WEDSTRIJDVERSLAGEN

Swift 1 – Astrantia/ONA 1
Uitslag: 14 – 7
Datum: 11-10-2020

Voor het eerst deze veldcompetitie moest Astrantia/ONA het vandaag zonder twee van haar vaste dames doen i.v.m. een COVID-19 thuisquarantaine.

De eerste twee goals van de wedstrijd werden gemaakt door de ploeg uit Velden. Een onscherpe start van de verdediging aan onze zijde: afspraken waren gemaakt, maar men moest nog wakker worden.
De aanvallen waren daarentegen sterk. Hier was de motivatie zichtbaar, en dit resulteerde in een veranderde situatie op het scorebord; een 2-4 voorsprong werd zichtbaar.
Het leek er op dat de uitploeg zich terug in de wedstrijd had gezet.
Dit was waar, echter bleek Swift effectiever in hun aanvallen, en had Astrantia/ONA moeite hen scorend bij te blijven.
Swift wist na deze 2-4 achterstand meerdere keren 3 à 4 keer achtereen te scoren, waar Astrantia/ONA hier telkens 1 doelpunt tegenover stelde. Ondanks dat er dynamisch en gedreven werd gespeeld, ontbrak het succes in de afronding en bleef Swift de voorsprong houden. Met een 14-7 eindstand eindigde de wedstrijd.
Met twee interim speelsters in actie die meer dan hun mannetje hebben gestaan deze wedstrijd heeft het team zichzelf te kort gedaan door kansen niet af te ronden, en daarnaast door de scherpte in de verdediging te laten vieren waar Swift vervolgens logischerwijs van kon profiteren.
Aandachtspunten die we volgende week tegen Be Quick weer zullen benadrukken, en waar de dames ook deze week weer mee aan de slag mogen.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Rosolo 1
Uitslag: 8 – 16
Datum: 04-10-2020Astrantia/ONA wist dat er een pittige pot op het programma stond voor vandaag. Rosolo had tot nu toe nog geen wedstrijd verloren, en zou ook zeker niet van plan zijn dit de eerste te laten worden. De wedstrijd, die door een onbespeelbaar veld in Middelaar gespeeld werd op de Passelegt in Overasselt, begon goed voor de thuisploeg. Astrantia/ONA begon scherp, en hiermee ging de wedstrijd in het eerste kwartier gelijk op. Rosolo speelde een snel en gevarieerd spel. De verdediging van Astrantia/ONA had het niet gemakkelijk, echter wisten zij bij te blijven. Na een kleine 20 minuten leek Rosolo hun draai gevonden te hebben en namen zij een ruimere voorsprong. De thuisploeg maakte fouten in de verdediging, waar Rosolo maar al te graag van profiteerde. Met een 4-8 stand op het scorebord gingen beide teams de rust in. Na rust ging Rosolo door. De uitploeg scoorde 4 maal achtereen, waarmee zij een gat van 8 doelpunten wisten te maken: 4-12. Astrantia/ONA bleef strijden voor hun kansen, echter was de afronding niet scherp genoeg en waren zij niet meer bij machte terug in de wedstrijd te komen, wat betekende dat de dames van Rosolo met twee punten naar huis konden: Eindstand 8-16.

Aanvallend werd er prima gespeeld, enkel niet genoeg afgerond. Ook verdedigend ging het niet verkeerd, echter zijn het kleine fouten die de dames nog te duur komen te staan. Opdracht voor de ploeg voor de komende weken is om deze te doen verdwijnen.Senioren 2 speelde een uitwedstrijd bij SVOC’01 in Oirlo en speelde hier gelijk; 4-4.Astrantia/ONA 1 speelt volgende week een uitwedstrijd bij Swift in Velden.
Astrantia/ONA 2 mag a.s. donderdag op eigen veld aantreden voor een inhaalwedstrijd tegen Corridor uit Son en Breugel.

____________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – ODC 1
Uitslag: 12 – 16
Datum: 27-09-2020Afgelopen zondag stond de ‘derby’ tegen ODC uit Ommel op de agenda. Een ‘derby’ tussen de coaches wel te verstaan. Oud Astrantia/ONA-coach Roland Dost staat inmiddels aan het roer bij deze ploeg uit Brabant, dus het beloofde een interessante middag te worden.

