het initiatief terug haalde en een 3-1 voorsprong nam. Even leek het erop dat Ona/Astrantia verder weg ging lopen bij de tegenstander. Na doelpunten aan beide kanten  4-2 werd het verschil op drie gebracht. 5-2. Verder liet Dakos het echter niet komen waardoor het tot de rust verder een gelijk opgaand duel werd. In doelpunten hielden de ploegen elkaar in evenwicht waardoor het rustsignaal klonk bij een 9-6 score.  Na de rust leek het duel in eerste instantie steeds meer in het voordeel van Ona/Astrantia te gaan. De eerste aanvallende acties van Dakos brachten geen resultaat waarna de thuisploeg middels doelpunten uitliep naar 11-6. De gasten uit Someren toonden karakter en vochten zich terug in de wedstrijd. De rest van de tweede helft werd zodoende boeiend. Beide ploegen lieten prima korfbal zien waarbij Dakos het voor elkaar kreeg om terug te komen tot op een doelpunt verschil. Bij 14-13 was de spanning weer helemaal terug. Astrantia/Ona toonde karakter en bleef het voortouw houden in score. Na doelpunten aan beide kanten moest bij 15-14 de wedstrijd even stilgelegd worden om voor iedereen duidelijk te hebben hoeveel speeltijd er nog was. Deze time out werd door Astrantia/Ona meteen gebruikt om nog bij te sturen. Dit met succes. Door twee doelpunten werd het verschil weer op drie gezet. 17- 14.  Dakos gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 17-15. Verder kwamen de gasten in de laatste minuten niet meer. Nadat de thuisploeg weer succesvol was bleef er te weinig tijd meer over om de achterstand weg te spelen. Nadat een strafworp werd benut klonk meteen het laatste fluitsignaal. Met een 18-16 overwinning hield Ona/Astrantia de punten thuis op deze toch wel emotionele dag.  Een overwinning opgedragen aan Thea die ongetwijfeld zal hebben mee genoten.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Avanti 1    16 – 10                                18-02-2018

De thuisploeg had een prima start van deze wedstrijd. Nadat de eerste aanval al succesvol werd afgerond was het meteen hierna weer raak. 2-0. De gasten uit Schijndel konden hier vooralsnog niks tegenover stellen. Nadat in de volgende minuten Ona/Astrantia  zelfs uitliep naar  4-0 leek het voor de thuisploeg een makkelijk middagje te worden. Echter ineens liep het aanvallend wat stroever waardoor het fysiek spelende Avanti niet op een nog grotere achterstand werd gezet. Ook balverlies bij Ona/Astrantia bracht een aantal malen balbezit voor de gasten. Avanti benutte deze situatie en bracht de achterstand terug tot 4-2. Ook in de laatste tien minuten voor rust bleef het duel onrustig. Met veel fysiek spel en daarbij commentaar op de genomen beslissingen van de scheidsrechter kreeg Avanti het toch voor elkaar om in de buurt van de thuisploeg te blijven. Doelpunten aan beide kanten bracht eerst de stand op 5-3  waarna met nog een minuut te spelen Avanti zelfs op een doelpunt kwam.  6-5.  Een prachtig afstandsschot aan de kant van Ona/Astrantia  bepaalde de ruststand op 7-5.  Na de rust stelde de thuisploeg meteen orde op zaken. Goed aanvalsspel werd bekroond met drie doelpunten waardoor de voorsprong werd uitgebouwd naar 10-5. In het vervolg van de tweede helft liet Ona/Astrantia de tegenstander niet meer terug komen in de wedstrijd. Avanti kwam wel eerst terug tot 10-6. Maar hierna bleef  deze marge van vier doelpunten lang in tact. Middels scores aan beide kanten stond het tien minuten voor tijd  13- 9.  Deze laatste fase werd door Astrantia/Ona benut  voor een aantal wissels. Dit had geen nadelige invloed op het team.  Zelfs zonder enkele basisspeelsters bleef de ploeg controle houden op dit duel. Ook  in score wist de thuisploeg de marge nog te vergrootten . Zodoende kende deze wedstrijd een 16 – 10 eindstand waardoor de punten in Overasselt bleven. Ook volgende week weer een thuiswedstrijd.  Dan is Dakos de tegenstander. Voorafgaande aan dit duel kan Ona/Astrantia 2 tegen SVO 2 het kampioenschap binnenhalen. Dus veel support is weer welkom.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Klick/Miko 1    18 – 7                              04-02-2018

Meteen in de eerste aanval liet de thuisploeg al twee kansen onbenut. In de volgende minuten was het meteen goed raak en liep Ona/Astrantia uit naar een 4-0 voorsprong. Een time out bij de gasten was nodig om de ploeg wakker te schudden. Dit resulteerde wel in meer weerstand van Klick/Miko. Maar de toeschouwers kregen in  deze fase ook  een slordig spelend Ona/Astrantia  te zien. Mede daardoor kon Klick/Miko  de achterstand halveren. 4-2. Na ook een time out bij Ona/Astrantia pakte de thuisploeg de draad weer op. Nadat eerste beide ploegen tot score kwamen liep in het vervolg van de eerste helft Ona/Astrantia uit naar een 8-3 voorsprong bij rust.  Ook na de rust was Ona/Astrantia scherper onder de korf. In de eerste minuten na rust scoorde de ploeg meteen twee maal waar Klick/Miko er maar een tegentreffer tegenover kon stellen. 10-4.  De gasten bleven met veel inzet strijden voor een beter resultaat maar kwamen niet dichterbij mede door weinig fortuin bij enkele doelpogingen. In het middengedeelte van de tweede helft leverde dit maar een doelpunt op.  De thuisploeg was veel doeltreffender in deze periode en liep uit naar een niet overbrugbare voorsprong. 15-5. De laatste vijf minuten van dit duel bleven het aanzien meer dan waard. Doelpunten aan beide zijden bepaalden de eindstand op 18-7. Met deze verdiende overwinning bleven de punten thuis.  Na de carnaval wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Avanti.

______________________________________________________________________

Bladella 1 – ONA/Astrantia 1    5-6                                                   28-01-2018

De topper in Bladel werd een duel zonder veel doelpunten. Dit nam niet weg dat het een spannende en enerverende wedstrijd werd. De gasten moesten winnen om nog een kans te houden op het kampioenschap. In de eerste tien minuten begon Ona/Astrantia wat aarzelend. Aanvallend kwam de ploeg moeizaam op gang. Echter verdedigend stond de ploeg meteen goed waardoor Bladella,  dat aanvallend in deze beginfase meer inbreng had,  ook niet tot doelpunten kwam. De brilstand bleef zodoende lang op het bord. Middels een makkelijk gegeven strafworp wist de thuisploeg eindelijk de score te openen. 1-0. De eerste helft was inmiddels halverwege. In het vervolg kwam Ona/Astrantia ook aanvallend op toeren. Verschillende mogelijkheden werden uitgespeeld. Echter het vizier stond niet op scherp waardoor doelpunten uitbleven. Steeds was er dan weer de overname van Bladella waarbij de gasten steeds verdedigend , op een moment na,  het juiste antwoord hadden. De rust brak zodoende aan met een 2-0 voorsprong voor Bladella. Onder de rust waren er weer de zorgen van de supporters of en wanneer Ona/Astrantia tot score zou komen.  Het geduld werd niet op de proef gesteld omdat de gasten meteen uit de eerste aanvallende acties de nul van het scorebord schoten. 2-1. Hierna kregen de toeschouwers ook een gelijkwaardige tweede helft te zien. Beide ploegen streden vol overgave voor een beter resultaat. Bladella bleef echter in score voorsprong houden. Halverwege de tweede helft stond het echter nog maar 3-2. Middels aanvallende wissels kwamen de gasten hierna toch op gelijke hoogte. 3-3. De laatste tien minuten werden zodoende nog spannend en enerverend. In eerste instantie leek Bladella het duel naar zich toe te gaan trekken. Middels prima doelpunten kwam de ploeg weer op een voorsprong van twee doelpunten. 5-3. Ona/Astrantia gaf zich niet gewonnen. Door wissels werden de  kwaliteiten op de bank  volledig benut. Aanvallend werd er nog meer druk op de verdediging van Bladella  uitgeoefend. Dit met succes.  Middels drie doelpunten nam Ona/Astrantia kort voor het einde voor het eerst een voorsprong. 5-6. Bladella ging in de laatste minuten nog vol op de aanval om de eerste nederlaag af te wenden. Afstandsschoten hadden geen succes. In de tegenaanval had Ona/Astrantia steeds meer ruimte om het duel in het slot te gooien. Dit gebeurde ook niet waardoor de 5-6 als eindstand kon worden genoteerd. Een mooie overwinning voor Ona/Astrantia.  Volgende week weer thuis tegen Klick/Miko.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 -  De Horst 1     21 – 15                               21-01-2018

In deze derby kregen de vele toeschouwers waar voor hun geld. De eerste aanvallen van de thuisploeg hadden al bijna succes. Echter het duurde toch nog een aantal minuten voordat Astrantia/Ona de score open brak. De gasten hadden het antwoord snel paraat. 1-1.  In het vervolg was Astrantia/Ona toch de gevaarlijkste ploeg. Er werden gemakkelijker kansen uitgespeeld en daardoor kwam er een voorsprong van 4-1 op het bord. De Horst kwam terug tot 4-2 maar vervolgens werd het verschil op vier gebracht. In de laatste tien minuten van de eerste helft bleef dit verschil in tact. Bij een 6-2  stand hielden beide ploegen elkaar in evenwicht  qua score. Met een 10-6 ruststand werd de boeiende eerste helft afgesloten.

Na de rust in een keer een ander spelbeeld. De Horst begon weer met veel passie en kwam als eerste tot score. 10-7. De thuisploeg herstelde nog wel de marge  11-7 maar had vervolgens een heel slordige fase. Veel balverlies was het gevolg. De gasten uit Groesbeek voelden dat er meer in zat. Op basis van de genoemde passie en strijd kreeg de ploeg het voor elkaar om de stand gelijk te trekken. 11-11. Een time out aan Ona/Astrantia kant was nodig om de ploeg weer in het juiste spoor te krijgen. In de minuten die volgden trok de ploeg de regie weer volledig naar zich toe. Voordat de Horst aan een voorsprong kon denken en werken stond de 15-11 op het bord. Dit bleek de beslissende voorsprong. Ona/Astrantia bleef in de laatste fase van deze wedstrijd controle houden en liet de gasten niet meer dichterbij komen. De Horst gaf niet op en bleef tot het eindsignaal strijden voor een beter resultaat. Gevolg was een mooie eindfase waar nog tien doelpunten waren te zien. Een makkelijker scorend Ona/Astrantia  had hierin het grootste aandeel. Met zes doelpunten aan de kant van de thuisploeg werd de eindstand op 21-15 bepaald. Na deze wederom mooie derby volgende week in Bladel tegen de koploper.

______________________________________________________________________

JES 1 – ONA/Astrantia 1      9-13                                     14-01-2018

De toeschouwers moesten even geduld opbrengen voordat de eerste doelpunten vielen in deze wedstrijd. De eerste tien minuten waren zeker niet saai ondanks dat doelpunten ontbraken. Beide teams kwamen tot kansen maar succes was en niet. Ona/Astrantia brak de ban en nam een 0-1 voorsprong. In het vervolg kwamen de gasten zelfs op een 0-3 voorsprong daar uitspelen van kansen hun gemakkelijker afging dan bij JES. Het leek er even op dat Ona/Astrantia  zich al vroeg in de wedstrijd naar een beslissende voorsprong speelde. Dit gebeurde niet. De thuisploeg haalde zelfs wat van de achterstand af door zich terug te knokken naar 2-3.  Meteen hierna werd het 2-4 middels een afstandsschot. In de laatste fase van de eerste helft herstelden de gasten de marge weer tot drie waardoor Ona/Astrantia met een 4-7 voorsprong ging rusten. Na de rust namen de gasten meteen uit de eerste aanval een nog grotere voorsprong. 4-8. Ook de 4-9 viel hier snel achteraan waarbij eerst van de stip was gemist. JES gaf niet op en wist zich toch weer terug te knokken naar 6-9. Dit in een fase waarin  ook Ona/Astrantia nogal wat kansen onbenut liet. In het laatste kwartier werd toch steeds duidelijker dat die voorsprong niet meer in gevaar kwam. Ona/Astrantia bracht eerste de marge weer terug op vier. 6-10. Vervolgens speelde de ploeg de wedstrijd rustig uit. JES gaf niet op en had in de eindfase nog driemaal succes. Hier schoot de ploeg niks meer mee op doordat ook de gasten nog driemaal de korf vonden. Zodoende eindigde deze wedstrijd met een 9-13 op het bord. Een verdiende overwinning voor Ona/Astrantia. De komende week kan er weer toegewerkt worden naar de derby tegen de Horst. Steun van veel supporters is welkom.

______________________________________________________________________

Avanti 1 – ONA/Astrantia 1          8 – 18                            07-01-2018

Na de welkome overwinning in de laatste wedstrijd voor de jaarwisseling liet Ona/Astrantia een prima indruk achter in de eerste wedstrijd van 2018. De beginfase van het duel tegen Avanti was nog wat aarzelend zoals we in meer wedstrijden hadden gezien. De fysiek spelende thuisploeg nam zodoende het initiatief en nam een 2-1 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft werden de gasten steeds meer de bovenliggende partij. De achterstand werd omgebogen in een 2-6 voorsprong. Ondanks dat er een enkele malen verkeerde keuzes werden gemaakt wist Ona/Astrantia met geduldig spel de fysieke druk ,op bal en speelster, door Avanti goed te bespelen. Wanneer er dan ruimte kwam werden er verschillende kansen uitgespeeld. Ondanks het overwicht bleef tot aan de rust het verschil op vier staan. Met doelpunten gelijk verdeeld aan beide kanten werd de ruststand 5-9.  Na de rust liet de thuisploeg meteen zien dat het zich nog niet zomaar gewonnen gaf. De eerste score was voor Avanti. 6-9. Hierna verzuimde de ploeg om nog korter bij te komen door een strafworp te missen. Het antwoord van Ona/Astrantia was doortastend. Met rake ballen werd de score opgevoerd naar 6-12. De weerstand van de thuisploeg werd hierdoor flink op de proef gesteld. Een portie fysiek bracht echter geen ommekeer. Verder dan een benutte strafworp kwam de ploeg niet. 7-12. Het laatste kwartier gaf een ontspannen spelend Ona/Astrantia te zien. De ploeg liep weg naar een verschil van tien doelpunten. 7-17. Deze marge bleef tot het eind in tact daar beide ploegen nog een maal de korf vonden. 8-18. Een mooie overwinning die weer vertrouwen geeft.  Volgende week weer een uitwedstrijd.  Dan in Boekel tegen JES.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Oxalis 1       15-14                           17-12-2017

Na drie verliespartijen kwam Ona/Astrantia eindelijk weer tot winst.  In de wedstrijd tegen Oxalis begon Ona/Astrantia voortvarend. De ploeg had weinig tijd nodig om de 1-0 op het bord te zetten. Hierna waren er talrijke  mogelijkheden om meteen uit te lopen naar een ruimere voorsprong. Geen zuiverheid in de afwerking maar ook pech voorkwamen dit. De gasten uit Horst kwamen beter in de wedstrijd en bogen uit een enkele kans de achterstand om in een 1-3 voorsprong. De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om het initiatief weer terug te krijgen. In eerste instantie kwam de ploeg terug tot 3-3 maar hierna nam Oxalis weer brutaal een 3-5  voorsprong. Ondanks het uitspelen van veel kansen waren er twee afstandsschoten nodig om de 5-5 op het bord te krijgen. Voor het rustsignaal nam Ona/Astrantia eindelijk weer de voorsprong. 6-5. Na de rust pakte Oxalis meteen vanaf de beginbal het initiatief. Met twee rake ballen werd de achterstand weer omgebogen in een voorsprong. 6-7. Vanaf toen werd het steeds meer een vechtwedstrijd. Ona/Astrantia had teveel kansen nodig om het duel naar zich toe te trekken terwijl Oxalis met de regelmaat bleef scoren. Hierbij mocht de ploeg ook nogal eens een keer aanleggen vanaf de stip. Qua score ging het duel zodoende naar het einde van de wedstrijd gelijk op. Van 7-7 was het enkele minuten voor het einde 13-13. In deze laatste minuten nam de spanning verder toe.  Eerst nam Ona/Astrantia weer een 14-13 voorsprong waarna Oxalis via de stip weer gelijk mocht maken. 14-14. Deze gemakkelijk gegeven strafworp had geen invloed op Ona/Astrantia daar de ploeg meteen weer de voorsprong pakte. 15-14.  De laatste minuut was aangebroken . Ook hierin weer de nodige commotie. De thuisploeg leek met de laatste aanval de tijd vol te spelen. Echter Ona/Astrantia leed balverlies waarna Oxalis nog een strafworp claimde in de laatste seconden van dit duel.  Ona/Astranta trok zodoende de overwinning over de streep maar had het zich onnodig moeilijk gemaakt. De komende weken kan de ploeg weer werken aan het spel waarna op zeven januari de competitie weer wordt hervat.
_________________________________________________________________

Dakos 1 – ONA/Astrantia 1          9 – 7                10-12-2017

Ondanks de weersvoorspellingen was de heenreis naar Someren voor de dames van Ona/Astrantia  probleemloos. Goed voorbereid kon zodoende aan het duel met Dakos worden begonnen. Vanaf het eerste fluitsignaal was het een gelijkwaardig duel waarin de gasten meteen op zoek gingen naar resultaat. Immers het scorend vermogen had de laatste weken gehaperd. Het eerste kwartier zag er gunstig uit. Na de openingstreffer van Ona/Astrantia  0-1 kwam Dakos middels een afstandschot nog wel langszij maar hierna namen de gasten resoluut een 1-3 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar keurig in evenwicht echter doelpunten maken kwam bij Ona/Astrantia niet meer voor in het strijdplan. De thuisploeg profiteerde en kwam in eerste instantie gelijk. 3-3. Nadat er geruime tijd niet gescoord werd , dit ook door goed verdedigen aan beide kanten,  sloeg Dakos in de laatste minuten voor de rust weer onberispelijk toe. 5-3. Twee afstandsschoten vonden weer de korf. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Ona/Astrantia ging op zoek naar resultaat maar was in het eerste kwartier niet in staat om de korf te vinden. Ondanks goed verdedigen wist Dakos in deze periode toch nog twee maal toe te slaan. 7-3. Met een  time out en wisselingen in de ploeg  kwam Ona/Astrantia eindelijk tot resultaat.  De achterstand werd terug gebracht tot 7-5. Even leek de thuisploeg te wankelen maar de 8-6 bracht weer uitkomst. In de eindfase van dit duel probeerde Ona/Astrantia het tij nog te keren . Dit lukte niet meer daar eerst Dakos via de stip weer uitliep naar 9-6  en waar de gasten middels een velddoelpunt de eindstand bepaalden op 9-7. Weer een verliespartij die liet zien dat er veel meer had ingezeten. Met deze teleurstelling moest de  terugreis worden gedaan onder zeer moeilijke weersomstandigheden.  Mooi was het bericht later op de middag dat iedereen probleemloos was thuis gekomen. Volgende week in Overasselt  tegen Oxalis.

______________________________________________________________________

Klick 15/Miko 1 – ONA/Astrantia 1       9 – 7                          3-12-2017

In deze wedstrijd was het voor beide teams zaak om tot een overwinning te komen zodat de aansluiting met de bovenste plaatsen niet groter werd. Vanaf het begin waren de teams volledig aan elkaar gewaagd. Vooral verdedigend hadden de ploegen hun zaken prima voor elkaar. Dit betekende dan ook dat het een wedstrijd werd met weinig doelpunten. De thuisploeg kwam na een tiental minuten op een 1-0 voorsprong.  Ook de gasten vonden na deze openingstreffer voor de eerste maal de korf. 1-1.  In het vervolge van de eerste helft golfde het spel op en neer. Met snelle combinaties werd aan beide zijden gezocht naar openingen. Klick15 /Miko was in die fase het meest succesvol. Met twee doelpunten werd de stand naar 3-1  getild. Deze voorsprong bleef tot de rust in tact daar Ona/Astrantia in eerste instantie niet dichterbij kwam door pech in de afwerking. Vlak voor de rust viel de bal dan eindelijk binnen. 3-2.  Na de rust hetzelfde spelbeeld. Twee ploegen die streden voor de overwinning waarbij de thuisploeg ook fysiek meer de grens zocht dan de gasten. De voorsprong voor Klick 15/Miko bleef ook in het eerste gedeelte van de tweede helft in tact. Bij de eerste aanval van Ona/Astrantia kwam de gelijkmaker er niet waarna de thuisploeg wel raak schoot. 4-2. In het vervolg  werd de stand naar 5-3 gebracht. Halverwege de tweede helft kwam Ona/Astrantia eindelijk op gelijke hoogte.  Met twee afstandsschoten stond het ineens 5-5. De thuisploeg was niet onder de indruk en had in het vervolg toch weer het eerste woord. De voorsprong werd weer op twee doelpunten gebracht. 7-5. Ona/Astrantia gaf zich in de eindfase niet gewonnen en bleef spelen voor een beter resultaat. Middels wat wisselingen kwam de ploeg dichterbij. Na de aansluitingstreffer 7-6 waren er weer mogelijkheden op de gelijkmaker echter die viel niet waarna de thuisploeg profiteerde. 8-6. De laatste minuten werden spannend.  Ona/Astrantia scoorde de 8-7 waarna de ploeg ook de mogelijkheden kreeg voor de gelijkmaker. Deze viel niet waarna Klick 15/Miko in de laatste seconden van de wedstrijd het duel definitief naar zich toe trok. 9-7. De punten bleven zodoende in Mill . Voor Ona/Astrantia deze week weer werk aan de winkel om vooral het scorend vermogen weer op te krikken.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Bladella 1   7 – 10                26-11-2017

In de nog prille zaalcompetitie stonden de twee nog ongeslagen ploegen tegenover elkaar. De gasten uit Bladel kwamen meteen goed uit de startblokken. Fel spelend werd overal druk gezet. Ona/Astrantia had  zodoende moeite om in het ritme te komen. In de beginfase lukte het de thuisploeg niet om onder die druk uit te komen. Aanvallend lukte er niet veel en door onzuivere passing werden er fouten gemaakt. Bladella nam middels twee afstand schoten brutaal een 0-2 voorsprong. Na de vak wissel ging Ona/Astrantia op zoek naar de eerste score. De ploeg kwam vooralsnog niet verder dan een afgekeurd doelpunt en strafworpsituatie waarin de scheidsrechter niets zag. Bladella pikte in deze fase nog stiekem een doelpunt mee. 0-3. In het vervolg van de eerste helft kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Na de eerste score 1-3 was het vlot middels twee prima doelpunten 3-3. Even leek het erop dat de ommekeer zou komen. Deze kwam niet doordat Ona/Astrantia uit de vele mogelijkheden niet tot score kwam. Bladella wist uit de door hun uitgespeelde kansen een veel beter rendement te halen en ging zodoende met een  3-7 stand rusten. Na de rust ging de thuisploeg meteen op zoek naar een beter resultaat. Er moest veel energie in gelegd worden omdat de gasten ook nu weer weinig ruimte weg gaven. Toch lukt het Ona/Astrantia terug te komen tot 6-7. Weer was er het gevoel dat het duel ging kantelen. Eerst was er de 6-8 doordat Bladella een fout resoluut afstrafte. Maar de 7-8 meteen uit de volgende aanval veranderde die situatie niet. Ona/Astrantia ging op zoek naar meer. Een vrije bal leek de gelijkmaker te brengen maar de bal wilde niet door de korf. Gesteund door de voorsprong bleef Bladella in balbezit secuur en geduldig zoeken naar mogelijkheden terwijl het verdedigend toch ook weer een aantal malen goed weg kwam. Ook in de eindfase waren de gasten weer als eerste succesvol waardoor het duel werd  beslist 7-9. Ona/Astrantia moest zich zodoende neerleggen bij verlies. Ook het laatste wapenfeit was voor Bladella zodat met een 7-10 score de punten werden meegenomen naar Bladel.

______________________________________________________________________

De Horst 1 – ONA/Astrantia 1     11 – 16                            19-11-2017

In Groesbeek stond Ona/Astrantia tegenover de Horst. In deze derby had de thuisploeg aanvankelijk het initiatief. Na doelpunten aan beide zijden ( 1-1 ) wist de ploeg  middels twee doelpunten een 3-1 voorsprong te nemen. De gasten waren niet onder de indruk. Het aanvalsspel van Ona/Astrantia ging beter lopen . Dit werd ook in doelpunten uitgedrukt. De achterstand werd weggewerkt en zelfs omgebogen naar een voorsprong. 3-5. In het laatste gedeelte van de eerste helft bleef de voorsprong van Ona/Astrantia in takt. Daar beide ploegen elkaar in evenwicht hielden qua score  kwam de rust met een 6-8  stand. Na de rust was er in de beginfase weinig verandering in het spelbeeld. De gasten hielden controle waardoor de Horst niet in staat was om dichterbij te komen. Scores aan beide zijden bracht de stand na een kwartier spelen op 8-10. In het vervolg van de tweede helft liep Ona/Astrantia toch weg bij de thuisploeg. Dit mede door wat omzettingen. Bij 8-11 wist de Horst nog een maal aan te klampen. 9-11 maar hierna liepen de gasten uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Bij 10-14 ging de slotfase van dit duel in. De Horst bleef gaan voor een beter resultaat maar kwam niet verder. Vooral doordat er maar een maal werd gescoord uit drie strafworpen. De gasten wisten nog tweemaal de korf te vinden waardoor Ona/Astrantia ook nu weer de sterkste was in deze derby.  Met een 11-16 eindstand gingen de punten mee naar Overasselt/Middelaar.

______________________________________________________________________

Ona/Astrantia 1 -  JES 1       4 – 6                                     12-11-2017

De eerste wedstrijd van de zaalcompetitie in de overgangsklasse werd door Ona/Astrantia succesvol afgesloten. Vanaf het begin had de thuisploeg te maken met een enthousiast en fel spelend JES. Het begin was gelijk opgaand waarin Ona/Astrantia  zichtbaar  op zoek was naar het juiste ritme. JES opende in deze fase brutaal de score. Lang konden de dames uit Venhorst hier niet van genieten omdat Ona/Astrantia in de tegenaanval de gelijkmaker liet aantekenen. 1-1. De wedstrijd bleef gelijk opgaan waarbij JES tot tweemaal toe een achterstand wist weg te werken. 3-3. Langzaam aan kreeg de thuisploeg de overhand. Bij 5-3 kwam JES nog terug tot 5-4 maar hierna werd door Ona/Astrantia tot de rust het eerste verschil gemaakt. Nadat de score naar 6-4 was gebracht werd met een prima onderschepping in de verdediging de bal middels een diepe bal en een korte combinatie in drie balcontacten in het mandje gelegd. 7-3. In de laatste minuut sloeg Astrantia/Ona nogmaals toe.  8-4. Ook na de rust zagen de toeschouwers  een eerste score van JES. De ploeg had daarbij geluk dat de scheidsrechter een voetfout op de lange lijn niet kon zien. 8-5.  Ona/Astrantia had in deze tweede helft mede door wat wisselingen het duel volledig in haar greep. JES , dat ook in de tweede helft met veel elan speelde,  kreeg steeds meer moeite om bij de korf te komen waardoor doelpunten schaars werden. De thuisploeg speelde zich in deze fase naar een beslissende voorsprong. Bij 12-5 konden de bezoekers zodoende pas de zesde treffer aantekenen. In de laatste minuten bleef  Ona/Astrantia baas in eigen huis en bepaalde de eindstand op 14-6. Volgende week naar Groesbeek voor de derby  tegen De Horst.  Steun van veel supporters is welkom.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Klimroos 1       12-18            15-10-2017

In de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie was een gehandicapt Astrantia/Ona niet in staat om Klimroos de punten afhandig te maken. De start van de thuisploeg was goed . Na een aftastend begin kwam de ploeg op een 2-0 voorsprong. De gasten uit Hoogeloon hadden wat langer nodig om in de wedstrijd te komen. Qua felheid zat het goed echter het duurde even voordat de korf werd gevonden. Na de eerste score van Klimroos  wist de ploeg in een rap tempo de score om te bouwen naar een 2-3 voorsprong. Nu moest Astrantia/Ona in de achtervolging. Tot 4-4 ging het gelijk op echter toen liepen de gasten uit naar een 4-7 voorsprong. Vooral fysiek kreeg Klimroos steeds meer de overhand waarbij ook het scoren steeds makkelijker afging. Toch krabbelde de thuisploeg nog terug tot 6-7.  In de eindfase van de eerste helft trok Klimroos de wedstrijd definitief naar zich toe en ging met een 7-11  voorsprong rusten. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Na de eerste aanvallende acties aan beide kanten kwamen de gasten als eerste aan score. 7-12.  Astrantia/Ona kwam nog wel op 8-12 maar kreeg steeds meer moeite om kansen uit te spelen tegen de fysiek sterkere tegenstander. Halverwege de tweede helft was er al de onoverbrugbare achterstand voor Astrantia/Ona  10-15. In de laatste fase van deze wedstrijd hield Klimroos controle en gaf de voorsprong niet meer weg. Doelpunten aan beide zijden bepaalden de eindstand zodoende op 12-18.  Voor Astrantia/Ona nu zaak dat de ziekenboeg leeg komt en er een goede voorbereiding naar de zaalcompetitie volgt zodat hier weer te genieten is van mooi korfbal.

______________________________________________________________________

Heumen 1 – Astrantia/ONA 1         17-15           8-10-2017

Op een zwaar veld speelden Heumen en Astrantia/Ona weer een boeiende derby. Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima arbitrage was het meteen vuurwerk. Heumen bestookte de korf van de gasten met de eerste aanvallen. De gasten namen het balbezit over en sloegen meteen toe. 0-1. Het antwoord van de thuisploeg  liet niet lang op zich wachten. 1-1. Hierna haalde astrantia/Ona een bijna honderd procent score  uit haar aanvalsspel. Er werd binnen een paar minuten een 1-4 voorsprong genomen. Ook na een rake treffer van Heumen werd de marge weer hersteld. 2-5. De thuisploeg moest na deze openingsfase even schakelen. Dit gebeurde ook. Met wat wisselingen kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd. Middels het bekende aanvalspatroon werden de gasten onder druk gehouden. Astrantia/Ona kon de voorsprong niet meer vast houden waardoor Heumen bij 7-7 op gelijke hoogte kwam. Ondanks dat een blessure bij Astrantia/Ona de ziekenboeg nog voller maakte bleef de ploeg in de laatste fase voor de rust knap overeind. Verdedigend bleef de ploeg overeind tegen de aanvalsdruk van Heumen waarbij de gasten zelfs het  initiatief bleven houden in score.  De rust aanbrak zodoende aan bij 9-10 in het voordeel van de gasten. Na de rust was de beginfase qua doelpunten lang niet zo attractief als voor de rust. Beide ploegen hadden elkaar in evenwicht met verdedigen. Heumen kwam ne een tiental minuten weer op gelijke hoogte 10-10 waarna de thuisploeg aanvallend langzaam maar zeker de overhand kreeg. In de midden fase van de tweede helft kwam Heumen zodoende ook voor het eerst aan de leiding. Het afstandsschot ging nog beter lopen waardoor er bij 14-12 het eerste gaatje was geslagen. Astrantia/Ona gaf zich echter nog niet gewonnen.  De ploeg kwam terug tot 14-13 en had weer mogelijkheden voor de gelijkmaker. Deze viel niet waardoor Heumen weer aanvallend op zoek kon naar resultaat. Met weer twee rake schoten werd de 16-13 voorsprong op het bord gezet. Hiermee nam de thuisploeg een voorschot op de overwinning. Aanvallend kwam Astrantia/Ona er in de eindfase steeds moeilijker doorheen. De ploeg was niet meer bij machte om de achterstand weg te werken ondanks dat er met een score meer dan Heumen een 17-15 eindstand op het bord werd gezet. Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Klimroos.

______________________________________________________________________

Klick ’15/Miko’76 1 – Astrantia/ONA 1               6-10           1-10-2017

In de uitwedstrijd tegen het eveneens puntloze Klik 15/Miko nam Astrantia/Ona verdiend de punten mee naar huis.  Vanaf het begin was het een gelijk opgaande wedstrijd waarin de gasten aanvallend in het voordeel waren.  Echter dit gaf geen voorsprong in doelpunten. Wel was het Astrantia/Ona wat de score opende . 1-0. Hierna was er een periode zonder doelpunten . De thuisploeg had geen succes in de afronding en de gasten waren niet bij machte om de voorsprong uit te bereiden. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. 1-1. Het antwoordt van Astantia/Ona liet niet lang op zich wachten. 1-2.   Na doelpunten aan beide zijden 2-3 brak de slotfase van de eerste helft aan. Hierin verzuimde Astrantia/Ona de score uit te breiden. Klick 15/Miko profiteerde en boog de achterstand om naar een 4-3 voorsprong.. Astrantia/Ona toonde veerkracht en bepaalde de ruststand op 4-4. Na de rust waren de gasten vanaf het begin effectiever. Middels twee rake schoten werd er een 4-6 voorsprong genomen. Klick 15/Miko probeerde aan te haken maar kwam pas tot score na nogmaals een doeltreffende aanval van de gasten.  5-7.  De voorsprong gaf de gasten meer zelfvertrouwen. Met rake schoten werd de voorsprong  uitgebreid naar 5-9. Deze voorsprong was ook het gevolg van het missen van twee strafworpen door de thuisploeg. In de laatste fase van de wedstrijd probeerde Klick15/Miko met veel inzet en strijd  het tij nog te keren. Verder dan de zesde treffer kwam de ploeg niet. 6-9. Het laatste woord was aan Astrantia/Ona dat met een rake bal de eindstand op 6-10 bepaalde waardoor de eerste zege dit seizoen definitief werd veilig gesteld.  Volgende week de derby tegen Heumen wat ook weer een affiche is voor mooi korfbal.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Oranje-Wit 1        9-13                   24-09-2017

Onder prima weersomstandigheden gespeeld was de wedstrijd tussen beide ploegen vanaf de eerste minuut boeiend. Vooral voor de rust waren beide teams volledig aan elkaar gewaagd. Na de openingsfase waarin aan beide zijden kansjes werden uitgespeeld was het de thuisploeg die de score opende. 1-0.  Lang stond deze score niet op het bord daar Oranje Wit meteen tegen scoorde. 1-1.  Hierna hielden beide ploegen elkaar lang van score af. Oranje Wit was het die deze fase doorbrak met een doelpunt. 1-2. Hierdoor moest Astrantia/Ona in de achtervolging. Nadat eerst de gasten nogmaals succesvol waren  ( 1-3 ) trok de ploeg het initiatief weer volledig naar zich toe. Met prima doelpunten werd de achterstand omgebogen naar een 4-3 voorsprong. Nog voor de pauze trok Oranje Wit de stand weer gelijk.  Ruststand derhalve 4-4. Na de rust zag het publiek ook in de beginfase twee ploegen die nog weinig voor elkaar onder deden. Oranje Wit kwam als eerste tot score. De ploeg speelde zich wel naar een voorsprong van twee doelpunten. 4-6. De thuisploeg had het antwoord weer klaar . 5-6. Toch werd toen al zichtbaar dat de gasten fysiek meer en meer de bovenliggende partij werden. Dit was niet meteen beslissend maar waar Astrantia/Ona het niet voor elkaar kreeg om de stand gelijk te trekken wisten de gasten via drie prima afstandsschoten en een strafworp de stand naar 5-10 te tillen. Met nog een kwartier te gaan was dit wel een tik voor de thuisploeg. Ook nu weer toonde Astrantia/Ona karakter. De ploeg gaf zich nog niet gewonnen. Tot het eind werd er gestreden voor een beter resultaat . Oranje Wit bleef hier koel onder en speelde zich waar kon ook naar kansen om de voorsprong over de streep te trekken. Van die voorsprong kon Astrantia/Ona maar een punt afhalen voordat het laatste fluitsignaal klonk zodat de wedstrijd eindigde in een 9-13 overwinning voor Oranje Wit.

______________________________________________________________________

Stormvogels 1 – Astrantia/ONA 1   16 – 12                18-09-2017

Ondanks een goede wedstrijd keerde Astrantia/Ona met lege handen terug uit het verre Luyksgestel. De hele wedstrijd kregen de gasten te maken met een fysiek en fel spelende thuisploeg.  Vooral in balbezit leverde deze weerstand teveel verkeerde keuzes en foutieve passes op. Toch was het Astrantia/Ona dat  de score opende. 1-0. Lang kon de ploeg niet van deze voorsprong genieten. Na de snelle gelijkmaker liep Stormvogels uit naar 3-1. De gasten moesten vanaf dit moment in de achtervolging. Bij 6-3 leek Astrantia/Ona weer helemaal in de wedstrijd te komen toen de achterstand terug werd gebracht naar 6-5. Verder kwam de ploeg tot aan de rust niet. Het was Stormvogels dat de eerdere marge weer herstelde en zelfs uitliep naar een 9-5 voorsprong bij rust. Na de rust leek de wedstrijd meteen te worden beslist door Stormvogels echter men faalde in de afwerking. Vanaf dat moment knokte Astrantia/Ona zich op karakter terug in de wedstrijd. De achterstand werd gehalveerd. 9-7. Waarna er mogelijkheden waren voor de aansluiting. Die kwam er voorlopig niet. Stormvogels hield de voorsprong vast. Met het genoemde fysieke spel waarbij vaak op het randje werd gespeeld dwong de thuisploeg Astrantia/Ona steeds weer in een situatie van achtervolgen maar ook in een positie om niet verder achterop te raken in score. Tot 11-9 was dit het spelbeeld. Met nog een kwartier op de klok kregen de gasten toch meer grip op de thuisploeg. Het werd een boeiende eindfase van dit duel. De voorsprong van Stormvogels werd gehalveerd en bij 12-11 kon het duel weer alle kanten op. Na scores aan beide kanten was het Astrantia/Ona dat op een haar na de 13-13 miste. Meteen hierna viel de beslissende treffer toch aan de andere kant 14-12.  Het verzet van Astrantia/Ona was hiermee gebroken. Stormvogels besliste het duel definitief 15-12 waarna in een wel heel lange scheidsrechterlijke laatste minuut ook nog de geflatteerde 16-12 op het bord kwam. Ook nu weer genoeg leermomenten voor Astrantia/Ona om als team verder te groeien in deze competitie.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – ODC 1        11-4               10-09-2017

De eerste thuiswedstrijd tegen ODC werd een wedstrijd waarin de thuisploeg vanaf het begin achter de feiten aanliep. Beide ploegen gaven elkaar vanaf het eerste fluitsignaal weinig toe. In de beginfase bleef  de brilstand lang op het bord staan. In deze fase had Astrantia/Ona de score moeten openen. Dit gebeurde niet waardoor de gasten haar kansjes wel benutten en zodoende een 0-2 voorsprong namen. Astrantia/Ona verkleinde tot 1-2 maar kwam niet verder. Het spelbeeld bleef gedurende het vervolg van de eerste helft hetzelfde. De thuisploeg had aanvallend wel het vermogen om kansen uit te spelen maar kreeg het vervolgens niet voor elkaar om tot score te komen. Het gevolg was dat een zakelijk spelend ODC eerst middels twee scores uitliep naar 1-4. En vervolgens op de juiste momenten toesloeg waardoor er een 2-7 ruststand kon worden genoteerd. Na de rust was ODC meteen succesvol en verhoogde de marge naar 2-8. Astrantia/Ona probeerde de bakens te verzetten maar kwam niet verder doordat ook in de tweede helft het vizier niet op scherp stond. Na doelpunten aan beide zijden brak bij een 4-9 voorsprong een doelpuntloze fase aan.  De thuisploeg had mogelijkheden om de marge te verkleinen maar verzuimde en de gasten werden van score afgehouden door goed verdedigen maar ook door slordig balverlies. Astrantia/Ona kwam zodoende geen steek verder waarbij ODC alles prima vond omdat de wedstrijd was beslist.  In de laatste minuten van dit duel was het toch weer ODC wat liet zien waar het verschil in deze wedstrijd zat. Met twee rake schoten werd de eindstand bepaal op 4 -11.