Na een scherpe start wist de thuisploeg al snel een 2-0 voorsprong te nemen. De ploeg liet zien dat ze datgeen wat vorige week miste wel degelijk in bezit hadden en de ploeg speelde dynamisch en gevarieerd. De motivatie was zichtbaar en dit resulteerde in een goede eerste fase van de wedstrijd.
Tot een klein kwartier voor rust wist de thuisploeg een achterstand van zich af te houden. De wedstrijd ging gelijk op, maar het was Astrantia/ONA die na een gelijk getrokken stand telkens weer de voorsprong nam.
Zo’n 10 minuten voor rust kwam ODC voor het eerst op voorsprong en met een 7-8 ruststand gingen beide ploegen de kleedlokalen in.
Het eerste kwartier na rust had de thuisploeg het lastig. ODC profiteerde hiervan en liep uit tot een stand van 7-12. Astrantia/ONA herpakte zich en kwam met mooi uitgespeelde aanvallen weer terug in hun spel.
Helaas was het gat wat ODC had geslagen te groot om nog te dichten. Een aantal wissels aan beide zijdes, met uiteraard beide coaches die exact wisten wat ze aan het doen waren, hadden effect, echter lukte het niet de stand nog om te buigen.
Vorige week had de ploeg duidelijk voor ogen waar het aan ontbrak; deze week hebben ze laten zien dat het wel degelijk de juiste kwaliteiten, spirit en collectiviteit in zich heeft. Het is nu taak dit tot een constant geheel te krijgen, zodat mindere fases zoals vlak voor en na rust in deze wedstrijd, niet meer van dusdanige invloed gaan zijn.
Een 12-16 eindstand stond op het scorebord toen de scheidsrechter het einde aangaf.
Felicitaties aan (de ploeg van) Roland. Voor Astrantia/ONA een meer dan prima wedstrijd, welke wederom aangeeft dat ze zeer zeker hun mannetje kunnen staan in deze topklasse poule.

Senioren 2 speelde deze zondag geen wedstrijd. Hun thuiswedstrijd tegen Corridor 2 werd afgelast ivm zieken bij de uitploeg.
Volgende week speelt Sen.2 uit bij SVOC’01 in Oirlo, en mag Sen.1 thuis aantreden tegen Rosolo 1 uit Reusel.
_____________________________________________________________________
Rooi 1 – Astrantia/ONA 1
Uitslag: 14 – 7
Datum: 20-09-2020

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor onze korfbaldames; Rooi 1 – Astrantia/ONA 1. Met gezonde spanning ging de ploeg op pad naar het Brabantse Sint Oedenrode.

Een scherpe start van de thuisploeg resulteerde in twee vakwissels na enkel scores aan kant van de dames van Rooi. Na deze 4-0 was het Astrantia/ONA die ook aan het scoren kwam. Twee goed uitgespeelde aanvallen waarbij twee afstandsschoten korf raakten, lieten zien dat de ploeg hier niet voor niets naartoe gekomen was.Een ietwat tamme eerste helft van onze zijde, waarbij het duidelijk zoeken naar mogelijkheden was. Het scorebord met een stand van 7-3 toen het rustsignaal klonk.
De tweede helft; Het team wist wat hen te doen stond. Blijven focussen in de verdediging en creatiever omgaan met de aanvallen. Het was zichtbaar dat de wedstrijd met deze instelling weer werd opgepakt, echter was de uitploeg niet bij machte de wedstrijd om te buigen. Kansen werden gecreëerd, maar de thuisploeg bleef efficiënter in hun kansen, en wist ook deze tweede helft nog 7 maal korf te raken.Vier doelpunten aan Astrantia/ONA zijde maakten dat de wedstrijd geëindigd werd met een 14-7 eindstand in het voordeel van de thuisploeg. De kop van de competitie is er af, helaas niet met 2 punten, maar met goede moed voor de wedstrijden die komen gaan.

Het tweede team speelde in de ochtend een uitwedstrijd tegen Vios 2 uit Ottersum. Zij lieten hier zien dat de punten van deze wedstrijd wel degelijk mee naar Middelaar/Overasselt werden genomen; Zij wonnen met 6-11.Volgende week spelen beide teams een thuiswedstrijd. Voor senioren 1 is dit de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, en wel tegen ODC uit Ommel/Heusden, met daar een oude bekende aan het roer. Ook dit belooft een interessante wedstrijd te worden, waarbij we ons publiek uiteraard wederom van harte uitnodigen de ploeg bij te komen staan op ons sportpark in Middelaar.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – SVOC’01 1
Uitslag: 16-12
Datum: 08-03-2020

Gezien de vrije weekenden kon er drie weken toegewerkt worden naar deze topper. Vanaf het eerste fluitsignaal greep de thuisploeg meteen het initiatief. Al in de eerste aanval had ONA/Astrantia moeten scoren. Deze voorsprong kwam er toch. Middels twee doelpunten werd een 2-0 voorsprong genomen. SVOC kwam terug tot 2-1 waarna deze stand na een kwartier nog op het bord stond. In het vervolg van de eerste helft wist ONA/Astrantia de voorsprong vast te houden. Eerst herstelde de ploeg de marge van twee weer naar 3-1 maar moest toch oppassen voor de power van SVOC. Beide ploegen waren succesvol waardoor de 4-2 op het bord kwam. In de laatste fase voor rust liep ONA/Astrantia toch uit naar een grotere voorsprong. Eerst brachten twee doelpunten de stand op 6-2 waarna de gasten ook weer resultaat hadden 6-3. De laatste minuten bleef het spel in een hoog tempo op en neer gaan met mogelijkheden aan beide kanten. ONA/Astrantia wist er twee van te benutten tegen SVOC een waardoor de 8-4 op het bord stond bij rust.

Na de rust liet SVOC meteen zien dat het zich nog lang niet gewonnen gaf. Energiek werd de aanval weer gezocht waarbij ook de eerste score voor de gasten uit Oirlo/Castenray was. 8-5. ONA/Astrantia wist toch steeds weer middels scores de marge te herstellen waardoor er na een kwartier spelen een 10-6 stand was te noteren. SVOC was niet onder de indruk en bleef gaan voor een beter resultaat. Stap voor stap lukte het de ploeg om zich terug te knokken. De achterstand ging van vier terug naar twee. Bij 12-10 wist ONA/Astrantia toch weer op 13-10 te komen maar de gasten speelden voor meer. Het lukte SVOC om met twee doelpunten op 13-12 te komen in een periode waarin ONA/Astrantia kansen niet kon omzetten in doelpunten. Een spannende slotfase werd het echter niet. Het sierde de thuisploeg dat er geen onrust kwam. Goed en zakelijk spelend werd de beslissende voorsprong weer genomen. Voordat SVOC kon denken aan een resultaat werd met drie doelpunten de wedstrijd in het slot gegooid. Zodoende kwam aan deze boeiende wedstrijd een eind met een 16-12 score. Volgende week naar Sevenum voor de uitwedstrijd tegen Oxalis . Aanvang 13.30 uur.

______________________________________________________________________

ODIO 1 – ONA/Astrantia 1
Uitslag: 10-13
Datum: 16-02-2020

De toeschouwers zagen in Millingen de gasten een betere start hebben. In die eerste fase kwam ONA/Astrantia gemakkelijk tot uitgespeelde kansen en nam soepel een 0-2 voorsprong. Hierna kreeg de ploeg problemen met het verzilveren van kansen. Tevens kwamen er wat misverstandjes in het combinatiespel. De thuisploeg gesteund door een tomeloze inzet rook haar kans en boog middels drie prima afstandsschoten de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Vanaf dat moment was het een echte wedstrijd. ODIO speelde met meer zelfvertrouwen, waarbij de gasten wel gelijke tred hielden maar zochten naar meer vastigheid in hun spel. Nog twee maal nam de thuisploeg de leiding na een gelijkmaker van ONA/Astrantia maar na de 5-5 waren het toch de gasten die met mooie doelpunten de 5-7 ruststand lieten aantekenen.