______________________________________________________________________

Altior 1 – Astrantia/ONA 1     14-12                 03-09-2017

 De eerste wedstrijd in de hoofdklasse was voor  Astrantia/Ona  in Heeswijk Dinther tegen Altior. Vanaf het eerste fluitsignaal was het voor Astrantia/Ona meteen zaak zich in te stellen op de handelingssnelheid van de thuisploeg. Met de eerste aanval van Altior kwam zelfs al de 1-0 op het bord. De 2-0 viel hier al snel achteraan waardoor een valse start zich leek aan te dienen. Met veel dynamiek spelend kregen de gasten meer grip op het spel. Nadat  beide ploegen met rake schoten de stand op 3-1 hadden gebracht lukte het Astrantia/Ona op weer volledig in de wedstrijd te komen. Met mooie doelpunten kwam de ploeg langszij. 3-3. Hierna golfde het spel gedurende het vervolg van de eerste helft op en neer. Beide ploegen gaven elkaar niks meer toe waardoor de rust aanbrak met een 6-6 stand. Voordeel voor Altior was dat de ploeg slecht een maal op achterstand had gestaan. Na de rust vooralsnog hetzelfde beeld. Echter vanaf 8-7 kreeg Astrantia/Ona steeds meer moeite om gelijke tred te houden. Vooral aanvallend kregen de gasten steeds meer problemen om in het hoge speltempo doelkansen te verzilveren. Altior kwam zodoende halverwege de tweede helft op een 10-7 voorsprong. Dit bleek later een te grote achterstand voor Astrantia/Ona die echter bleven strijden voor een beter resultaat. Altior werd gedwongen om geconcentreerd te blijven spelen .In het vervolg hield de score tot 13-10 zelfs weer gelijke tred. Vijf minuten voor tijd kwam Altior toch op vier doelpunten verschil 14-10. Ondanks de beslissing toonde Astrantia/Ona weer veerkracht en kwam terug tot 14-12 waarna er ook nog mogelijkheden waren voor de aansluitingstreffer. Zover kwam het niet meer. Na een mooi duel stond Astrantia/Ona met lege handen maar met ervaringen rijker voor de komende wedstrijden.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – De Horst 1        13 - 6              28-05-2017

Onder warme omstandigheden stond de topper tussen de beide koplopers op het programma met als inzet het kampioenschap. Vanaf het begin waren de bedoelingen van de thuisploeg duidelijk. De Horst werd meteen onder druk gezet en zodoende was het ook Astrantia/Ona dat de score opende. 1-0. De gasten uit Groesbeek hadden het antwoord snel klaar en kwamen terug tot 1-1. Met de vak wissel speelde Astrantia/ona zich naar meer mogelijkheden. De thuisploeg speelde zich zodoende in het eerste kwartier naar een 4-1 voorsprong. Het antwoord van de Horst bleef beperkt tot een doelpunt. 4-2. Hierna liep het geconcentreerd spelende Astrantia/Ona naar een 7-2 ruststand. Na de rust ging de Horst meteen op zoek naar een beter resultaat. Echter de thuisploeg was als eerste doeltreffend. 8-2. Na dit doelpunt was er toch een aantal minuten dat Astrantia/Ona een mindere fase had. Mede doordat de Horst middels twee prima afstandsschoten terug kwam tot 8-4 . Hierdoor leek de spanning weer in het duel te komen. Een time out aan kant van Astrantia/Ona zorgde ervoor dat de meiden weer de goede focus hadden. Na doelpunten aan beide zijden ( 9-5) werd door Astrantia/Ona in het middelste gedeelte van de tweede helft de beslissing geforceerd. Met prima aanvalsspel werd de score uitgebreid naar 13-5. In de laatste fase van de wedstrijd was de spanning weg en konden de wissels bij de thuisploeg ook nog hun steentje bij dragen aan het a.s kampioenschap. Ondanks enkele vervelende blessures en daardoor wissels was de Horst toch nog in staat om de laatste treffer op het bord te krijgen in de laatste minuten van de wedstrijd. Met de 13-6 eindstand ging het kampioenschap in de overgangsklasse naar Astrantia/Ona. Een prachtig resultaat als gevolg van een prima samenwerking tussen astrantia uit Middelaar en Ona uit Overasselt gedurende de laatste jaren. Na de wedstrijd werd dit nog uitgebreid gevierd aan de Heikant.
______________________________________________________________________

SCMH 1 – Astrantia/ONA 1       10 -17                       21-05-2017

In de laatste uitwedstrijd was Astrantia/Ona te gast bij SCMH in Mariaheide. De thuisploeg had de punten nog hard nodig om degradatie te ontlopen. Voor Astrantia/Ona waren de punten nodig om koploper te blijven. Astrantia/Ona had meteen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en nam een 0-3 voorsprong. Hierna kwam ook SCMH tot score. 1-3. Tot 2-5 hielden de gasten de marge vast. In het vervolg van de eerste helft volgde er een fase waarin Astrantia/Ona de korf niet meer vond terwijl hier genoeg mogelijkheden voor werden uitgespeeld. SCMH profiteerde en kwam enkele minuten voor rust zelfs op gelijke hoogte. 6-6. Nog voor het rustsignaal vond Astrantia/Ona weer de korf waardoor het toch met een voorsprong ging rusten. 6-7. In de rust waren zaken schijnbaar goed doorgenomen want Astrantia/Ona had een prima begin van de tweede helft. Met mooie doelpunten werd de voorsprong uitgebreid naar 6-10. In de daarop volgende fase toonde SCMH zich een taaie tegenstander. De ploeg kwam weer terug tot 8-10. Halverwege de tweede helft liep Astrantia/Ona echter definitief weg bij de tegenstander. Bij een 9-12 stand werd het verschil opgevoerd tot 9-15. In de laatste minuten bracht SCMH met hun laatste score de stand op 10-15 waarna de gasten met twee doelpunten de score naar een 10-17 eindstand schoten.

Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd tegen de Horst op het programma. Beide koplopers gaan vanaf 12.30 u in een rechtstreeks duel uitmaken welke ploeg kampioen gaat worden. Ondersteuning van een grote supportersschare aan beide zijden zal een mooie ambiance opleveren aan de Heikant.
______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – ODIO 1      13 – 4          14-05-2017

In de topper tegen Odio liet Astrantia/Ona zien dat het in de afgelopen week haar voorbereiding goed had gedaan. De speelwijze van de gasten werd vanaf de eerste minuut met het benodigde veldspel tegemoet getreden. Toch was het de Odio die na een aftastend begin de score opende 0-1. Astrantia/Ona had meteen het antwoord klaar. 1-1. Hierna liep de ploeg uit naar een 3-1 voorsprong. Verder kwam Astrantia/Ona vooralsnog niet. Odio kwam in deze fase terug tot 3-2 en had zelfs mogelijkheden tot de gelijkmaker. Met geduldig aanvalsspel zocht Astrantia/Ona naar de ruimte tot score. De 4-2 werd hiermee op het bord gezet. Odio moest nu helemaal in de achtervolging. Met fel en kort combinatiespel onder de korf probeerde de ploeg tot succes te komen. Astrantia/Ona stond verdedigend prima en gaf zodoende niks meer weg. Zelf bleef Astrantia/Ona in het laatste kwartier van de eerste helft aanvallend succesvol. Met de regelmaat van de klok liep de thuisploeg zodoende naar een 8-2 voorsprong bij rust. Na de rust bleek al snel dat het verschil was gemaakt. Odio kwam net als voor de rust nog wel tot de eerste score 8-3. Astrantia/Ona reageerde goed en herstelde de marge weer. 9-3. In het verloop van de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Door het prima verdedigende werk van de thuisploeg bleek de 9-4 van Odio de laatste score van de dames uit Millingen. Astrantia/Ona liep door mooie doelpunten verder weg . Bij 11-4 bleek ook het geloof in een goed resultaat bij Odio te zijn verdwenen. De twee invalsters bij Astrantia/Ona waren in de eindfase nog succesvol en bepaalden de eindstand. 13-4. Een mooie overwinning voor Astrantia/Ona . Volgende week staat de laatste uitwedstrijd op het programma. De ploeg is dan te gast bij SCMH.
______________________________________________________________________

Astrantia/ ONA 1 – BMC 1   12- 8      07-05-2017

Na twee weken zonder programma werd de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen BMC. De beginfase liet een wat aarzelende thuisploeg zien. Dit vooral nadat meteen een dot van een kans werd gemist. Het waren de gasten uit Berlicum die zodoende de score openden. 0-1. Astrantia /Ona kwam beter in de wedstrijd waardoor de gelijkmaker niet kon uitblijven. 1-1. Vanaf dat moment had de thuisploeg het initiatief. Twee maal werd er een voorsprong genomen maar beide malen kreeg een fel spelend BMC het voor elkaar om terug te komen. 3-3. In de laatste tien minuten voor rust kwam er dan toch de voorsprong voor het makkelijker spelende Astrantia/Ona. Eerst werd met prima doelpunten de stand op 5-3 gezet. Nadat BMC verzuimde om via een strafworp dichterbij te komen liep Astrantia/Ona naar een 7-4 voorsprong bij rust. Na de rust veranderde aan het spelbeeld niets. Verdedigend had de thuisploeg de zaken goed voor elkaar . BMC werd van score afgehouden. Aanvallend liep de ploeg weg naar een 10-4 voorsprong waarbij nog verschillende mogelijkheden onbenut werden gelaten. Het verschil was gemaakt. Echter in het vervolg van de tweede helft verzuimde Astrantia/ Ona om verder weg te lopen bij de tegenstander. De korf werd niet meer gevonden ondanks prima aanvalsspel. BMC bleef hierdoor geloven in een beter resultaat en kreeg het voor elkaar om terug te komen tot 10-7. In de eindfase van het duel kreeg Astrantia/Ona eindelijk weer loon naar werken. Met de 11-7 kwam de voorsprong niet meer in gevaar waardoor de overwinning werd veilig gesteld. Na scores aan beide zijden kwam het eindsignaal van de prima leiding met een 12- 8 overwinning voor de thuisploeg. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Odio uit Millingen is dan de tegenstander.
______________________________________________________________________

JES 1 – Astrantia/ONA 1     6 – 10        17-04-2017

Onder moeilijke weersomstandigheden ( veel wind ) kreeg Astrantia/Ona de punten niet cadeau van het onderaan staande JES. De thuisploeg speelde vanaf het begin met veel strijd en passie. Astrantia/Ona had hier in de beginfase niet het goede antwoord op. Aanvallend vond JES enkele keren een gaatje en nam zodoende een 2-0 voorsprong. Na de vak wissel kwamen de gasten aanvallend ook beter in de wedstrijd. Er werden steeds meer mogelijkheden uitgespeeld waardoor succes niet kon uitblijven. De achterstand werd omgebogen naar een 2-3 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De gasten hadden controle op het fysieke aanvalsspel van JES, maar speelden zich aanvallend naar steeds meer mogelijkheden. Eerst kwam de thuisploeg nog wel langszij ( 3-3 ) maar vervolgens liep Astrantia/Ona naar een 3-8 voorsprong bij rust. Gesteund door deze voorsprong leek de tweede helft voor Astrantia/Ona gemakkelijker te gaan worden. Het liep echter anders. JES gooide er nog maar eens een flinke dosis strijdlust tegenaan. Astrantia/Ona pareerde prima waardoor de thuisclub vooralsnog niet tot score kwam. Aanvallend kwam Astrantia/Ona mede door de felle wind tegen echter ook niet tot score. Na een kwartier kwam JES via een strafworp terug tot 4-8 waardoor het geloof in een beter resultaat ook weer groeide. Tot zeven minuten voor tijd bleef Astrantia/Ona vervolgens doelpuntloos. JES slaagde er in deze fase zelfs in om terug te komen tot 6-8. Verder lieten de gasten het niet komen. Een vrije bal werd benut waardoor de marge weer terug ging naar drie. 6-9. In de laatste minuten waren beide ploegen nog kort bij succes maar een rake poging van Astrantia/Ona bepaalde de eindstand op 6-10. De komende weken is er geen programma gezien de voorjaars vakanties. Op zondag 07-05 staat de thuiswedstrijd tegen BMC op het programma. Weer een belangrijke wedstrijd daar Astrantia/Ona is teruggekomen aan de kop van de ranglijst.
______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – SVOC 1     15-11       09-04-2017

Onder prachtige weersomstandigheden werd het duel tussen Astrantia/Ona en SVOC gespeeld. Gezien de stand zou de winnaar zich in de top drie handhaven. Vanaf het beginsignaal van de prima invaller scheidsrechter zocht de thuisploeg de aanval. Verder dan pogingen op de korf kwam Astrantia/Ona in eerste instantie niet. Na een vijftal minuten werd dan toch de ban gebroken. 1-0. Lang kon er niet genoten worden van deze voorsprong daar SVOC middels een strafworp weer langszij kwam. 1-1. In het vervolg liep Astrantia/Ona weer uit naar 3-1 . Ook deze achterstand werd door de gasten weggespeeld. 3-3. De thuisploeg bleef in het vervolg van de eerste helft de gevaarlijkere ploeg. Weer lukte het om een voorsprong van twee doelpunten te nemen . 5-3. SVOC toonde wederom karakter en kwam terug tot 5-5. In de laatste minuten voor rust was het toch weer Astrantia/Ona die de wedstrijd onder controle bleef houden. Gevolg hiervan was een 8-6 voorsprong bij rust. Na de rust vergrootte de thuisploeg de voorsprong meteen naar drie. 9-6. Dit leek een eerste beslissing. Echter slordig balverlies bracht SVOC teveel en onnodig in de aanval. De gasten profiteerden optimaal en kwamen weer langszij. 9-9. Even was er een fase waarin het spel op en neer golfde zonder dat er gescoord werd. Astrantia/Ona maakte een eind aan deze fase door als eerste de korf weer te vinden. 10-9. Dit doelpunt gaf weer vertrouwen en met drie doelpunten op rij werd de wedstrijd definitief naar zich toe getrokken. 13-9. In de laatste minuten kwam SVOC nog wel steeds terug tot een verschil van drie maar Astrantia/Ona herstelde steeds weer de marge. Zodoende kwam er aan dit mooie duel een eind met een 15-11 eindstand.

_________________________________________________________________

Avanti 1 – Astrantia/ONA 1    13-12       02-04-2017

De start van de buitencompetitie begon voor Astrantia/Ona met een pittig duel in Schijndel tegen Avanti. Na het gelijke spel in de eerste wedstrijd werd het ook nu weer een duel op het scherpst van de snede. Na een aarzelend begin van beide kanten was het Astrantia/Ona dat de score opende. 0-1. Hierna hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. De gasten waren echter doeltreffender in de afwerking. Pas na de 0-2 slaagde Avanti erin om de eerste score te noteren middels een strafworp. 1-2. Vervolgens liep Astrantia/Ona naar een 1-5 voorsprong. Het fel spelende Avanti was niet aangeslagen en liet de gasten niet verder weg lopen. De ploeg kwam terug tot 3-5. In de laatste fase van de eerste helft bleef deze marge in stand. Door scores aan beide kanten werd de rust bereikt met een 5-7 stand. Wanneer Astrantia/Ona zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen had de voorsprong groter kunnen zijn. Na de rust kende Avanti een betere start. Fel spelend ging de ploeg meteen op zoek naar resultaat. De achterstand werd weggespeeld . 7-7. Meteen hadden de gasten echter het antwoord klaar. Met twee scores onder de korf stond het weer 7-9. Toch bleef Avanti meer grip op het duel houden. Verdedigend had de ploeg Astrantia/Ona beter onder controle en aanvallend werd er ook succes behaald. De achterstand werd zodoende omgebogen in een 11-9 voorsprong. De laatste fase van dit duel keek Astrantia/Ona zodoende voor het eerst tegen een achterstand aan. De ploeg toonde weer karakter en speelde zich terug in de wedstrijd door weer op gelijke hoogte te komen. 11-11. De vele toeschouwers kregen zodoende een spannende slotfase te zien waarbij bij 12-12 de laatste minuten aanbraken. Hierin lukte het de thuisploeg om weer op voorsprong te komen. 13-12. De laatste minuut verstreek met aanvalsspel van Astrantia/Ona. Echter het overleg en de rust ontbrak om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Zo trok Avanti de winst naar zich toe in dit gelijkwaardige duel. Gezien de uitslagen is de thuiswedstrijd van a.s. zondag tegen SVOC weer een duel voor de bovenste plaatsen.
—————————————————————————————————-

JES – Ona/Astrantia     11   -   6          05-03-2017

De laatste wedstrijd in de zaalcompetitie werd voor Ona/Astrantia een tegenvaller. De ploeg stond in Boekel tegenover het nog niet veilig zijnde JES uit Venhorst. Vanaf de eerste minuut liet JES zien wat de bedoelingen waren. Energiek en met veel inzet werd Ona/Astrantia tegemoet getreden. De ploeg ging voor een goed resultaat. Ona/Astrantia was zeker in de beginfase niet onder de indruk. De gasten speelden zich zeker zoveel kansen uit als de thuisploeg. Echter de ploeg beloonde zich niet. JES kreeg het wel voor elkaar om de korf te vinden en liep zodoende uit naar een 4-0 voorsprong. Eindelijk vond ook Ona/Astrantia de korf middels een afstandsschot. 4-1. De ban leek gebroken. Ondanks veelvuldig aanvalsspel kreeg de ploeg het niet voor elkaar om de achterstand te verkleinen. Zelfs twee toegekende strafworpen werden onbenut gelaten. De thuisploeg rook kansen en deed er nog maar eens een schepje bovenop. Geruisloos liep JES zodoende weg naar een 8-2 voorsprong bij rust. Na de rust leek Ona/Astrantia zich te herpakken. Verdedigend had de ploeg JES goed in bedwang maar aanvallend was het ploeteren om de achterstand te verkleinen. Halverwege de tweede helft leek het erop dat het toch ging gebeuren bij een 9-5 score. JES dacht daar anders over en deelde weer een tik uit door kort achter elkaar middels twee doelpunten de stand op 11-5 te brengen. Dit was de beslissing. In het restant van de wedstrijd werd het spel van Ona/Astrantia alleen maar onrustiger waardoor scores achterwege bleven. Slechts een maal werd de korf nog gevonden waardoor de eindstand op 11-6 werd bepaald. Een onnodige nederlaag voor Ona/Astrantia vooral doordat de ploeg zich aanvallend zwaar tekort deed. De komende weken is er weer de omschakeling naar de buitencompetitie. Middels een goede voorbereiding zal de ploeg er weer meteen moeten staan om voor de prijzen mee te kunnen doen.
————————————————————————————————————

Ona/Astrantia – Klick     12   -   12.            19-02-2017

Wederom zag het publiek een boeiende wedstrijd van Ona/Astrantia tegen Klick. Beide ploegen gingen van het begin vol voor de winst. Waar Ona/Astrantia in de heenwedstrijd tot een kwartier na rust nodig had om tot de eerste score te komen was er vandaag nog geen halve minuut voor nodig. Binnen de minuut had Klick ook een antwoord. 1-1. Hierna werden de doelpunten schaarser zonder dat de wedstrijd vervlakte. De thuisploeg hield de fel en fysiek spelende gasten verdedigend in toom en wist zelf ook de nodige mogelijkheden uit te spelen. Nadat beide ploegen met rake schoten de stand op 2-2 hadden gebracht werd de thuisploeg aanvallend gevaarlijker dan Klick. Ona/Astrantia nam een 5-2 voorsprong. Naast deze doelpunten was Ona/Astrantia ook nog eens zonder geluk bij een aantal doelpogingen. De voorsprong bleef in de eindfase van de eerste helft in tact. Waar Klick terug kwam tot 5-3 had Ona/Astrantia het laatste woord voor het rustsignaal. 6-3. Na de rust waren beide ploegen meteen weer bij de les. Ook nu weer scores in de eerste minuut. Met een strafworp kwam Klick op 6-4 waarna de thuisploeg antwoorde met een afstandsschot. 7-4. In het vervolg bleef Klick jagen op een beter resultaat . Middels veel lichamelijk contact en strijd bleef de ploeg Ona/Astrantia benaderen. In eerste instantie zonder resultaat . De 7-5 werd weer beantwoord met een score voor de thuisploeg. 8-5. Toch kwam er het keerpunt. Ona/Astrantia kwam in het middelste gedeelte van de tweede helft niet meer tot score waardoor Klick stap voor stap de achterstand wegwerkte. De achterstand werd zelfs uitgebouwd naar een 8-11 voorsprong. Een voorsprong voor Klick waarbij opvallend veel vrije ballen en strafworpen nodig waren. Ona/Astrantia wankelde maar bleef ook nu weer overeind. De laatste fase van deze wedstrijd trok de ploeg de regie weer naar zich toe. En met succes. Middels mooie doelpunten werd de stand weer gelijk getrokken. 11-11. De laatste minuten bleven beide ploegen gaan voor de volle winst. Ook nu weer een strafworp voor Klick waardoor het 11-12 werd. Ona/Astrantia antwoorde met een afstandsschot 12-12. Dit werd ook de eindstand daar de thuisploeg geen rust had om met de laatste aanval de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al met al een terechte puntendeling na een mooie wedstrijd.