Na de rust gaf een eerste kwartier te zien met maar één score. ODIO bleef fel spelend zoeken naar mogelijkheden maar kwam door goed verdedigend werk van ONA/Astrantia maar tot een doelpunt voor de 6-7. ONA/Astrantia bleef toch wat makkelijker spelend controle over de wedstrijd houden. Echter het vizier stond niet op scherp waardoor het meer dan een kwartier in de tweede helft duurde voordat de 6-8 op het bord kwam. ODIO gaf niet op maar werd eerst toch weer op drie doelpunten gezet voor de 6-9 voordat ook zij pas voor de tweede maal na de rust succesvol waren. 7-9. In de laatste fase van dit duel ging het in score weer gelijk op. Beide ploegen vonden driemaal de korf waardoor de laatste minuten ingingen met een 10-12 stand. In deze minuten gaf ODIO verdedigend geen druk meer om zodoende in balbezit te komen. Hiervan wist ONA/Astrantia maar eenmaal te profiteren en bracht zodoende de 10-13 eindstand op het bord.

Na de carnaval nog een inhaalweekend waardoor de volgende wedstrijd pas voor 8 maart gepland staat. Dan is SVOC ’01 te gast in Overasselt.

______________________________________________________________________

Celeritas/Avanti 1 – ONA/Astrantia 1
Uitslag: 9-15
Datum: 09-02-2020

In Schijndel begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd. Goed verdedigend werd er in de beginfase aan beide kanten weinig weggegeven. ONA/Astrantia had nog de beste kans voordat de ploeg de score opende. 1-0. Meteen hierna kwam de thuisploeg middels een strafworp weer op gelijke hoogte. 1-1. In het vervolg bleven de gasten al combinerend naar mogelijkheden zoeken. Kansen die er kwamen werden niet benut. Celeritas/Avanti wist middels een afstandsschot wel de korf te vinden en kwam op voorsprong. 2-1. Lang bleef deze stand ook niet op het bord doordat ONA/Astrantia zuiverder werd in de doelpogingen. Na de 2-2 liepen de gasten uit naar een 2-4 voorsprong. Celeritas/Avanti, wat veelvuldig succes zocht via het afstandsschot, kwam terug tot 3-4. Echter in de laatste fase voor rust liep ONA/Astrantia weg naar een 3-7 voorsprong. De thuisploeg moest het antwoord schuldig blijven, doordat ook enkele malen geluk ontbrak in de afwerking. Ruststand 3-7.

Na de rust leek ONA/Astrantia weinig tijd nodig te hebben om de wedstrijd naar de hand te zetten. Celeritas/Avanti liet verdedigend steken vallen waardoor er een aantal dotten van kansen ontstonden voor de gasten. Deze werden tot ieders verbazing gemist. Dit hielp de thuisploeg. De ploeg herstelde zich en ging energiek op zoek naar resultaat. Dit kwam er. In plaats van een beslissende voorsprong voor ONA/Astrantia stond er plotseling een 6-7 stand op het bord. Celeritas/Avanti zat weer volledig in de wedstrijd, echter de gasten lieten het niet verder komen. Met twee prima doelpunten liep de ploeg weer weg naar een 6-9 voorsprong. Nog eenmaal kwam Celeritas/Avanti terug tot 7-9, maar hierna had ONA/Astrantia de wedstrijd weer in de grip en liep uit naar een 7-12 voorsprong. Bij de thuisploeg was toen de scherpte een beetje weg waardoor het goed verdedigende ONA/Astrantia niet veel meer weggaf. Met een mooi afstandsschot werd het nog 8-12 maar in de eindfase liep Ona/Astrantia uit naar een 8-15 tussenstand. Op de klok was toen de tijd vol, echter gaf de scheidsrechter aan dat er nog twee minuten speeltijd was. In deze laatste minuten wist Celeritas/Avanti nog een keer van afstand te scoren, waardoor de eindstand werd bepaald op 9-15.

Volgende week naar Millingen voor de wedstrijd tegen het plaatselijke ODIO.

_____________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – JES 1
Uitslag: 17-7
Datum: 02-02-2020

Tegen het laaggeplaatste JES kwam de thuisploeg goed uit de startblokken. Met prima aanvalsspel werd meteen de korf van JES gezocht. Dit resulteerde al snel in de openingstreffer. 1-0. De gasten probeerden hier wat tegenover te stellen, maar de aanvallende activiteiten brachten vooralsnog weinig gevaar. Vooral ook attent verdedigend werk van de thuisploeg was hier debet aan. ONA/Astrantia liep in het eerste kwartier uit naar een 4-0 voorsprong. Hierna wist ook JES met een afstandsschot de nul van het bord te schieten. 4-1. In het vervolg van de eerste helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg was beter maar ook effectiever in het benutten van de uitgespeelde kansen. De ploeg liep zodoende uit naar een 8-2 voorsprong bij rust, waarbij tussendoor JES nog eenmaal succesvol was met een afstandsschot.

Na de rust veranderde er niks aan het spelbeeld. ONA/Astrantia bleef de dominerende ploeg en was ook weer het eerst succesvol. Met twee mooie treffers werd de voorsprong uitgebouwd naar 10-2. JES bleef strijden voor een beter resultaat en wist zelfs tot twee maal toe de verdediging van de thuisploeg te verschalken voor de 10-4 tussenstand. In het vervolg was ONA/Astrantia weer volledig bij de les en herstelde de marge van acht weer voor een 13-5 tussenstand. Hierna waren het toch weer de gasten uit Venhorst die loon naar werken kregen. Twee maal werd de korf gevonden voor de 13-7 tussenstand. De laatste fase van de wedstrijd trok de thuisploeg volledig naar zich toe. Met de verdienstelijk spelende tweede teamspeelsters liet de ploeg geen tegentreffers meer toe. Zelf vond ONA/Astrantia nog viermaal de korf waardoor de eindstand werd bepaald op 17-7. Volgende week naar Schijndel voor de altijd lastige wedstrijd tegen Celeritas/Avanti 1.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Klick ’15 1
Uitslag: 18-10
Datum: 26-01-2020

In de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Klick was ONA/Astrantia vanaf het begin bij de les. Dit was ook nodig, omdat de bezoeksters meteen enthousiast en scherp meededen. Na wat aanvallende speldenprikken over en weer was het de thuisploeg die de score opende. 1-0. Klick had echter het antwoord meteen klaar. 1-1. Hierna nam ONA/Astrantia toch het initiatief en drukte dit ook uit in doelpunten. 4-1. Vervolgens ging het in score even gelijk op waarbij bij een 5-2 stand vervolgens beide ploegen vanaf de stip mochten aanleggen voor een 6-3 tussenstand. In de laatste fase voor de rust liep de thuisploeg in eerste instantie verder uit in score. Met twee prima doelpunten stond de 8-3 op het bord. Echter toen haperde de doeltreffendheid bij ONA/Astrantia waardoor de korf niet meer werd gevonden. Klick profiteerde en kwam weer terug in de wedstrijd. Tot driemaal toe vond de ploeg, nog voor het rustsignaal, de korf waardoor de wedstrijd weer helemaal open was bij een 8-6 ruststand.

Na de rust liet ONA/Astrantia meteen zien wat de bedoelingen waren. Goed verdedigend en aanvallend weer met de nodige scherpte werd de wedstrijd in het eerste kwartier naar de hand gezet. De thuisploeg liep uit naar een 13-6 voorsprong. Vervolgens kwam Klick pas met de eerste score na de rust voor de 13-7. In het vervolg van de tweede helft bleven beide ploegen vervolgens redelijk in evenwicht t.a.v doelpunten. In eerste instantie wist de ploeg uit Wilbertoord wat af te knabbelen van de achterstand. Maar bij een 14-9 tussenstand was de eindfase van de wedstrijd toch voor ONA/Astrantia. Met prima spel, waarbij de wissels ook een belangrijke bijdrage hadden, speelde de ploeg zich nog naar verschillende mogelijkheden. Hiervan werden er nog vier benut. Klick dat niet opgaf kon hier nog maar een doelpunt tegenoverzetten, waardoor dit duel eindigde met een 18-10 overwinning voor ONA/Astrantia. Volgende week weer thuis. Dan is JES uit Venhorst de tegenstander.