——————————————————————————————————————

Ona/Astrantia – Bladella 11 – 16         12-02-2017

De beginfase van dit aantrekkelijke duel gaf een slordig spelende thuisploeg te zien. Door veel balverlies kwam Bladella steeds weer te gemakkelijk in balbezit waardoor treffers niet konden uitblijven. Na het openen van de score 0-1 speelde de ploeg zich zodoende zelfs naar een 1-3 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft kwam Ona/Astrantia beter in de wedstrijd. De thuisploeg speelde in eerste instantie de achterstand weg. 3-3. Vervolgens zag het publiek twee ploegen die volledig in evenwicht waren. In de laatste fase voor de rust kwam hier toch verandering in. Bij een 7-8 voorsprong voor Bladella bleef de gelijkmaker voor Ona/Astrantia uit . De gasten wisten meteen te profiteren en namen evenals in de beginfase weer een voorsprong van twee doelpunten. 7-9. Tot het rustsignaal deed Ona/Astrantia er alles aan om weer op gelijke hoogte te komen. De ploeg kwam slechts tot een score nadat Bladella eerst al op 7-10 was gekomen. In de laatste minuut liepen de gasten zelfs weer weg naar een 8-11 ruststand . Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Beide ploegen hielden elkaar in verdedigend opzicht in evenwicht. Aanvallend kreeg Ona/Astrantia echter steeds meer moeite om mogelijkheden uit te spelen. Nadat de eerste vijf minuten doelpuntloos voorbij gingen waren de eerste scores toch weer voor Bladella. De voorsprong werd uitgebouwd naar 8-13. Vanaf dat moment was het duel beslist. De eindfase bleef echter boeiend. Middels wissels probeerde Ona/Astrantia het tij toch nog te keren. Bladella bleef gesteund door de voorsprong fanatiek en geconcentreerd spelen waardoor beide ploegen in evenwicht bleven. Het lukte Ona/Astrantia niet meer om de achterstand te verkleinen daar de gasten uit Bladel qua score gelijke tred hielden. Bij een 11-16 stand klonk het laatste fluitsignaal van de arbitrage en bleef Ona/Astrantia met lege handen achter. Volgende week het laatste thuisduel van deze zaalcompetitie. Tegenstander is dan Klick. Ook weer een duel om naar uit te zien.
————————————————————————————————————–

De Horst – Ona / Astrantia 11 – 20.       05-02-2017

Doordat de zaal in Groesbeek niet beschikbaar was werd de derby in Overasselt gespeeld. Voor De Horst was het zaak om weer tot resultaat te komen om in de onderste regionen weg te komen. Vanaf het begin liet de ploeg zien dat dit ook de doelstelling was. Fel spelend en in een hoog tempo werd Ona/Astrantia tegemoet getreden. De gasten haalden ook weer het vertrouwde niveau waardoor er een boeiende eerste helft was te zien voor de vele toeschouwers. Nadat Ona/Astrantia de score had geopend 0-1 was het de thuisploeg die met twee doelpunten de achterstand corrigeerde. 2-1. In het vervolg van de eerste helft gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. T.a.v. het scoreverloop was het stuivertje wisselen. 6-6 was zodoende de stand met nog enkele minuten te spelen tot het rustsignaal. De Horst kwam in deze laatste fase weer op voorsprong 7-6. Nadat de 7-7 van Ona/Astrantia geen genade vond in de ogen van de scheidsrechter profiteerde De Horst meteen door de 8-6 op het bord te zetten. Met deze stand gingen beide ploegen rusten. Waar iedereen er vanuit ging dat Ona/Astrantia na de rust vol aan de bak zou moeten om de schade te herstellen zag het publiek ineens een heel andere wedstrijd. Ona/Astrantia ging er vol tegenaan terwijl De Horst wat timide begon. Binnen enkele minuten hadden de gasten de achterstand weggewerkt en stond het in een keer 8-10. Ona/Astrantia ging vervolgens door en had halverwege de tweede helft zelfs een 8-15 voorsprong genomen. In deze fase kwam De Horst pas tot de eerste score 9-15. De wedstrijd was toen al beslist. De thuisploeg was geen schim meer van de eerste helft. In het laatste deel van dit duel speelde Ona/Astrantia zich naar een grote overwinning. Waar De Horst nog twee maal de korf trof zetten de gasten hier vijf doelpunten tegenover. Met een score van 11-20 eindigde de wedstrijd waarin Ona/Astrantia vooral na de rust prima spelend het verschil had gemaakt. Ook voor de komende twee weken staan er weer mooie thuiswedstrijden op het programma waar ondersteuning van veel supporters welkom is.
——————————————————————————————————–

ONA /Astrantia – Dakos      19-16.          29-01-2017

Na het tegenvallende presteren van vorige week haalde Ona/Astrantia weer het gewenste niveau in de wedstrijd tegen Dakos. Meteen na het eerste fluitsignaal pakte de ploeg de zaken energiek aan. Met veel strijd en goede combinaties werd de korf van Dakos gezocht. Na de 1-0 voor de thuisploeg lieten de gasten uit Someren ook zien dat ze wel een potje konden ballen. De achterstand werd omgebogen naar een 1-2 voorsprong. Ona/Astrantia was niet onder de indruk en nam weer het initiatief in dit boeiende duel. Na de gelijkmaker 2-2 liep de ploeg zelfs uit naar een 5-2 voorsprong. Middels een time out kreeg de coach van Dakos de ploeg weer op het goede spoor. Dakos speelde de achterstand weer weg en kwam bij 6-6 op gelijke hoogte met Ona/Astrantia. Ook nu weer liet Ona/Astrantia de tegenstander niet verder komen. Met mooie aanvallen kwam de voorsprong weer op het bord. Met twee doelpunten werd het eerst 8-6 waarna de ploeg zelfs wegliep naar een 12-8 voorsprong bij de rust. Meteen na rust kwam Dakos veel te gemakkelijk op 12-9. Gesteund door deze meevaller bleef de ploeg strijden voor een beter resultaat. Ona/Astrantia beet zich echter ook nu weer vast in de tegenstander. Met veel strijd maar ook met mooi korfbal hield de ploeg de voorsprong vast. Het verloop van de tweede helft was zodoende ook weer boeiend en spannend. Middels veel doelpunten waren beide ploegen doeltreffend. Doordat hierin evenwicht zat schoot Dakos hier niks mee op. Gevolg een 19-15 voorsprong voor Ona/Astrantia met nog enkele minuten te spelen. In deze eindfase kwam de overwinning voor de thuisploeg niet meer in gevaar. Dakos wist nog wel een maal te scoren waardoor de eindstand werd bepaald op 19-16. Een nuttige overwinning voor Ona/Astrantia . Op basis van het vertoonde spel en instelling geeft dit vertrouwen voor de komende wedstrijden.
———————————————————————————————————————

SCMH – Ona/Astrantia      17 – 8.              22-01-2017

Ondanks de goede bedoelingen werd de wedstrijd tegen SCMH een fikse teleurstelling voor Ona/Astrantia. In de beginfase combineerde de gasten en lustig op los wat een groot aantal doelpogingen opleverde. De voorsprong voor Ona/Astrantia kwam er niet doordat de ploeg zich niet beloonde. Het fel spelende SCMH greep hierdoor zijn kans. Gevolg een 2-0 voorsprong via twee rake afstandsschoten. Ona/Astrantia kwam terug tot 2-1 maar kreeg de wedstrijd hierna niet onder controle. Het aanvalsspel bleef moeilijk lopen waar bij het benutten van kansen ook weer een groot probleem was. SCMH bleef fanatiek spelen en was ook nog een zeer doeltreffend. De score liep zodoende naar een 5-1 voorsprong voor de thuisploeg. In het vervolg van de eerste helft knabbelde het krampachtig spelende Ona/Astrantia toch nog wat van de achterstand af. Belangrijk hierbij was de 7-5 score in het rustsignaal van de scheidsrechter. Overigens een terecht doelpunt gezien de spelregels, maar dat bij een aantal korfbalmensen nog niet duidelijk is. De achterstand betekend voor Ona/Astrantia dat er na de rust een schepje bij moest. Vanaf het begin liet de ploeg dat niet zien. SCMH greep meteen haar kansen en liep door prima doelpunten uit naar een 11-5 voorsprong. Deze voorsprong gaf de ploeg het vertrouwen om zich naar de eerste overwinning te spelen. Ona/Astrantia had in het vervolg van de tweede helft geen veerkracht meer om nog wat aan de achterstand te doen. Plichtmatig werd de wedstrijd uitgespeeld waarbij de achterstand nog groter werd. Een fikse nederlaag van 18-7 was het gevolg daar SCMH nog een aantal malen met scherp schoot. Komende week zal het dus zaak zijn om de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen zodat de ploeg er in de komende wedstrijd weer staat.
——————————————————————————————————————–

Ona / Astrantia – Heumen       15 - 18                   15-01-2017

De tweede derby in de zaalcompetitie werd door een groot aantal toeschouwers bekeken. Beide ploegen stelden het publiek niet teleur door er een spannend duel van te maken. Na de eerste schermutselingen was het de thuisploeg die met een prima afstandsschot de score opende. 1-0. Het antwoord van Heumen liet niet lang op zich wachten. 1-1. Nadat beide ploegen nogmaals de korf vonden werd het spel van de koploper doeltreffender. Het sterkste wapen van de koploper, een zuiver schot, leek vandaag prima te gaan functioneren. In een rap tempo werd gedurende het vervolg van de eerste helft een voorsprong van vijf doelpunten opgebouwd. Bij een 3-8 voorsprong voor Heumen kon Ona/Astrantia pas weer in score gelijke tred houden. Doordat beide ploegen nog drie maal raak schoten werd de ruststand bepaald op 6-11. Met deze stand leek Heumen een voorschot te hebben genomen op de overwinning. Na de rust liet Ona/Astrantia weer eens zien dat de ploeg over veerkracht beschikt. Ook nu was er de eerste score 7-11. De bedoelingen van Ona/Astrantia werden vervolgens duidelijk . Na een fase waarin de ploeg flink aandrong was de achterstand terug gebracht tot twee doelpunten. 10-12. De spanning was weer volledig terug. Met het ingaan van het laatste kwartier leek Heumen de genoemde spanning toch weer snel weg te nemen. De marge van vier doelpunten die de ploeg gedurende de wedstrijd lange periodes had werd in een mum van tijd weer hersteld. Van 10-14 werd het 12-16. Ook nu gaf de thuisploeg zich niet zomaar gewonnen. Ona/Astrantia bleef knokken voor een beter resultaat . Dit kwam er. Enkele minuten voor het einde stond het ineens 15-16. Ona/Astrantia ging vervolgens vol voor de gelijkmaker. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd kwam deze nu niet. Heumen bleef nu wel controle houden en trok met twee prima scores de wedstrijd definitief naar zich toe. 15-18. Met deze stand kwam er een eind aan een mooie wedstrijd waarbij Heumen verdiend te punten meenam. Ondanks de nederlaag een prima wedstrijd voor Ona/Astrantia die vertrouwen geeft voor de komende weken.
—————————————————————————————————————-

Ona/Astrantia – JES       9  -  6.                 08-01-2017

In de laatste wedstrijd van de heenronde in de zaalcompetitie was JES de tegenstander. In deze eerste wedstrijd van 2017 was het voor Ona/Astrantia zaak om de positieve lijn weer op te pakken na de nederlagen in de voorgaande wedstrijden. Tegenstander JES zat daarin tegen juist in een opgaande lijn. Vanaf het begin leek de thuisploeg het goede gevoel weer te hebben gevonden. Goed aanvalsspel leidde tot kansen waardoor na een kwartier een 2-0 stand op het bord stond. Daarnaast had de ploeg ook nog enkele malen pech in de afwerking. Daar verdedigend de fel spelende tegenstander weinig mogelijkheden werd geboden was er de situatie om middels doelpunten verder afstand te nemen. Dit gebeurde niet . Gevolg was dat JES op gelijke hoogte kwam. 2-2. Het resterende gedeelte van de eerste helft gaf aanvallend een moeizaam spelend Ona/Astrantia te zien. Maar twee doelpunten waren het resultaat. Doordat de ploeg verdedigend goed bleef spelen kwam JES slecht een maal tot succes waardoor de ruststand werd bepaald op 4-3. Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Stroef draaiend kwam Ona/Astrantia toch als eerste op een score. 5-3. Deze marge van twee gaf geen rust om zich naar een grotere voorsprong te spelen. De gasten uit Venhorst bleven zodoende strijden voor een beter resultaat. Scores aan beide zijden bracht eerst de stand op 6-4 waarna JES zelfs op gelijke hoogte kwam door rake treffers van een van haar wissels. 6-6. De laatste tien minuten gingen zodoende in met het gegeven dat beide ploegen de winst konden pakken. Ook nu weer toonde Ona/Astrantia veerkracht. De ploeg voorkwam een eerste voorsprong voor JES . Vervolgens pakte de ploeg weer een voorsprong ( 7-6 ) waarna in de eindfase met twee rake ballen de winst definitief werd veilig gesteld. 9-6. Volgende week thuis de derby tegen Heumen. Zeker een duel om weer naar uit te zien.
—————————————————————————————————————-

Klick 15 – Ona/Astrantia                     15-7           18-12-2016

Op deze zondag namiddag stond Ona/Astrantia tegenover Klick 15. De fusieclub uit Wilbertoord en Landhorst was ook weer een geduchte tegenstander in deze zaalcompetitie. Meteen vanaf het begin stond er een fel en correct spelende thuisploeg . Zelfs over de middenlijn heen zat de ploeg er kort op. Evenals vorige week pareerde Ona/Astrantia goed. Echter vanaf het begin haperde het schot. Waar de ploeg Klick van score afhield verzuimde Ona/Astrantia zich te belonen uit het grotere aantal uitgespeelde kansen t.o.v Klick . Na bijna een kwartier brak Klick de ban en bracht de stand op 1-0. Hierna bleef het spelbeeld onveranderd. De ploegen bleven gelijkwaardig . Waar Klick voor het rustsignaal nog twee maal de korf vond bleef Ona/Astrantia droog staan. De 3-0 ruststand was in die zin uniek daar Ona/Astrantia de eerste helft doelpuntloos afsloot. Beide ploegen waren verdedigend echter baas gebleven. De tussenstand was nog geen reden tot ongerustheid voor de gasten. Met een noodgedwongen wissel ging Ona/Astrantia meteen vanaf de aanvang van de tweede helft op zoek naar resultaat. Dit kwam er niet omdat de rand van de korf bij vele doelpogingen het eindstation was. Langzaam aan sloop de vertwijfeling in de ploeg. Verdedigend werd er meer ruimte gelaten waar Klick meteen van profiteerde. Na een kwartier in de tweede helft was de wedstrijd dan ook beslist bij een 10-0 voorsprong voor de thuisploeg. Waar Klick ontspannen kon doorspelen sierde het de gasten dat ze bleven gaan voor een beter resultaat. Dit kwam er dan ook. Nadat de hatelijke nul van het scorebord was geschoten ( 10-1 ) had Ona/Astrantia in het laatste kwartier ineens wel het vizier goed staan. Aanvallend was het toen ook ineens een gelijkwaardige pot. Beide ploegen tilden met veel en mooie doelpunten de eindstand naar een korfbaluitslag. 15-7. De punten waren terecht voor Klick echter de uitslag was zeker geflatteerd te noemen. De competitie ligt nu even stil voor de kerst en de jaarwisseling . Even afstand nemen. Waarna Ona/Astrantia er vanaf de eerste wedstrijd in 2017 zeker weer zal staan. Namens de ploeg en staf langs deze weg een goed en vooral gezond en sportief 2017 toegewenst.
—————————————————————————————————————–

Bladella – Ona / Astrantia          8-7         11-12-2016

Vandaag stond Ona/Astrantia tegenover koploper Bladella . Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter werd het een boeiend duel. De gasten stonden meteen goed tegen het agressieve en fysieke spel van Bladella. De thuisploeg ontwikkelde aanvallend flink wat druk maar kwam niet tot score. Veel doelpogingen misten de korf. Ona/Astrantia nam steeds weer over en probeerde aanvallend accenten te zetten. Al snel was duidelijk dat aan beide kanten de verdediging de overhand bleef houden. Doelpunten bleven zodoende schaars . De doelpunten kwamen zodoende het meest uit vrije ballen en strafworpen. Ona/Astrantia had het eerst succes. Door genoemde vrije ballen en toch nog een afstandsschot stond de ploeg tien minuten voor de pauze op een 0-3 voorsprong. Dit was geen eerste aanzet tot succes. Bladella ,dat in de eerste twintig minuten overigens nog een strafworp miste, schoot met het ingaan van de laatste fase voor rust de nul van het bord. 1-3. Hierna kwam de ploeg zelfs langszij door vrije ballen. 3-3. Aan de andere kant nam Ona/astrantia weer een voorsprong door ook weer een vrije bal. 3-4. Dit leek de ruststand te worden maar er was een strafworp tegen Ona/Astrantia nodig voor Bladella om de ruststand op 4-4 te bepalen.
Na de rust hetzelfde spelbeeld . De ploegen gaven ook nu elkaar geen duimbreed toe. Met ook nu veel strijd en passie werd aan beide zijden getracht om tot resultaat te komen. Qua score werd het stuivertje wisselen. Na de 5-4 voorsprong voor Bladella wisten de gasten toch weer gelijk te maken 5-5. Ona/Astrantia kwam vervolgens op 5-6 . Ook nu weer geen ruimere voorsprong voor een van de ploegen. De thuisploeg boog de achterstand weer om naar een 7-6 voorsprong. Jammer was het dat Ona/Astrantia zich niet beloonde bij enkele aanvallende acties waarbij de verdediging van Bladella volledig zoek was gespeeld. De laatste vijf minuten werden ongemeen spannend. Middels een afstandsschot kwamen de gasten weer gelijk. 7-7. Hierna gingen beide ploegen op jacht naar de winst. Bladella had succes met het wapen wat de hele wedstrijd faalde. Het afstandsschot. 8-7. Dit werd ook de eindstand daar Ona/Astrantia hier niks meer tegenover kon stellen. De punten bleven zodoende in Bladel waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Ondanks deze nederlaag kan Ona/Astrantia met vertrouwen toewerken naar de volgende kraker tegen Klick.
——————————————————————————————————————–