______________________________________________________________________

Altior 1 – ONA/Astrantia 1
Uitslag: 10-12
Datum: 19-01-2020

De vele toeschouwers kregen een boeiend duel te zien tussen de beide koplopers. Vanaf het begin hadden beide ploegen verdedigend hun zaken prima voor elkaar. Hierdoor was het aan beide kanten zoeken naar mogelijkheden. Nadat de eerste minuten doelpuntloos verliepen, waarbij de gasten nog het dichtst bij de openingstreffer waren, was het de thuisploeg die een aanvalster vrij onder de korf wist te brengen. 1-0. Hierna waren de gasten trefzeker waardoor de achterstand werd omgebogen in een 1-2 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft waren er aan beide kanten veel misverstanden wat balverlies betekende. Desondanks was het Altior wat weer trefzekerder was en zich naar een 3-2 voorsprong speelde. ONA/Astrantia bleef bij de les en zocht geduldig naar mogelijkheden. Verdedigend bleef de ploeg in deze fase overeind waardoor aanvallend middels drie mooie scores een 3-5 voorsprong werd genomen. Altior probeerde nog voor de rust het tij te keren. Dit lukte niet doordat een score van ONA/Astrantia voor de 3-6 alleen kon worden gepareerd met de vierde treffer. Beide ploegen gingen zodoende rusten met een 4-6 stand.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Verdedigend aan beide kanten weinig ruimte voor mogelijkheden. Echter de gasten bleven het voortouw houden in score. De eerste treffer na rust voor de 4-7 werd weer beantwoord door Altior door de 5-7 aan te tekenen. In het vervolg hetzelfde spelbeeld voor een 6-8 en 7-9 tussenstand. Altior probeerde met wissels het tij toch nog te keren. Dit had geen resultaat. De gasten met ook enkele wissels hadden een effectiever antwoord en liepen zelfs weg naar een 8-12 voorsprong. Met nog een vijftal minuten te spelen was dit een beslissende voorsprong. Echter wist ONA/Astrantia geen controle over de wedstrijd te houden. De ploeg had moeite met de aanvallende vrijheid die het bewust van Altior kreeg. De thuisploeg bleef zodoende schadevrij ondanks dat het driemaal goed wegkwam. Deze spelwijze leverde wel weer balbezit op waardoor Altior toch nog tweemaal de korf vond voor een beter resultaat. Eindstand zodoende 10-12. Met deze mooie overwinning is ONA/Astrantia koploper en ontvangt het a.s zondag Klick ‘15 in Overasselt. Aanvang 12:30 uur.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Oxalis 1
Uitslag: 15-13
Datum: 12-01-2020

In de eerste zaalwedstrijd van 2020 was Oxalis te gast in Overasselt. De thuisploeg, bekend met de speelwijze van de gasten, zette vanaf aanvang meteen druk. Dit resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong. In het vervolg liet ONA/Astrantia prima mogelijkheden onbenut om in de beginfase al een ruimere voorsprong te pakken. Oxalis bleef koel en wist vervolgens gelijke tred te houden in score. Tot drie maal toe werd een voorsprong van ONA/Astrantia vakkundig beantwoord. 3-3. Vervolgens liet de thuisploeg zich in het middengedeelte van de eerste helft zelfs in slaap sussen door het stroperige spel van Oxalis. Gevolg was dat de gasten brutaal een 3-5 voorsprong namen. Ook de aansluitingstreffer van ONA/Astrantia voor de 4-5 werd weer teniet gedaan met een prima score voor de 4-6. In de laatste fase voor de rust was ONA/Astrantia weer bij de les. Goed combinerend werd de achterstand omgezet in een 8-6 voorsprong. Even leek het erop dat de voorsprong bij rust nog groter zou zijn maar Oxalis had bij de volgende scores van ONA/Astrantia toch weer een antwoord. Ruststand derhalve 10-8.

Na de rust wist de thuisploeg vanaf het begin controle te houden. Zonder groots te spelen liep de ploeg gedurende de tweede helft weg van Oxalis. Eerst werd de 11-8 nog wel beantwoord met de negende van de gasten maar vervolgens liep ONA/Astrantia weg naar een 15-10 voorsprong. Met nog een tiental minuten te spelen was het jammer dat het onrustig werd rondom het duel. ONA/Astrantia speelde in deze eindfase veel te besluiteloos waarbij de warrige arbitrage ook al geen goed deed. De gasten waren zodoende alleen nog succesvol. Volledig onnodig kwam Oxalis nog terug tot 15-13. Verder liet ONA/Astrantia het niet komen zodat de punten in eigen huis werden gehouden. Volgende week naar Heeswijk Dinther voor de topper tegen Altior. Steun van vele supporters is welkom.