ONA/Astrantia 1 – De Horst 1         14-9           04-12-2016

In deze derby had de thuisploeg de beste start. Na een aantal gemiste kansen moest er een strafworp aan te pas komen om de score te openen. 1-0. Hierna leek het voor Ona/Astrantia voortvarend te gaan lopen. Het ook fel spelende de Horst werd van score afgehouden terwijl de ploeg zelf de score naar 3-0 tilde. Echter hierna stokte het spel van Ona/Astrantia een beetje. Passing werd slordig en de uitgespeelde kansen werden niet benut. De gasten uit Groesbeek putten hieruit moed en trokken de wedstrijd naar zich toe. De achterstand werd door prima doelpunten omgezet in een 3-4 voorsprong. De thuisploeg moest even slikken maar bleef vervolgens goed in de wedstrijd. Tot 7-7 ging het gelijk op. De ploegen gaven elkaar in deze fase van de eerste helft niks toe. In de laatste minuten voor de rust pakte Ona/Astrantia weer het initiatief en scoorde nog twee maal waar het De Horst niet meer lukte ondanks ook nog goede mogelijkheden. Ruststand derhalve 9-7. Na de rust werd het een minder boeiend duel. De thuisploeg bracht meteen uit de eerste aanval de score op 10-7. De Horst kwam vervolgens niet meer aan score toe doordat de ploeg veel minder gevaarlijk was dan voor de rust. Dit kwam vooral door toedoen van prima verdedigend werk van Ona/Astrantia. Tot tien minuten voor tijd stond De Horst qua score droog terwijl de thuisploeg in die tijd de voorsprong uitbouwde naar een marge van zes. 13-7. Het verschil was gemaakt. In de laatste tien minuten kreeg De Horst de korf toch weer in het vizier. Binnen een minuut werd twee maal gescoord waardoor de achterstand teruggebracht werd naar 13-9. Verder kwam de ploeg niet meer. De thuisploeg had nog wel een keer succes uit de laatste aanvalsperikelen. Met het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de bal ook op weg naar de korf. Dus een geldig doelpunt. Zodoende werd de eindstand van dit mooie duel bepaald op 14-9.
———————————————————————————————————-

Dakos – Ona/Astrantia       11-7                    27-11-2016

Voor Ona/Astrantia stond vandaag de namiddagwedstijd op het programma tegen Dakos. In Someren was het vanaf het eerste fluitsignaal de thuisploeg die de toon zette. Met fel en fysiek spel werden de gasten tegemoet getreden. Ona/Astrantia was niet onder de indruk en liet het beginoffensief van Dakos over zich heen komen waarbij de ploeg in aanvallend opzicht zorgvuldig naar mogelijkheden zocht. Het resultaat was een 0-2 voorsprong. Dit leek de basis om de wedstrijd verder naar de hand te zetten. In het verloop van de eerste helft bleek dit niet het geval. Nadat mogelijkheden op meer niet benut werden kwam de thuisploeg met een afstandsschot op 1-2 en later zelfs op 2-2. In het vervolg ging het gelijk op tot 4-4 waarna de thuisploeg in het laatste gedeelte van de eerste helft zelfs uitliep naar 6-4. Ona/Astrantia was niet de mindere maar was lang niet meer zo doeltreffend. Zelfs een strafworp werd onbenut gelaten. Vlak voor de pauze lukte het de gasten toch nog om dichterbij te komen. 6-5. Na de rust liet Ona /Astrantia meteen haar bedoelingen zien. Met vlot aanvalsspel werden meteen kansen uitgespeeld. Echter de gelijkmaker viel niet. Dakos week ook na de rust niet af van haar spelopvatting. Overal op het veld werd druk gezet op de tegenstander. Aanvallend kwam de ploeg hiermee ook tot succes. Met de regelmaat werd er een doelpuntje meegepikt. Ona/Astrantia ging steeds gejaagder spelen om de achterstand ongedaan te maken maar had hiermee geen resultaat. Zo stond het een tiental minuten voor het einde 10-5 in het voordeel van Dakos. Geen doelpunten in een helft voor Ona/Astrantia zou wel helemaal frustrerend zijn geweest. Zover kwam het niet. De ploeg wist nog wel twee maal de korf te vinden. Daar Dakos ook nog eenmaal doel trof werd de eindstand bepaald op 11-7. De teleurstelling bij de speelsters na afloop was zichtbaar echter dit moet deze week weer plaats maken voor een goede voorbereiding richting de streekderby tegen De Horst in Overasselt.

————————————————————————————————–

Ona/Astrantia – SCMH             21 – 14.                 20-11-2016

In deze eerste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie begon Ona/Astrantia wat aarzelend aan het duel. Veel balverlies sierde de beginfase. De gasten opende de score. 0-1. Hierna ging het gelijk op. Het enthousiast combinerende SCMH hield tot 4-4 gelijke tred. Vervolgens liep de steeds gemakkelijker spelende thuisploeg uit naar 8-4 in het middengedeelte van de eerste helft. Nadat de gasten toch weer terug kwamen tot 8-6 waren de laatste tien minuten van de eerste helft volledig voor Ona/Astrantia. Met prima combinaties werd de tegenstander onder druk gehouden. Daar ook nog het scoringspercentage in deze fase hoog lag liep de thuisploeg ver weg van de tegenstander. Bij rust was zodoende het verschil al gemaakt. 14-6. Na de rust gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten. Zoals zo vaak valt het dan altijd wat tegen. Na de 14-7 van SCMH herstelde Ona/Astrantia de marge weer en liep zelfs verder weg in het begin van de tweede helft. 16-7. Hierna werd het spel van de thuisploeg minder. Aanvallend werd de korf moeilijker gevonden en verdedigend werd er meer ruimte gelaten aan de aanvalsters van SCMH. De gasten, die bleven zoeken naar mogelijkheden onder de korf via vlot combinatiespel, kwamen tot resultaat. De grote achterstand werd zodoende lopende de tweede helft verkleind. Zonder dat de zege voor Ona/Astrantia in gevaar kwam naderde SCMH enkele minuten voor het einde tot vijf doelpunten. 19-14. De thuisploeg liet het niet verder komen en zette nog aan voor een slotoffensief. Met twee mooie doelpunten werd de eindstand bepaald op 21-14. Een mooie overwinning na het geslaagde teamuitje van de avond ervoor.
——————————————————————————————————————

Heumen – Ona/Astrantia 14 – 14.                       13-11-2016

De zaalcompetitie ging gelijk met een derby van start. Ona/Astrantia was te gast bij de buren uit Heumen . Heumen had de betere start in dit duel. Met enkele rake schoten uit aanvallen die de ploeg kenmerkt stond na een vijftal minuten een 2-0 stand op het bord. De gasten bleven onaangedaan en kwamen beter in hun spel. Middels drie doelpunten werd de achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong. Hierna was het tot de rust qua score stuivertje wisselen. Beide ploegen waren in evenwicht en konden geen afstand nemen. Dit resulteerde na een boeiende en spannende eerste helft in een 8-9 voorsprong voor Ona/Astrantia. Na de rust kreeg de thuisploeg meer de overhand. Verdedigend had Heumen de zaakjes prima voor elkaar waardoor Ona/Astrantia meer moeite had om tot kansen te komen. Aanvallend wist de ploeg middels het bekende aanvalsspel en rake doelpogingen weer de leiding te nemen. 10-9 . In het vervolg van de tweede helft bleef Ona/Astrantia strijden voor een beter resultaat maar kwam hier niet verder mee. Heumen leek in deze fase de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken door de voorsprong uit te bouwen. Heumen scoorde vier maal. Hier kon Ona/Astrantia er maar twee tegenover zetten. Zodoende stond het vijf minuten voor het einde 14-11. De wedstrijd leek gespeeld maar daar dachten de gasten, die ook al twee maal hadden gewisseld, anders over. Heumen werd van score afgehouden en aanvallend kwam de ploeg terug. Middels rake pogingen uit een vrije bal, afstandsschot en balletje achter de korf stond het een minuut voor tijd ineens gelijk. 14-14. In deze laatste minuut wisten de gasten ook nog verdedigend in balbezit te komen waardoor de laatste aanval zelfs de winst had kunnen brengen. Verder dan de zijkant van de korf kwam Ona / Astrantia niet meer. Meteen hierna floot de scheidsrechter voor het einde van dit mooie en maar vooral spannende duel.
————————————————————————————————————–

De Horst – Astrantia/Ona   8-9           23-10-2016

In de laatste wedstrijd buiten stond de derby tegen De Horst op het programma. Het duel tussen de koploper en runner up Astrantia/Ona werd een boeiend duel. Er was niet altijd goed korfbal te zien maar de spanning vergoede veel. Vanaf het begin gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Vooral verdedigend werd er weinig weggegeven. Toch stond het na een vijftal minuten 1-1 middels een mooie actie onder de korf door de gasten en een benutte strafworp door De Horst. In het vervolg van deze eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De Horst nam als eerste een voorsprong. 2-1. Dit bleef tot het rustsignaal ook het voordeel voor de thuisploeg. Steeds kwam Astrantia/Ona weer terug na een achterstand. In het spelbeeld hadden beide ploegen ook nog eens een aantal malen pech in de afwerking. Met een 5-4 stand in het voordeel van De Horst gingen beide ploegen rusten. Na de rust was er na enkele minuten tegenslag voor de thuisploeg daar een speelster met een behoorlijke blessure moest afhaken. Na de noodgedwongen wissel bij De Horst sloegen de gasten binnen enkele minuten toe. De achterstand werd omgebogen in een 4-5 voorsprong. In score waren nu de rollen omgedraaid t.a.v de eerste helft. Nu moesten de gastvrouwen uit Groesbeek in de achtervolging. Dit ging goed tot 6-6 halverwege de tweede helft. In de laatste fase van dit duel wist Astrantia/Ona na de 6-7 voor het eerste een voorsprong te nemen van twee doelpunten. 6-8. Dit gaf echter geen rust bij de gasten. Onnodig balverlies bracht De Horst steeds weer in de aanval. De thuisploeg profiteerde en kwam terug tot 7-8. Meteen hierna leek Astrantia/Ona de spanning weer weg te nemen door een prachtige aanval af te ronden tot 7-9. De laatste vijf minuten bleven echter spannend doordat de thuisploeg bleef strijden voor een beter resultaat en Astrantia/Ona ondanks de voorsprong te onrustig bleef. Verder dan een treffer kwam De Horst ook niet meer zodat bij het laatste fluitsignaal de overwinning met 8-9 naar Astrantia/Ona ging. Door dit resultaat is Astrantia/Ona op gelijke hoogte met de koploper gekomen. De ploeg gaat zich de komende weken voorbereiden op het zaalseizoen . Een competitie met enkele geduchte tegenstanders. Ook dan zal de ploeg weer gesteund worden door de vele supporters.
———————————————————————————————————-

Astrantia/Ona – SCMH             11-4       16-10-2016

Na de domper van vorige week ging de thuisploeg vanaf het begin op zoek naar een goed resultaat. Met fris aanvalsspel werden de gasten onder druk gezet. Resultaat bracht dit in eerste instantie nog niet. Het was zelfs SCMH dat na een tiental minuten de score wist te openen. 0-1. Astrantia/Ona was niet onder de indruk en ging door op de ingeslagen weg. Enkele malen van pech in de afwerking konden niet verhinderen dat de achterstand werd omgebogen in een 3-1 voorsprong. SCMH bleef naar later bleek alleen voor de rust in het spoor. De meiden uit Mariaheide kwamen terug tot 3-2. De thuisploeg herstelde meteen hierna de marge door de 4-2 op het bord te zetten. Deze stand werd ook de ruststand doordat Astrantia/Ona niet meer tot score kwam uit een behoorlijk aantal kansen dat de ploeg wist uit te spelen. Maar ook doordat het verdedigend niks meer weggaf. Na de rust nam Astrantia/Ona weer meteen het initiatief. Binnen enkele minuten stond het 6-3 . Het tegendoelpunt van SCMH bleek lange tijd in de tweede helft het laatste wapenfeit.
De gasten vielen in deze tweede helft ver terug. Astrantia/Ona had zodoende de overhand. Met de regelmaat van de klok werd de stand uitgebouwd naar 10-3 waarmee de wedstrijd definitief werd beslist. In de laatste minuten kwam SCMH eindelijk weer tot score. 10-4. Het laatste woord was echter aan Astrantia/Ona waardoor de eindstand op 11-4 werd bepaald. Een overwinning die weer het nodige vertrouwen geeft voor de derby tegen de Horst . Een wedstrijd die a.s zondag op het programma staat.

————————————————————————————————————-

Odio – Astrantia / Ona        10-8.                09-10-2016

Vandaag weer een uitwedstrijd. Nu was Astrantia/Ona te gast in Millingen voor het duel tegen Odio. Na een aftastend begin namen de gasten een 0-1 voorsprong. Het fel spelende Odio kwam terug van deze achterstand en boog deze middels afstandsschoten om in een 2-1 voorsprong. Tot 3-3 ging het gelijk op . Maar nadat de thuisclub op voorsprong was gekomen werd het spel van de gasten er niet beter op. Moeizaam werden er kansen uitgespeeld waarbij ook nog eens enig geluk in de afwerking ontbrak. Odio voelde zich hier prettig bij en wist gesteund door de 4-3 voorsprong vanuit langdurig balbezit zelfs kleine kansen te benutten. Bij rust stond het zodoende 7-4. Na de rust ging Astrantia/Ona meteen op zoek naar een beter resultaat. Echter ook nu weer weinig gevaar na veel balbezit. Odio stelde hier ook weinig tegenover. Zodoende waren er in het eerste kwartier geen doelpunten te noteren. Na een time out en een wissel leek het erop dat Astrantia/Ona alsnog orde op zaken ging stellen. Middels prima doelpunten kwam de ploeg terug tot 7-6. Hierna leek de wedstrijd te kantelen. Echter Odio was ook nu weer in staat middels een afstandsschot de marge weer op twee te brengen. 8-6. Dit werd ook het beeld tot het laatste fluitsignaal. Ondanks moeizaam veldspel kwam Astrantia/Ona steeds weer terug op een doelpunt. De laatste minuut ging zodoende in met een 9-8 stand. Middels een onnodige wegegeven vrije worp bepaalde de thuisclub de eindstand op 10-8. Hiermee bleven de punten in Millingen. De thuisploeg was hier heel blij mee. Maar voor de gasten was dit een pijnlijke maar zonder iemand tekort te doen ook een zeer onnodige nederlaag.

Volgende week kan Astrantia/Ona weer laten zien wat het in haar mars heeft in de thuiswedstrijd tegen SCMH. De steun van de supporters zal er zijn.
—————————————————————————————————————–

BMC – Astrantia/Ona       5-12.              02-10-2016

De uitwedstrijd tegen het onder aanstaande BMC werd een kleurloos duel waarin de gasten minder tegenstand kregen als waarop vooraf was verwacht. De eerste tien minuten bleef de 0-0 op het bord. Een fase waarin de thuisploeg alle energie gaf om tot score te komen en waarin de gasten moesten groeien in de wedstrijd om het kwaliteitsverschil tot uitdrukking te brengen. Hierna ging het snel. Met prima aanvalsspel nam Astrantia/Ona een 0-4 voossprong. De thuisploeg bleef aanvallend goed meespelen alleen de afwerking bleef onder de maat. Nadat BMC het toch lukte om de nul van het scorebord te schieten middels de 1-4. Liep Astrantia/Ona uit naar een 2-8 ruststand. Met nog een helft voor de boeg bleek dit ook al de beslissing in de wedstrijd. De druk was na de rust dan ook volledig van de ketel. De thuisploeg probeerde met alles wat ze had tot een beter resultaat te komen. De gasten liepen in eerste instantie uit naar een 2-10 voorsprong waarna ook zij terugvielen naar een bedenkelijk niveau. Er kwamen steeds meer slordigheden in het spel van Astrantia/Ona wat ook steeds weer onnodig balverlies betekende. BMC probeerde hiervan te profiteren . Dit lukte middels het terugbrengen van de achterstand tot 5-10. De slotfase was toch weer voor de gasten. Middels twee doelpunten werd de eindstand bepaald op 5-12. Een meer dan verdiende overwinning maar die ook liet zien dat het allemaal scherper moet voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Odio.
——————————————————————————————————————–

SVOC – Astrantia/Ona 11 – 11.             18-09-2016

Na het verdienstelijke gelijkspel van vorige week trad Astrantia/Ona vandaag aan tegen het gedegradeerde SVOC. Vanaf het eerste fluitsignaal hadden de gasten de touwtjes in handen. De thuisclub liet zich echter niet zomaar wegspelen. Middels een geweldige inzet hield SVOC gelijke tred. Dit gesteund door een vijftal strafworpen in de eerste helft. Nadat Astrantia/Ona een voorsprong had genomen (0-1) poetste SVOC deze weer weg middels de eerste twee strafworpen. 2-1. Hierna nam Astrantia/Ona ook qua score het heft in handen. Na de 2-2 werd een voorsprong genomen van 2-4 en later in de eerste helft zelfs uitgebouwd naar 3-6. De gasten misten in deze fase ook nog eens een aantal kansen op een grotere voorsprong. In de laatste fase van de eerste helft knokte SVOC zich weer terug tot 5-6. De ploeg had nog voor de rust de stand gelijk kunnen trekken maar de vijfde strafworp werd gemist. In het eerste gedeelte van de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld. SVOC scoorde hierin als eerste en kwam de 6-6 op het bord. Astrantia/Ona kreeg ook in de tweede helft weinig ruimte van de thuisploeg en had zodoende meer problemen met de score. Tot 8-8 hadden de gasten het voortouw maar hierna nam SVOC voor het eerste weer een voorsprong 9-8. Astrantia/Ona kwam weer terug tot 9-9 . De laatste fase van de wedstrijd was aangebroken. Hierin wist de thuisploeg vanuit de genoemde werklust en geloof in een goed resultaat zelfs een 11-9 voorsprong te nemen. Astrantia/Ona moest reageren en deed dit ook. De ploeg kwam terug tot 11-11. Met nog enkele minuten te spelen kregen beide ploegen nog een enkele kleine kans om te scoren maar bij het laatste fluitsignaal stond de 11-11 nog op het bord.

——————————————————————————————————

Astrantia / ONA  -  Avanti           13-13             11-09-2016

De dames van Astrantia/ONA 1 mochten het nieuwe seizoen
beginnen met een thuiswedstrijd.
Avanti, dat voorheen ook uitgekomen is in de hoofdklasse en dus gelijk
een pittige tegenstander zou zijn, stond hierbij op het programma.
Met een openingstreffer aan Astrantia/ONA zijde begon de wedstrijd.
Avanti speelde zoals verwacht een degelijk spel, waar Astrantia/ONA
moeite had hun eigen spel neer te zetten.
D.m.v. een paar mooie kansen wist de thuisploeg toch een 3-1 stand neer te zetten,
waarna het duidelijk moeite had dit uit te bouwen.
Avanti wist hiervan te profiteren en boog de stand om naar een voorsprong
voor de uitspelende ploeg.
Deze voorsprong wisten zij vast te houden waardoor beide teams met een 7-9 stand op het scorebord de rust in gingen.

Na rust wist Avanti de score te vergroten, en kwam zo op een 8-11 voorsprong.
Astrantia/ONA besefte dat ze er een schep bovenop moest doen om
Avanti niet nog meer weg te laten lopen.
Na een time-out wist de thuisploeg zich te herpakken; de achterstand
werd omgebouwd naar een gelijke stand, en 5 minuten voor tijd
kwam er zelfs nog een voorsprong op het scorebord.

Helaas was het Avanti dat in de laatste minuut nog scoorde d.m.v.
een afstandsschot, wat de eindstand op 13-13 bracht.
Gezien het spelbeeld een terechte uitslag; In de 1e helft was het Avanti wie overheerste, in de 2e helft herpakte Astrantia/ONA zich goed.

Met dit gelijkspel kan Astrantia/ONA zeggen een goede start te hebben gemaakt aan deze nieuwe competitie. Op naar volgende week, waar SVOC 1 tegenstander gaat zijn; 13:00u op sportpark de Heesakker in Oirlo.

______________________________________________________________________

Astrantia/Ona – Dakos 7-11.         22-05-2016

In deze laatste wedstrijd van Astrantia/Ona mocht de ploeg zelfs met vijf doelpunten verschil verliezen om de derde plek veilig te stellen. Tegenstander Dakos had de taak om met meer dan zes doelpunten verschil te winnen om die plek te veroveren. Vanaf het begin ontspon er een gelijk opgaand duel waarin beide ploegen om en om aan de leiding kwamen. Astrantia/Ona opende de score 1-0. Hierna waren er verschillende kansen om de voorsprong uit te breiden. Hierbij had de ploeg ook pech in de afwerking. Gevolg was dat de gasten de stand ombogen in een 1-2 voorsprong. Zoals gezegd was het daarna Astrantia/Ona dat op 3-2 kwam en Dakos dat weer terug kwam op een 3-4 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft nam Astrantia/Ona nog een keer een voorsprong. 5-4. Beide ploegen hadden de zaken verdedigend prima voor elkaar echter aanvallend begon het bij Astrantia/Ona steeds moeizamer te draaien. Na de gelijkmaker 5-5 was Dakos meer en meer doeltreffender in de spaarzame kansen. De gasten namen een 5-7 voorsprong en brachten zelfs de score op 5-8 na een fout bij het uitverdedigen bij de thuisploeg. Dit was ook de ruststand. Na de rust gingen de gasten op zoek naar een grotere voorsprong die naar de zes doelpunten moest. Astrantia/Ona hield dit met prima verdedigend werk tegen. Echter de thuisploeg was aanvallend niet bij machte om behoorlijke kansen om te zetten in doelpunten. Een kwartier na rust kwam pas de eerste treffer op het bord. 5-9. Toen er vijf minuten later ook de 5-10 opvolgde geloofde de gasten steeds meer in het slagen van hun missie. Astrantia/ Ona wankelde maar kon blijven steunen op haar prima verdedigend werk. Eindelijk viel er de eerste treffer na rust voor Astrantia/Ona. 6-10. Nog bleef de spanning erop staan toen Dakos weer op 6-11 kwam. Na enkele hachelijke momenten onder de korf bij de thuisploeg schoot de ploeg aan de andere kant raak. 7-11. Dit werd ook de eindstand na een enerverend duel tussen twee ploegen die in de overgangsklasse thuis horen. Helder was wel dat Astrantia/Ona aanvallend onder de maat was gebleven maar daar stond tegenover dat het doel was bereikt. Dit werd naderhand met een gezellig samenzijn gevierd.

————————————————————————————————————–

Astrantia/Ona – Flamingo s     10-6.                         08-05-2016

Onder zomerse temperaturen werd de wedstrijd Astrantia/Ona – Flamingo s een boeiend duel. Voor beide teams stond er nog veel op het spel. Vanaf het begin gaven beide ploegen elkaar verdedigend geen ruimte. Gevolg was een schaars aantal doelpunten bij rust. Na een op en neergaande beginfase opende de gasten de score. 0-1. Een aanvallend moeizaam opererend Astrantia/Ona zette daar na een tiental minuten pas de gelijkmaker tegenover. 1-1. In het vervolg van de eerste helft bleef Flamingo s het initiatief houden in score. De gasten namen weer de voorsprong 1-2 . Het aanvalsspel van Astrantia/Ona bleef onrustig ondanks de gelijkmaker. 2-2. Het prima spelende Flamingo s was ook nu niet onder de indruk. Met mooie scores werd zelfs een voorsprong van twee doelpunten genomen. 2-4. De thuisploeg toonde karakter en met veel inzet werden toch een aantal kansen uitgespeeld. Nog voor de rust werd de achterstand weg gewerkt. 4-4. Allebei de ploegen hadden ook in deze laatste fase voor de rust nog enkele keren pech in de afwerking. Na de rust moest Astrantia/Ona gelijk weer in de achtervolging daar Flamingo s van afstand doel trof. 4-5. Dit kwam het aanvalsspel van de thuisploeg weer niet ten goede. Het duurde ook nu weer een tiental minuten voor de 5-5 op het bord kwam. Verdedigend bleven beide ploegen baas. In score bleef de volgorde nog een maal in tact. Na de 5-6 van Flamingo s wist Astrantia/Ona weer op gelijke hoogte te komen. 6-6. Met nog een kwartier te gaan en wissels aan beide kanten gingen beide ploegen voor de winst. Voor de eerste keer in de wedstrijd kwam Astrantia/Ona op voorsprong. 7-6. Dit moment deed het duel volledig kantelen. In een keer waren daar weer de vloeiende aanvalspatronen bij de thuisploeg. De voorsprong ging naar twee doelpunten. 8-6. Flamingo s kreeg het niet meer voor elkaar om gevaarlijk te worden en moest toezien hoe Astrantia/Ona met nog twee doelpunten de wedstrijd definitief naar zich toe trok. 10-6. In de laatste minuten werd er niet meer gescoord waardoor de 10-6 ook de eindstand werd. Een moeizame en zwaar bevochten overwinning voor Astrantia/Ona. Met Pinksteren is er geen programma waarna op 22 mei de belangrijke thuiswedstrijd tegen Dakos op het programma staat. Ook dan verwacht de ploeg weer steun van veel supporters.

———————————————————————————————————-

TOG – Astrantia/Ona       6 – 12             01-05-2016

Vandaag was Astantia/Ona te gast in Overangel alwaar de naar voor gehaalde wedstrijd tegen TOG op het programma stond. Voor de gasten was het zaak om deze wedstrijd winnend af te sluiten zodat een top drie klassering binnen de mogelijkheden blijft. Vanaf het begin had Astrantia/Ona de overhand. Vlot combinerend werden de eerste mogelijkheden uitgespeeld. De 0-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. Het fel spelende TOG kwam nog wel terug tot 1-1 maar hierna liep Astrantia/Ona soepeltjes naar een 1-6 voorsprong. In deze fase had TOG wel enkele malen pech in de afwerking waardoor resultaat uit bleef. In het tweede gedeelte van de eerste helft verzuimde de gasten om het definitieve verschil te maken. De wedstrijd werd rommeliger. Door twee doelpunten verkleinde TOG de achterstand zelfs naar 3-6. In de laatste minuten voor de rust had Astrantia/Ona veel balverlies maar wist desondanks op 3-7 te komen. TOG bleef in het spoor door de ruststand te bepalen op 4-7. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Astrantia/Ona liet de bal weer gemakkelijk rondgaan terwijl TOG met veel inzet gelijke tred probeerde te houden. De gasten liepen weg naar 4-9 en leken de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Dit kwam er niet van doordat Astrantia/Ona in het middengedeelte van de tweede helft twee dames met blessures zag afhaken. Met de inbreng van twee A junioren had de ploeg even nodig om weer in het ritme te komen. Scores aan beide kanten brachten de stand op 5-10 waarna TOG zelfs een strafworp onbenut liet om dichterbij te komen. Nadat de thuisploeg toch op 6-10 was gekomen haalde Astrantia/Ona de spanning definitief uit de wedstrijd door twee mooie scores. 6-12. Met deze stand kwam er een einde aan dit duel. De punten gingen verdient mee naar Middelaar/Overasselt. Zorgelijk waren de opgelopen blessures. Dit met het oog op de belangrijke eindfase van de competitie.
—————————————————————————————————————-

Lottum – Astrantia/Ona         7 – 10.           24-04-2016

Evenals in de thuiswedstrijd had Astrantia/Ona ook vandaag de grootste moeite om het laag geplaatste Lottum van resultaat af te houden. Beide ploegen hadden vanaf het begin te maken met de moeilijke weersomstandigheden. Gelukkig gingen deze maar in het eerste kwartier gepaard met regen en natte sneeuw. In deze fase ook weinig doelpunten. Nadat de gasten op 0-1 waren gekomen bleef het fanatiek spelende Lottum in het spoor. Van 1-1 stond het halverwege de eerste helft 2-2. Toen liep het aanvallend bij Astrantia/Ona al moeizaam. Dit was zeker ook een verdienste van de thuisploeg doordat er weinig ruimte werd gegeven. In de laatste tien minuten kwam Astrantia/Ona toch op een voorsprong van 2-4. Dit gaf echter geen rust. In eerste instantie bleef de marge in tact tot 3-5 maar vervolgens wist Lottum nog voor het rustsignaal dichterbij de komen. 4-5. Na de rust gebeurde er in het eerste kwartier heel weinig. Astrantia/Ona kon aanvallend geen potten breken. Hierbij had de ploeg wel enkele keren pech in de afwerking. Lottum verzuimde eerste via de stip op gelijke hoogte te komen waarna het toch op 5-5 kwam met de eerste score na rust. De wedstrijd was weer volledig open. De thuisploeg geloofde in meer maar de gasten zetten de wedstrijd weer naar de hand middels twee prima afstandsschoten. 5-7. Lottum gaf ook nu niet op en kwam terug naar 6-7. Een inmiddels aanvallend beter draaiend Astrantia/Ona liet het niet meer aankomen op een spannende slotfase. Door mooie doelpunten liep de ploeg weg naar 6-9. De wedstrijd was hiermee beslist. De eindstand werd 7-10 doordat beide ploegen nog eenmaal de korf vonden.
—————————————————————————————————————–

Astrantia/Ona – Miko          9 – 7 .                 17-04-2016

Ook in deze wedstrijd bleek zoals in de voorgaande duels de gasten uit Mill een taaie tegenstander. Vanaf het begin probeerde de thuisploeg in het ritme te komen. De doeltreffendheid was echter meteen een probleem. Uit de eerste aanvallen werd niet gescoord. Toch opende Astrantia/Ona de score. 1-0. Het prima spelende Miko verzuimde hierna op gelijke hoogte te komen door een strafworp onbenut te laten. In het vervolg hadden beide ploegen ook een dosis pech in de afwerking. De thuisploeg leek met de 2-0 wat meer zelfvertrouwen te krijgen maar daar dacht Miko anders over. De achterstand werd weggewerkt. 2-2. In het vervolg van de eerste helft waren beide ploegen verdedigend de baas. Aanvallend bleef het bij Astrantia/Ona moeizaam gaan waardoor er voor de rust nog maar een doelpunt werd gescoord. Daar Miko al eerder op 2-3 was gekomen was de ruststand zodoende 3-3. Na de rust deelde Miko meteen een tik uit door uit de eerste aanval de 3-4 te scoren. Astrantia/Ona antwoorde meteen met de 4-4. Bij de thuisploeg bleef het ook in de eerste fase na de rust aanvallend onder de maat . Daarnaast kreeg Miko steeds meer geloof in een goed resultaat. Temeer omdat ook nog een 4-6 voorsprong op het bord werd gezet. Na een time out en een wissel toonde Astrantia/Ona ook nu weer karakter. De achterstand werd weggewerkt en de ploeg kwam zelfs op voorsprong. 7-6. Dit was weer een tik voor de gasten die hierna vooral onder de korf lang niet meer zo gevaarlijk waren. In de laatste fase trok Astrantia/Ona de wedstrijd definitief naar zich toe. Met twee doelpunten werd het definitieve verschil gemaakt. 9-6. In de laatste minuten verzuimde Astrantia/Ona het verschil nog groter te maken. Miko kreeg in de laatste minuut nog loon naar werken doordat men bleef gaan voor een beter resultaat. 9-7. Het goed spelende Miko had Astrantia/Ona ook nu weer een moeilijke middag bezorgd.
—————————————————————————————————————-

Blauw- Wit   -    Astrantia/Ona        15 – 23.              10-04-2016

Na de wat mindere wedstrijd van vorige week was er vandaag volop actie in het duel tegen het nog zonder puntverlies zijnde Blauw-Wit. Vanaf het begin stonden de gasten goed tegen de fysiek spelende thuisploeg. Beide teams kwamen de eerste minuten niet tot score waarbij de thuisploeg al enkele malen liet zien over veel schotkracht te beschikken onder de korf. Astrantia/Ona bleef hiertegen verdedigend goed op de been en opende de score nadat enkele malen de korf was geraakt. 0-1. Dit was het begin van , naar later bleek, een doelpuntrijke wedstrijd. Blauw-Wit kwam nog wel op 1-1 maar in het vervolg schoot Astrantia/Ona met scherp en nam een voorsprong van 1-6. De thuisploeg probeerde hierna aan te klampen maar bleef steeds op drie doelpunten verschil staan. Nadat het 3-6 was geworden bleef Astrantia/Ona steeds het voortouw houden in score. Van 4-7 werd het 5-9. Even leek Blauw – Wit er toch in te slagen om het gat te dichten toen het op 7-9 was gekomen. Dit enkele minuten voor de rust. De gasten pareerde echter effectief. Meteen met de eerste aanval na de 7-9 werd de marge weer op drie gezet. 7-10. Vervolgens werd met twee rake schoten de ruststand van 7-12 op het bord gezet. Na de rust ging de koploper weer op zoek naar resultaat maar de gasten bleven productief in de tegenaanval waardoor na een tiental minuten het bord 7-14 aangaf. In het vervolg van de tweede helft brak een onrustige periode aan. De scheidsrechter informeerde enkele malen bij de bank wat de gespeelde tijd was. Verder kreeg de thuisploeg middels een aantal strafworpen en vrije ballen de mogelijkheid om de achterstand draaglijker te maken. Bij 10-15 of 10-16 was er onduidelijkheid over de stand. Een scorebord dat zodanig was opgesteld dat de toeschouwers de stand niet konden aflezen gaf ook geen duidelijkheid. Toen de rust weer was teruggekeerd kregen de genoemde toeschouwers nog een mooi restant van de wedstrijd te zien. Blauw-Wit ging er nog volledig voor om de eerste nederlaag af te wenden. De gasten bleven hier stoicijns onder en bleven met scherp schieten. Zodoende stond er bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter een echte korfbaluitslag op het bord. 15-23. Een meer dan verdiende overwinning van Astrantia/Ona .

————————————————————————————————

Astrantia/Ona – DSV            8 – 9.            03-04-2016

Met de hervatting van de buitencompetitie stonden meteen de nummers twee van de stand tegenover elkaar. Vanaf het begin hadden beide verdedigende vakken de zaken goed voor elkaar. Gevolg was dat de brilstand lang op het bord stond. Aanvallend zat Astrantia/Ona in deze eerste fase niet goed in de wedstrijd. Er werden weinig kansen afgedwongen door veel balverlies. Na een kwartier spelen waren het de gasten uit Diessen die als eerste de korf wisten te vinden. 0-1. De thuisploeg wist aan te klampen middels een afstandsschot. 1-1. In het vervolg van de eerste helft bleef Astrantia/Ona veel moeite houden om tot score te komen. Nadat DSV was uitgelopen naar 1-3 viel pas het tweede doelpunt van de thuisploeg. 2-3. In de laatste minuten voor de rust wisten de gasten de marge van twee te herstellen. Ruststand derhalve 2-4. Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen hadden verdedigend ook nu de zaken goed voor elkaar. Uit de schaarse mogelijkheden was DSV steeds als eerste doeltreffend. Dit betekende dat het verschil naar drie doelpunten ging in het voordeel van DSV middels de eerste score na rust. 2-5. Tot de 4-7 veranderde er niks in het spelbeeld. Een tot dan aanvallend niet groots spelende thuisploeg kreeg in een keer de geest. Het tempo ging omhoog en er ontstond een fase waarin Astrantia/Ona de bovenliggende partij werd. Er was weer meer geloof en vertrouwen met als gevolg resultaat. In een tiental minuten werd de achterstand omgebogen in een 8-7 voorsprong. DSV wankelde maar voorkwam de genadeklap mede door de arbitrage die al de hele wedstrijd warrig was. Er volgde een spannende slotfase waarin DSV eerst op gelijke hoogte kwam 8-8 en zelfs weer op voorsprong. 8-9. Astrantia/Ona had mogelijkheden om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen maar liet die liggen. Met de 8-9 nam DSV de punten mee naar Diessen. Voor Astrantia/Ona zaak om de teleurstelling te verwerken en er volgende week weer te staan tegen koploper Blauw Wit in Handel. De supporters zullen ook hier weer voor de nodige steun zorgen.
——————————————————————————————————————–

BMC – Ona/Astrantia 9 -14.                          06-03-2016

In deze laatste wedstrijd van de zaalcompetitie waren de belangen voor de thuisploeg nog groot. De ploeg moest punten pakken om via beslissingswedstrijden handhaving af te dwingen. BMC startte fel maar kon de gasten niet verrassen. De openingstreffer was wel voor BMC maar hierna nam Ona/Astrantia middels twee doelpunten een 1-2 voorsprong. De thuisploeg kwam terug naar 2-2 maar in de daaropvolgende aanval van Ona/Astrantia stond het al weer 2-3. Gaandeweg de eerste helft namen de gasten het heft in handen . Aanvallend waren enkele afstandsschoten doeltreffend waardoor de score werd uitgebouwd naar 2-5. Deze voorsprong bleef tot de rust in tact. BMC bleef met veel inzet spelen om dichterbij te komen. Drie doelpunten waren het resultaat. De ruststand was 5-9 doordat een makkelijker scorend Ona/Astrantia nog vier maal de korf vond. Na de pauze waren de eerste aanvallende activiteiten voor de thuisploeg. Hierbij kwam de ploeg echter niet tot score. Ona/Astrantia stelde na de beginfase van de tweede helft meteen orde op zaken. Met twee mooie doelpunten werd de stand naar 5-11 getild. De wedstrijd was hiermee gespeeld. Met wissels aan beide kanten ging het laatste kwartier in. Enkele minuten voor het einde stond er een 7-14 stand op het bord door drie doelpunten van Ona/Astrantia waar BMC er maar twee tegenover kon stellen. In deze laatste minuten wist BMC , dat bleef spelen voor een beter resultaat, de achterstand nog te verkleinen tot 9-14. Met deze overwinning had Ona/Astrantia een prima afsluiting van de zaalcompetitie.

————————————————————————————————————-

Ona/Astrantia – Flamingo s 15 – 9.                   28-02-2016

Ondanks dat er in de eerste twintig minuten weinig doelpunten waren te noteren was het een boeiende fase in de wedstrijd. Beide ploegen deden niet onder voor elkaar en gaven weinig weg. Nadat een rake poging van Ona/Astrantia werd geannuleerd lukte het de gasten om de score te openen. 0-1. Hierna was de thuisploeg effectiever met de spaarzame mogelijkheden. De achterstand werd omgebogen naar een 2-1 voorsprong. In het vervolg verzuimde Flamingo s eerst via een strafworp de stand gelijk te trekken waarna Ona/Astrantia op 3-1 kwam. Het verdedigende werk van Ona/Astrantia was weer prima. Flamingo s kon zodoende alleen via een strafworp terugkomen tot 3-2. In de laatste tien minuten voor rust speelde Ona/Astrantia zich naar een grotere voorsprong. Zoals vermeld ging de ploeg effectiever om met de mogelijkheden. Met twee doelpunten werd de stand naar 5-2 getild en in de laatste minuten naar 7-3. Tussendoor kwamen de gasten uit Lieshout nog maar tot een score. Dit doordat ook nog eens twee strafworpen onbenut werden gelaten. Met de 7-3 stand begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Ona/Astrantia nam meteen het heft in handen en bracht de tussenstand op 10-3. De wedstrijd leek hiermee beslist. Na de eerste wissel aan de kant van de thuisploeg kreeg Flamingo s in een keer weer de geest. Middels mooie doelpunten werd in een mum van tijd de stand op 10-6 gebracht. Even was er weer geloof in meer. Ona/Astrantia hield echter het hoofd koel en bracht de score op 11-6. In het verdere verloop van de tweede helft werd er volop gewisseld aan beide kanten. Dit kwam het spel niet ten goede maar het talrijke publiek kreeg wel doelpunten te zien. Ook in deze laatste fase bleef de thuisploeg de meerdere in score. Tegenover de drie doelpunten van Flamingo s werden er vier genoteerd voor Ona/Astrantia. De eindstand werd zodoende bepaald op 15-9. A.s zondag de laatste wedstrijd van een mooi zaalseizoen. De dames zijn dan te gast bij BMC in Berlicum.
———————————————————————————————————-

Ona/Astrantia – Celeritas 10 – 8.               21-02-2016

Vanaf het eerste fluitsignaal zat de thuisploeg er aanvallend bovenop. Een spervuur van aanvallen leidde niet tot resultaat. Nadat er zelfs een strafworp was gemist kwam Ona/Astrantia toch op een 1-0 score.
Hierna werd het steeds meer een gelijkwaardig duel waarbij de gasten uit Wijbosch de achterstand ombogen in een 1-2 voorsprong. In het vervolg had Ona/Astrantia moeite om de uitgespeelde kansen om te zetten in doelpunten. Verdedigend stond de ploeg goed waardoor Celeritas ook niet tot doelpunten kwam. Nadat van afstand de 2-2 op het bord werd gezet was Ona/Astrantia effectiever in score dan de gasten. De thuisploeg liep zodoende uit naar een 5-2 voorsprong. In de laatste fase van de eerste helft waren en nog voldoende mogelijkheden om de score uit te bouwen. Echter deze werden niet benut waarna Celeritas middels een afstandsschot terug kwam tot 5-3. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Ondanks slordigheden liepen de combinaties gemakkelijker bij Ona/Astrantia. Tot resultaat leidde dit niet. Celeritas zette hier evenals voor de rust veel inzet en fysiek tegenover. De eerste tien minuten na rust waren zodoende doelpuntloos. De eerste score was voor de thuisploeg. 6-3. Celeritas had het antwoord klaar en bracht met mooie treffers de achterstand weer terug tot 6-5. De gasten hadden met deze stand weer geloof in een beter resultaat. Met een coach die aan de lijn nadrukkelijk aanwezig was ging Celeritas op jacht naar meer. Dit kwam er niet. Nadat Ona/Astrantia de score weer naar een verschil van twee doelpunten had gebracht ( 7-5 ) bleef de wedstrijd tot het eindsignaal van de scheidsrechter in evenwicht qua score. Middels drie doelpunten aan beide zijden werd de eindstand bepaald op 10-8. Zonder groots te spelen hield Ona/Astrantia de punten thuis. Door deze overwinning is de top drie klassering veiliggesteld.

————————————————————————————————————-

Tuldania – Ona/Astrantia 5 – 12.        14-02-2016

In de verre uitwedstrijd tegen Tuldania in Diessen hadden de gasten het alleen moeilijk in de eerste helft. Tuldania ,dat vorige week won van Flamingo s en daardoor de gasten een mooie dienst bewezen, zat er vanaf het begin fel op. De ploeg gaf de gasten geen ruimte en probeerde overal op het veld de balcirculatie van Ona/Astrantia te storen. Daarnaast wist Tuldania aanvallend de verdediging van de Ona/Astrantia enkele malen te verrassen met loopacties onder de korf. De thuisploeg kwam zodoende op een 1-0 voorsprong. Verder kwam Tuldania niet. Ona/Astrantia kwam aanvallend ook tot succes en boog de achterstand om in een 1-2 voorsprong. De wedstrijd bleef in het vervolg van de eerste helft boeiend. Eerst werd het gelijk middels een afstandsschot 2-2 waarna beide ploegen pech hadden in de afwerking. Tuldania liet zelfs een strafworp onbenut. In de laatste fase van de eerste helft nam Ona/astrantia afstand. Van 2-2 werd de score naar 2-5 getild. Verdedigend hadden de gasten de zaken steeds beter voor elkaar waardoor het fel spelende Tuldania steeds meer moeite had om tot scoringsmogelijkheden te komen. Nadat de gasten verzuimden om de zesde te maken slaagde de thuisploeg er nog in om aan te haken. 3-5. Met deze stand gingen beide ploegen rusten. Na de rust deelde Ona/Astrantia meteen een mentale dreun uit door uit de eerste aanval van afstand raak te schieten. 3-6. Tuldania was hierna ,ondanks veel inzet en strijd, niet meer bij machte om het de verdediging van Ona/Astrantia moeilijk te maken. Pas twintig minuten na rust was daar hun vierde treffer. Voor die tijd had Ona/Astrantia met fraaie treffers de stand al naar 3-10 getild. In de laatste tien minuten speelde Ona/Astrantia een gewonnen wedstrijd. De voorsprong werd uitgebreid naar 4-12. Vervolgens kwam Tuldania nog tot score na een foutje in de verdediging van de gasten. 5-12. Dit werd ook de eindstand omdat een prima score van A junior Femke geen genade vond in de ogen van de scheidsrechter. Een mooie overwinning waardoor volgende week in de thuiswedstrijd tegen Celeritas een top drie klassering kan worden veilig gesteld.
———————————————————————————————————————

Ona/Astrantia – Spoordonkse Girls 15 – 10                             31-01-2016

In de wedstrijd tegen het laag geplaatste Spoordonkse Girls was het voor de thuisploeg zaak om weer punten te pakken na twee verliespartijen. De ploeg had voorafgaande aan dit duel ook nog eens te maken met ziekte en blessures. Dit laatste
werd opgevangen doordat ook enkele A junioren een prima inbreng hadden. Vanaf het begin ging Ona/Astrantia op zoek naar resultaat. De dames uit Spoordonk hielden echter gelijke tred in de eerste twintig minuten. Steeds nam Ona/Astrantia een voorsprong maar
Spoordonkse Girls had steeds het antwoord klaar. Bij een 3-3 stand tilde de thuisploeg voor het eerst het verschil naar twee. 5-3. Ondanks dat Ona/Astrantia veel meer aanvallende activiteiten had waren de gasten steeds in staat geweest om efficient om te
gaan met de mogelijkheden vanuit hun aanvalsspel. In de laatste minuten voor de rust speelde Ona/Astrantia zich toch naar een grotere voorsprong. Met een 7-4 stand brak de rust aan. Na de rust was de thuisploeg weer meteen bij de les. De stand werd op 8-4
gebracht. Spoordonkse Girls kwam nog wel middels een makkelijk gegeven strafworp terug tot 8-5 maar hierna werden de gasten definitief op achterstand gezet. 10-5. Spoordonkse Girls had niet meer het geloof in een beter resultaat maar bleef , in het verdere
verloop van de tweede helft, wel in score in evenwicht met Ona/Astrantia. Dit omdat de ploeg ook kon profiteren van enkele beslissingen van de vaak warrige arbitrage. Met een 15-10 stand kwam zodoende een einde aan deze wedstrijd. Met deze overwinning heeft
Ona/Astrantia weer een stap gezet in de richting van een top drie klassering.
——————————————————————————————————————–

Dakos – Ona/Astrantia 14-10                                             24-01-2016

In dit duel met als inzet de tweede plaats haalde Ona/Astrantia niet het niveau van de laatste wedstrijden. Tegenstander Dakos liet vanaf het begin zien wat hun bedoelingen waren. In een hoog tempo en met fel spel werd Ona/Astrantia onder druk gehouden. Resultaat leverde dit de eerste tien minuten niet op. Verdedigend had Ona/Astrantia de zaken goed voor elkaar. Echter aanvallend liep het moeizaam waardoor de ploeg ook niet tot score kwam. De thuisploeg brak de ban met de 1-0. Hierna kwam Ona/Astrantia ook tot score en nam zelfs een 1-2 voorsprong. In de tien minuten hierna ging het gelijk op tot 4-4. Dakos was hierbij als succesvol geweest met het afstandsschot. In de laatste fase van de eerste helft was dit ook het wapen tot verder succes. Onder de korf voorkwam Ona/Astrantia succes echter met rake schoten liep Dakos uit naar een 8-5 voorsprong. Ona/Astrantia kwam voor het rustsignaal toch nog dichterbij. 8-6. Na de rust nam Ona/Astrantia meteen het initiatief. Echter ook nu kwam de ploeg niet tot score uit de mogelijkheden die werden gecreeerd . Dakos kwam zodoende zonder schade uit de eerste fase na de rust en wist hierna met twee rake ballen de stand op 10-6 te brengen. Ona/Astrantia bleef strijden voor een beter resultaat. Van 10-7 kwam de ploeg terug tot 11-9. Middels wissels werd nogmaals geprobeerd om de bakens te verzetten. Hier kreeg de ploeg geen gelegenheid meer voor daar in eerste instantie een fikse blessure dit belemmerde maar ook doordat een prima spelend Dakos de wedstrijd definitief in het slot gooide met twee doelpunten. 13-9. De wedstrijd was hiermee beslist. Doelpunten aan beide kanten brachten in de laatste minuten de 14-10 eindstand op het bord.
————————————————————————————————————

Ona/Astrantia – Heumen 13-14.               17-01-2016

Deze derby maar ook topper in de overgangsklasse werd een prachtig duel. Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden maar waar in de eindfase Heumen aan het langste eind trok doordat het doeltreffender was in het schot. Ona/Astrantia zat meteen ,na het eerste fluitsignaal van de prima arbitrage, goed in de wedstrijd. Meteen werd de 1-0 op het scorebord gezet middels een afstandsschot. In het vervolg waren de dames uit Heumen zoekende. De thuisploeg speelde gemakkelijk en nam zelf een 3-0 voorsprong. Na een kwartier kwam Heumen beter in de wedstrijd. De ploeg bracht middels de eerste score de 3-1 op het bord. Ona/astrantia kreeg aanvallend minder ruimte maar kreeg voldoende mogelijkheden doordat de ploeg goed en gevarieerd bleef spelen. Heumen werd ook doeltreffender middels het bekende spelpatroon. De scoren ging van 4-2 naar 5-3 . In de laatste minuten voor de rust hield de thuisploeg de voorsprong vast . Doordat beide ploegen elkaar in evenwicht hielden werd de ruststand bepaald op 7-5. Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Heumen speelde met veel tempo en zette de verdediging van Ona/Astrantia flink onder druk. Ona/Astrantia speelde zich hier steeds knap onderuit en wist zelfs als eerste weer te scoren. 8-5. In het verdere verloop van de tweede helft kreeg de koploper het toch voor elkaar om de achterstand weg te werken. Van 8-6 werd het 9-7 waarna de ploeg voor het eerst in de wedstrijd op een doelpunt kwam 9-8. Ona/Astrantia gaf zich niet zomaar gewonnen en verdedigde de voorsprong van een doelpunt ook met veel verve. Na de 11-10 kwamen de gasten uit Heumen voor het eerst op gelijke hoogte . 11-11. De laatste vijf minuten waren inmiddels aangebroken waarin Ona/Astrantia het toch weer voor elkaar kreeg om de voorsprong te nemen. 12-11. Heumen was niet onder de indruk en kwam middels het steeds doeltreffender schot voor het eerst op voorsprong. 12-14. Met nog enkele minuten te spelen moest Ona/Astrantia in de achtervolging. Ook nu toonde de ploeg karakter en schoot weer raak van afstand. 13-14. De laatste minuut brak aan waarin eerst Heumen de korf miste waarna Ona/Astrantia de korf niet vond middels de laatste aanval. Heumen liet zien dat het de beste ploeg was in deze competitie maar Ona/Astrantia liet zien dat het als team weer is gegroeid. Hierdoor hebben de vele toeschouwers kunnen genieten van een prachtige wedstrijd.
—————————————————————————————————————–

Ona/Astrantia – BMC 13- 5.                                        10-01-2016

In de eerste competitiewedstrijd van 2016 ontving Ona/Astrantia het gepromoveerde BMC uit Berlicum. Bij winst kon de ploeg goede zaken doen omdat de concurrenten tegen elkaar speelden. De thuisploeg nam meteen het initiatief en bracht uit de eerste aanvallende activiteiten de 1-0 op het bord. Bij de volgende aanval kwam er zelfs de 2-0. Een prima start van Ona/Astrantia in dit duel. In het vervolg van de eerste helft kon dit moyenne natuurlijk niet in stand worden gehouden. Nadat de gasten op 2-1 waren gekomen liep de thuisploeg weg van de tegenstander. Middels prima aanvalsspel werd de score opgevoerd naar 5-1. Een zeker niet slecht spelend BMC probeerde mee te komen in de wedstrijd. Vlot combinerend en met veel snelheid werd Ona/Astrantia verdedigend steeds weer onder druk gezet. De thuisploeg had echter verdedigend haar zaken goed voor elkaar en gaf bijna niets weg. Nadat de meiden uit Berlicum toch op 5-2 waren gekomen liep de thuisploeg weg naar een 8-2 ruststand. Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. BMC speelde naar vermogen maar kwam niet dichterbij. Ona/Astrantia vergrootte de voorsprong zelfs naar 10-2. Hiermee was al vroeg na de rust de wedstrijd beslist. In het vervolg werd het aanvalsspel wat slordiger bij Ona/Astrantia waardoor middels onnodig balverlies BMC steeds weer aan aanvallende acties toekwam. De voorsprong van Ona/Astrantia bleef in tact. Door twee doelpunten aan beide zijden stond het diep in de tweede helft 12-4. Nadat beide ploegen nog volop gewisseld hadden werd middels scores aan beide zijden de eindstand bepaald op 13-5. Door deze overwinning heeft Ona/Astrantia de tweede plaats alleen in bezit. A.s zondag wacht koploper Heumen. Een duel waarbij de ploeg de steun van vele supporters kan gebruiken.

——————————————————————————————————————–

Flamingo s – Ona/Astrantia 9 – 14.                                 20-12-2015

De start was voor de thuisclub. Middels fel maar fair spel werden de gasten meteen onder druk gezet. Ona/astrantia had het in deze beginfase moeilijk. Doordat er enkele malen teveel ruimte werd gelaten was Flamingo s twee maal succesvol. Ondanks deze 2-0 achterstand kwamen de gasten beter in de wedstrijd. Met name verdedigend had de ploeg de zaken prima voor elkaar in het vervolg van de eerste helft. Aanvallend was Ona /Astrantia in eerste instantie alleen maar succesvol via het afstandsschot. De achterstand werd omgebogen in een 2-5 voorsprong. Het energiek spelende Flamingo s zocht steeds weer aanvallend naar scoringsmogelijkheden. De dames uit Lieshout hadden voor de rust nog maar een maal succes. Zodoende gingen de ploegen pauzeren met een 3-5 stand. Na de rust bleef Ona/Astrantia controle houden over het duel. Verdedigend prima en aanvallend de doelpunten meepikken. Gevolg was een grotere voorsprong. Na de 3-7 slaagde Flamingo s er voor het eerste na de rust in om de korf te vinden. 4-7. Beide ploegen deden qua veldspel weinig voor elkaar onder echter Ona/Astrantia was effectiever. Hierdoor stond het halverwege de tweede helft 5-9. Even was er een fase waarin de scheidsrechter middels gegeven strafworpen nadrukkelijk invloed had op het duel. Flamingo s mocht als eerste twee maal aanleggen. 7-9. Hierna waren de gasten aan de beurt. 7-10. Middels een prachtig opgezette aanval en dito afronding werd de voorsprong door Ona/Astrantia zelfs uitgebreid naar vier doelpunten. 7-11. Nadat Flamingo s weer van de stip op 8-11 was gekomen gingen de laatste minuten in van dit mooie duel. Ona/Astrantia kreeg meer ruimte omdat de thuisploeg bleef strijden voor een beter resultaat. De 8-12 betekende echter de definitieve beslissing. Nadat Flamingo de achterstand had teruggebracht tot 9-12 bepaalde Ona/Astrantia middels twee prima velddoelpunten de eindstand op 9-14. Met deze mooie overwinning kunnen de meiden gaan genieten van een welverdiende pauze tot na de jaarwisseling .

——————————————————————————————————————-

Celeritas – Ona/Astrantia 10 – 11.                          13-12-2015

Voor Ona/Astrantia was er vandaag de wedstrijd tegen Celeritas. De dames uit Wijbosch bleken ook vandaag weer een moeilijk te bespelen tegenstander. Vanaf het begin ging de strijd gelijk op. De eerste vak wissel gebeurde bij een 1-1 stand. Vervolgens was het aanvalsspel van de gasten effectiever dan van de thuisploeg. Celeritas ontwikkelde aanvallend veel druk maar was weinig succesvol in de afwerking. Gevolg een 1-4 voorsprong voor Ona /Astrantia halverwege de eerste helft. De thuisploeg kwam hierna toch terug tot 3-4 middels prima afstandsschoten. Ona/Astrantia bleef rustig en liep in de laatste fase voor rust weer weg bij de tegenstander. Na doelpunten aan beide kanten, 4-5 , werd de ruststand door Ona/Astrantia bepaald op 4-8. Na de rust hielden de gasten controle over het duel. Prima verdedigend werk voorkwam doelpunten van Celeritas. Zelf prikte Ona/Astrantia er nog een doelpuntje bij. 4-9. Hierna leek de wedstrijd rustig naar het einde te gaan . Door doelpunten aan beide kanten stond het 5-10 bij het ingaan van de laatste tien minuten. Het werd echter een bloedstollende slotfase van dit duel. Celeritas scoorde de 6-10 waarna het op basis van de geweldige inzet, en met ineens weer steun van de supporters , geloof kreeg in een beter resultaat. De ploeg kreeg het voor elkaar om de achterstand terug te brengen tot 9-10. Ona/Astrantia had het even moeilijk en had in deze fase de grootste moeite om een goede aanval op de vloer te brengen. Na een time out begonnen beide ploegen aan de laatste twee minuten. Deze verliepen onder hoogspanning. Een spanning die de bank van Celeritas bijna teveel werd. Ona/Astrantia vond eindelijk weer de korf voor de 9-11. Hierna wist Celeritas met het ingaan van de laatste minuut van afstand weer te scoren . 10-11. Verder kwam de thuisploeg niet meer omdat Ona/Astrantia vakkundig balbezit hield tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Gezien de laatste fase van de wedstrijd een zwaar bevochten overwinning
———————————————————————————————————-.

Ona/Astrantia – Tuldania 17 – 12.                        06-12-2015

Beide ploegen begonnen scherp aan dit duel. Uit de eerste drie aanvallen kwamen evenzoveel doelpunten. 2-1. Hierna golfde het spel op en neer waarbij Ona/Astrantia doeltreffender was dan de gasten. De thuisploeg liep uit naar 5-1. Het
fel spelende Tuldania hield hierna even gelijke tred. Na de 5-2 beantwoorden de gasten ook de 6-2 van de thuisploeg. 6-3. In het laatste gedeelte van de eerste helft kreeg Ona/Astrantia het niet voor elkaar om verder weg te lopen. Met de 7-3 score leek
het daar in eerste instantie wel op echter de scheidsrechter deed de gasten twee strafworpen cadeau waardoor het ineens weer 7-5 stond. Nog voor de rust had de thuisploeg het laatste woord . 8-5. Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Tuldania bleef een taaie tegenstander. Ona/Astrantia bracht de stand op 9-5 waarna treffers op 10-5 werden afgekeurd. Ineens was het hierna weer 9-7 door prima scores van de gasten. Zo verliep het middengedeelte van de tweede helft verder.Ona/Astrantia bracht het verschil telkens op vier maar iedere keer had Tuldania het antwoord klaar. Van 11-7 werd het 13-9 waarna het weer in een keer 13-11 stond door prima afstandsschoten van Tuldania. In de laatste fase van dit duel trok Ona/Astrantia het duel definitief naar zicht toe. Na de 14 -11 was het verweer van de dapper spelende meiden uit Esbeek gebroken. Ona/Astrantia liep verder uit naar 16-11. Tuldania vond in deze minuten nog maar een maal de korf voor de 16-12 waarna de thuisploeg met een prima aanval de eindstand op het bord bracht. 17-12.
———————————————————————————————–

Spoordonkse Girls – Ona/Astrantia 11 – 12.              29-11-2015

Vanaf het begin een wedstrijd waarin de gasten Qua spel de bovenliggende partij waren. Desondanks nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong doordat een foutje in de verdediging van Ona/Astrantia werd afgestraft. Hierna bleef Ona/Astrantia aanvallend veel druk zetten. De achterstand werd omgebogen in een 1-3 voorsprong. Spoordonkse Girls , dat met veel inzet speelde , bleef vooralsnog in het spoor. Nadat de thuisploeg op 2-3 was gekomen antwoorden de gasten meteen. 2-4. In het vervolg van de eerste helft liep het vlot combinerende Ona/Astrantia verder weg bij de meiden uit Spoordonk. Na de 2-5 en 3-5 werd de score tot vlak voor de rust opgevoerd naar 4-9. In de laatste minuten waren er nog mogelijkheden om tot zes doelpunten verschil te komen. Daar Spoordonkse Girls vlak voor het rustsignaal nog met een afstandsschot doel trof werd de ruststand 5-9. Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Daar de gasten een aantal malen pech hadden in de afwerking stond het na een kwartier maar 5-10. Hierbij had de thuisploeg weinig gevaar kunnen stichten onder de korf maar was het weer succesvol met een afstandsschot. Ondanks de voorsprong van Ona/Astrantia werd het vervolg van de tweede helft in een keer anders. Spoordonkse Girls bleef met veel inzet strijden voor een beter resultaat. De ploeg had hierbij succes met het afstandsschot. Dit ook na een gedwongen wissel waarbij de ingekomen speelster zelfs driemaal tot score kwam. Daar de gasten, mede door een grote dosis pech bij de afwerking, qua score droog stonden kreeg de thuisploeg het voor elkaar om de stand gelijk te trekken. 10-10. De laatste vijf minuten werden zodoende nog spannend. Na een spervuur van aanvallen nam Ona/astrantia weer de leiding 10-11. Nadat de thuisploeg toch weer dicht bij de gelijkmaker was werd het verschil weer twee bij de volgende aanval van de gasten. 10-12. Hiermee was het duel beslist. In de laatste minuut werd aanvalsspel van Ona/Astrantia nog afgefloten doordat de scheidsrechter een nieuwe manier van verdedigen zag. Hierdoor kon Spoordonkse Girls bijna in het laatste fluitsignaal middels weer een afstandsschot de eindstand op 11-12 bepalen. De punten gingen terecht mee uit Oirschot maar Ona/Astrantia had het zich onnodig moeilijk gemaakt.

————————————————————————————————————–

Ona/Astrantia 1   – Dakos        11 – 11.                                   22-11-2015

Na de prima derby tegen Heumen was vandaag Dakos de tegenstander. Een ploeg die ook mee gaat doen voor de bovenste plaatsen. Vanaf het begin gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. De thuisploeg had aanvankelijk de beste start en nam een 2-0 voorsprong. Hierna knokte de gasten zich toch weer terug in de wedstrijd en bogen de achterstand om in een 2-3 voorsprong. Lang bleef deze voorsprong in tact. Ona/Astrantia moest steeds in de achtervolging. Na de 3-3 werd door Dakos zelfs een voorsprong genomen van twee doelpunten. In de laatste fase van de eerste helft ging de score van 3-5 naar 4-6. De thuisploeg had toen alle moeite om niet op grotere achterstand te komen. Voor het rustsignaal van de veel pratende arbitrage wist Dakos zelfs op 4-7 te komen. Doordat de thuisploeg nog een fout van de gasten afstrafte werd de ruststand 5-7. Na de rust aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Ona/Astrantia probeerde aanvallend tot doelpunten te komen om de achterstand weg te werken. De gasten uit Someren – Heide stonden verdedigend goed en gaven niks weg. Dakos kwam in het eerste kwartier na rust zelfs op een 5-8 voorsprong. Even leek er bij de thuisploeg twijfel te ontstaan. Het met veel vertrouwen spelende Dakos probeerde de score nog verder uit te bouwen. Dit gebeurde niet. Ona/Astrantia toonde karakter en knokte zich terug . Middels twee doelpunten werd het verschil weer een. 7-8. Met deze stand gingen de laatste tien minuten in. Beide ploegen gingen vol voor de winst waarbij Dakos de voorsprong nog lang vasthield. Door twee treffers aan beide kanten werd de stand 9-10. De slotminuten werden bloedstollend. Ona/Astrantia kwam eerst in score gelijk met de gasten 10-10 waarna met nog geen minuut te spelen een 11-10 voorsprong werd genomen. Dakos moest toen middels de laatste aanval van de wedstrijd tot score komen. Een alles of niets poging van afstand viel binnen waardoor de 11-11 een feit was. Beide ploegen kregen zodoende waar ze recht op hadden. Immers deze wedstrijd verdiende geen verliezer.

——————————————————————————————————————–

Heumen1   -  ONA/Astrantia 1       14-12                                     15-11-2015

Voor senioren 1 stond vandaag de Derby Heumen 1 – ONA/Astrantia 1 op het programma in een bomvolle sporthal. Heumen kwam snel op 2-0 voorsprong. Het antwoord van ONA/Astrantia kwam snel. Dit typeert de rest van de wedstrijd. Heumen scoort met name van afstand, terwijl ONA/Astrantia door afwisselend aanvalsspel mooie doelpunten maakte. Ruststand: 7-5 in het voordeel van Heumen 1.
Na rust kwam ONA/Astrantia snel weer op gelijke hoogte en bleef het een spannende derby met goed spel van beide kanten. Een mooie wedstrijd voor het talrijke publiek dat aanwezig was. Uiteindelijk was het geluk aan de kant van Heumen en gingen zij met de punten naar huis.
Een knappe prestatie van de dames van ONA/Astrantia om zo’n mooie wedstrijd neer te zetten tegen de degradant uit de hoofdklasse.
Uitslag: 14-12 in het voordeel van Heumen.

______________________________________________________________________

Astrantia/Ona – TOG 10 – 6.               18-10-2015

In deze laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie bleek TOG een taaie tegenstander. Ondanks dat de gasten vorige week de eerste punten hadden gehaald was Astrantia/Ona favoriet in dit duel. Vooral na de prima wedstrijd van vorige week. Vanaf het begin liep het spel bij de thuisploeg moeizaam. TOG begon ontspannen aan dit duel en speelde zich zelfs naar een 0-3 voorsprong halverwege de eerste helft. Middels twee prima afstandsschoten hield Astrantia/Ona de tegenstander in het vizier. 2-3. De thuisploeg kreeg hierna heel veel mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Dit gebeurde niet waardoor TOG met een rake poging de stand naar 2-4 tilde. In de laatste minuut voor de rust lukte het Astrantia/Ona om de achterstand te verkleinen naar een doelpunt middels het benutten van een strafworp. 3-4 was zodoende de ruststand. Na de rust zagen de talrijke toeschouwers vanaf het begin een sterker wordende thuisploeg. De gasten waren steeds minder in staat om via gevaarlijk aanvalsspel invloed te hebben op de score. Na vijf minuten viel de gelijkmaker 4-4 waarna enkele minuten later Astrantia/Ona voor het eerst op voorsprong kwam. 5-4. Hierna wisten de gasten uit Overangel toch weer aan te klampen en de gelijkmaker op het bord te brengen. 5-5. In het verdere verloop van de tweede helft drukte Astrantia/Ona definitief door. Het dappere TOG moest toezien dat de thuisploeg afstand nam middels vier treffers. 9-5. In de laatste minuten van dit duel scoorden beide teams nog een maal. Na de 9-6 van TOG had Astrantia/Ona , dat inmiddels met twee wissels speelde, het laatste woord. 10-6. Met deze overwinning nestelde Astrantia/Ona zich in de top van de ranglijst. De komende weken gaat de ploeg zich voorbereiden voor het komende zaalseizoen. Hier staat al meteen een mooie derby tegen Heumen op het programma.

—————————————————————————————————————-

Dakos – Astrantia/Ona 6 – 12.              11-10-2015

Vol vertrouwen reisden de dames van Astrantia/Ona naar Someren Heide voor het duel tegen Dakos. Dit gezien de resultaten in de voorafgaande weken. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter begon de thuisploeg agressief en met veel inzet. De gasten hadden hier met name in het aanvalsvak veel moeite mee. Er was veel balverlies waardoor Dakos steeds weer het balbezit overnam en ten aanval trok. Verdedigend trok Astrantia/Ona de lijn van de laatste weken door. Er werd weinig weggegeven. Verder dan een 1-0 voorsprong kwam Dakos niet. Eindelijk was er na twintig minuten spelen een succesvol afstandsschot van de gasten waardoor de 1-1 op het bord kwam. Na de vakwissel kwam Astrantia/Ona beter in de wedstrijd. Dakos nam nog wel een 2-1 voorsprong maar middels twee doelpunten kwam Astrantia/Ona enkele minuten voor rust voor het eerst op voorsprong. 2-3. Dit was ook de ruststand doordat er nog een dot van een kans werd gemist. Bij de supporters van Astrantia/Ona leefde de verwachting dat ook na de rust hun ploeg de handen vol zou hebben aan de thuisploeg. Vanaf het begin had Astrantia/Ona echter meteen meer grip op de wedstrijd . Aanvallend werd er veel beter gevarieerd met een veel betere passing in de ruimte. Na de 2-4 kwam Dakos nog wel terug tot 3-4 maar toen was al te zien dat de inzet en felheid van voor de rust er niet meer was bij de thuisploeg. De gasten gingen steeds beter spelen en liepen middels twee doelpunten weg naar 3-6. Dakos kon nog twee maal aanklampen middels de 4-6 en 5-7 maar hierna trok Astrantia/Ona de wedstrijd definitief naar zich toe. Middels mooie scores werd het 5-10. In de laatste minuten kwam Dakos middels een prima afstandsschot nog tot hun laatste doelpunt maar de gasten wisten nog tweemaal te profiteren gezien de thuisploeg steeds meer ruimte weggaf. Zodoende een prima overwinning middels een 6-12 score.

Volgende week de laatste wedstrijd buiten tegen TOG. Ook dan is de steun van veel supporters welkom.

—————————————————————————————————————-

Flamingo s – Astrantia/Ona     6 – 8.       04-10-2015

Op deze mooie zondag lieten beide ploegen vanaf het begin zien volledig aan elkaar gewaagd te zijn. De wedstrijd werd beslist op details. Nadat Astrantia/Ona de score had geopend en enkele minuten hierna de thuisploeg de gelijkmaker op het bord bracht zag het talrijke publiek een boeiend duel dat niet verveelde ondanks dat de doelpunten schaars bleken. Na de 1-1 tussenstand stond er een prima verdedigend Astrantia/Ona dat het met veel passie en variatie spelend Flamingo s van verdere score afhield. Aanvallend waren de gasten in staat om in het verloop van deze eerste helft toch enkele mogelijkheden te benutten. Zodoende stond er enkele minuten voor de pauze een 1-4 voorsprong op het bord. De dames uit Mariahout bleven werken voor een beter resultaat . Dit kwam er waardoor beide ploegen gingen rusten met een 2-4 score. Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. Flamingo s zette meteen na het beginsignaal weer druk op de verdediging van de gasten. Astrantia/Ona bleef geconcentreerd spelen en korfbalde hier vakkundig onderuit. De gasten wisten de score uit te breiden naar 2-5 voordat na twintig minuten spelen de thuisploeg weer wat terug kon doen ,middels hun eerste score na rust, tot 3-5. Astrantia/Ona liet Flamingo s niet verder komen en liep door twee prima scores zelfs weg naar een 3-7 stand. Met deze score ging de laatste fase van de wedstrijd in. Nadat beide teams nog eenmaal te korf vonden voor de 4-8 score werd de wedstrijd door de scheidsrechter stil gelegd om met beide kampen te overleggen wat er nog precies aan speeltijd over was. Deze ludieke time out was in het voordeel van de thuisploeg doordat deze in de laatste minuten nog twee maal de korf vond. De overwinning voor de gasten kwam hiermee niet meer in gevaar. Eindstand zodoende 6-8 in het voordeel van Astrantia/Ona.

————————————————————————————————————-

Astrantia /Ona – Lottum 7-5.        27-09-2015

Vandaag in de wedstrijd tegen promovendus Lottum was het de pupil van de week ( Marleen van de Laan ) die meteen raak schoot. Een goed voorbeeld voor de thuisploeg die middels een overwinning naar de middenmoot van de ranglijst kon stijgen. Niets was minder waar. Een wat aarzelend begin van Astrantia / Ona werd door Lottum beantwoord met twee treffers. 0-2. Hierna zag het talrijke publiek een veel sterker Astrantia / Ona dat echter legio kansen onbenut liet. Een prima benutte vrije bal bracht nog wel de 1-2 op het bord. Hiermee bleek echter de koek op voor de thuisploeg in de eerste helft. Daar de gasten uit Lottum nog uit een afstandsschot de korf vonden was de 1-3 ruststand een feit. Voor menig toeschouwer een onwerkelijke ruststand. Na de rust begon Astrantia /Ona voortvarend . De gasten werden meteen onder druk gezet en na enkele minuten stond de 2-3 op het bord. De ommekeer in de wedstrijd bleef echter in het eerste deel van de tweede helft uit. Lottum speelde naar haar vermogen en hield de marge van twee doelpunten in takt. Van 2-4 werd het 3-5. Ondanks dat het niet scoren Astrantia/Ona parten speelde bleef de ploeg werken voor een beter resultaat. Verdedigend had de ploeg de zaken goed voor elkaar waardoor de gasten niet tot scoren kwamen. Aanvallend viel eindelijk een afstandsschot binnen. 4-5. Met nog een kwartier te gaan was dit de ommekeer. Na de gelijkmaker en een time out stond het in een mum van tijd 7-5. Met deze stand was meteen het verweer van het dappere Lottum gebroken. De gasten kregen geen gelegenheid meer om wat aan de score te doen. De thuisploeg verzuimde om deze uit te bouwen waardoor deze tussenstand de eindstand werd. Een verdiende maar moeizame overwinning voor Astrantia/Ona.

—————————————————————————————————

Miko 76 – Astrantia/Ona 7 – 12.                  20-09-2015

Na het verlies in de beker was het vandaag zaak om punten te pakken en daarmee ook weer meer vertrouwen te krijgen in de eigen kwaliteiten. Het begin van de wedstrijd liet dit nog niet zien. Nadat de gasten een 0-1 voorsprong namen stond Miko in een mum van tijd voor met 3-1. Even leek de twijfel weer de overhand te krijgen bij Astrantia/Ona. Echter met twee prima doelpunten werd de achterstand weggewerkt. 3-3. Middels een time out werd de ploeg nogmaals aangestuurd door coach Johnny Vervoort. Hierna werd met goed veldspel de wedstrijd naar de hand gezet. Voor het eerst kwamen de gasten op een voorsprong. 3-4. In het vervolg van de eerste helft werd deze verder uitgebouwd. Het rustsignaal kwam zodoende met een voorsprong van 5-9 voor Astrantia/Ona. Na de rust in de eerste minuten een gelijk opgaande wedstrijd die in het vervolg een te slordig Astrantia/Ona gaf te zien. Miko had zodoende de overhand in balbezit maar kon hier ook niet veel mee. De thuisploeg kwam nog wel terug tot 6-9 maar daarmee was de koek op voor Miko. Doelpunten waren zodoende schaars in de tweede helft. In het laatste deel van de wedstrijd hervond Astrantia/Ona zich weer en trok de wedstrijd definitief naar zich toe. 6-11. De laatste minuten vonden beide teams nog eenmaal de korf zodat met een 7-12 stand voor het einde werd gefloten. Een verdiende overwinning voor Astrantia/Ona.

—————————————————————————————————————–

Astrantia/Ona – Blauw Wit 12 – 14.           13-09-2015

Na de wat onnodige nederlaag in Diessen tegen DSV stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit op het programma. Vanaf het beginsignaal liet Astrantia/Ona zien wat de plannen waren. Vanuit het initiatief kwam de ploeg al snel op voorsprong. 1-0. Nadat de gasten langszij waren gekomen nam de thuisploeg een 3-1 voorsprong. De voorsprong bleef gedurende de eerste helft intact. Ondanks dat Blauw Wit steeds in de achtervolging moest lieten de gasten zien dat het een taaie tegenstander was. Vijf minuten voor rust was de twee doelpunten achterstand weggewerkt en stond de 7-7 op het bord. Toch ging Astrantia/Ona met een voorsprong rusten doordat het zelf nog een keer scoorde en Blauw Wit in de laatste minuut de korf niet vond na een aantal doelpogingen. 8-7. Na de rust probeerde de gasten meteen het initiatief te pakken. De thuisploeg pareerde vakkundig en had na een kwartier zelf een 11-8 voorsprong genomen. Blauw Wit gaf zich niet gewonnen en kwam mede door enkele foutjes aan astrantia/Ona kant op gelijke hoogte 11-11. De thuisploeg was niet onder de indruk en nam middels een doeltreffend afstandsschot weer een voorsprong 12-11. Hierna brak het laatste kwartier aan waarin de wedstrijd volledig kantelde. De thuisploeg scoorde de 13-11. Tot ieders verbazing vond deze treffer geen genade in de ogen van de arbiter. Blauw Wit profiteerde optimaal en kwam meteen terug tot 12-12. Hierna sloop de twijfel in de thuisploeg . De overtuiging was er niet meer om nogmaals aan te zetten . De gasten lukte het nog wel om de korf te vinden waardoor vijf minuten voor het einde voor het eerst een voorsprong werd genomen. 12-13. De 12-14 vlak voor tijd was voor de statistieken. Een geflatteerde overwinning voor Blauw Wit. A.s Dinsdag staat de bekerwedstrijd tegen Celeritas op het programma. In Schijndel kan Astrantia/Ona weer werken aan het zelfvertrouwen. Aanvang 20.00 uur.