______________________________________________________________________

SVOC’01 1 – ONA/Astrantia 1
Uitslag: 13-6
Datum: 15-12-2019

De uitwedstrijd tegen SVOC’01 werd voor ONA/Astrantia een vechtwedstrijd. De thuisploeg streed vanaf het begin voor elke meter waarbij duels niet werden geschuwd. De gasten probeerden hier verzorgd aanvalsspel tegenover te zetten maar hadden daarbij grote moeite om bij de korf te komen. Toen in de beginfase ook nog kansen werden gemist werd het een moeilijke wedstrijd. De thuisploeg had wel succes en nam een 2-0 voorsprong. ONA/Astrantia kwam in het verloop van de eerste helft niet beter in de wedstrijd. Veel onnodig balverlies en misverstanden bracht de fel spelende thuisploeg steeds weer in balbezit waardoor de ploeg enkele minuten voor de rust zelfs op een 4-0 voorsprong stond. In de laatste minuten schoot ONA/Astrantia toch de nul van het bord maar ging desondanks toch rusten met een 5-2 achterstand.

Na de rust veranderde er niet veel in het spelbeeld. SVOC’01 gaf ook nu weinig ruimte weg. ONA/Astrantia bleef moeizaam combineren maar slaagde er toch in om dichterbij te komen. Bij 6-5 had het zelfs de mogelijkheid om langszij te komen middels een strafworp. Dit gebeurde niet waardoor SVOC’01 in de daaropvolgende fase afstand nam. De ploeg kwam tot een viertal doelpunten waar het zonder zelfvertrouwen spelende ONA/Astrantia er maar één tegenover kon stellen. 10-6. In de laatste minuten werd hierdoor het verschil nog groter, doordat de gasten de korf niet meer vonden en SVOC’01 met de winst in de tas nog drie maal succesvol waren.

Met een terechte 13-6 nederlaag moest ONA/Astrantia huiswaarts. Deze week nog goed trainen waarna we allen kunnen genieten van de kerst en jaarwisseling. Na nieuwjaar weer de voorbereiding op de eerste wedstrijd tegen Oxalis die gepland staat op 12 januari in Overasselt. Aanvang 12.30 uur.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – ODIO 1
Uitslag: 13-9
Datum: 08-10-2019

Met allebei twee gewonnen wedstrijden achter hun naam maakten beide ploegen er een boeiende wedstrijd van. Vanaf het begin zocht de thuisploeg aanvallend naar mogelijkheden maar had in deze beginfase niet de juiste scherpte onder de korf. Ook prima verdedigen van ODIO voorkwam doelpunten. Aan de andere kant lieten de gasten zich ook niet onbetuigd en namen brutaal de leiding. 0-1. ONA/Astrantia moest in de achtervolging waarbij geduld in het aanvalsspel nodig was om tot scoringsmogelijkheden te komen. Nadat de achterstand was weggewerkt ( 1-1) bleef ODIO gedurende de eerste helft het voortouw houden in score. Steeds als ONA/Astrantia de achterstand had weggewerkt en ging werken aan meer waren het de gasten die toesloegen. Verder als een voorsprong van een doelpunt kwam ODIO overigens ook niet zodat beide ploegen gingen rusten met een gelijke stand. 5-5.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen verdedigden goed waardoor de eerste minuten doelpuntloos waren. Het was toch weer ODIO dat de ban brak en weer de leiding nam 5-6. Ook nu weer had de thuisploeg het antwoord klaar 6-6. In het vervolg van de tweede helft wist ONA/Astrantia toch meer grip op de wedstrijd te krijgen. In een hoog tempo spelend zocht de ploeg naar mogelijkheden. Halverwege de tweede helft kwam de ploeg zodoende voor het eerst op voorsprong. Middels twee treffers stond de 8-6 op het bord. ODIO kwam nog terug tot 8-7 maar moest toen toch steeds meer ruimte weggeven waardoor de thuisploeg profiteerde en wegliep naar een 12-8 voorsprong. Met nog enkele minuten te spelen was dit de beslissing. Beide ploegen hadden in dit al eerder genoemde boeiende duel nog eenmaal succes waardoor de eindstand werd bepaald op 13-9.
Volgende week naar Venray. Dan is ONA/Astrantia te gast bij SVOC ’01.

_____________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Celeritas/Avanti 1
Uitslag: 16-12
Datum: 01-12-2019

De eerste thuiswedstrijd in de zaal bracht een doelpuntrijk duel tegen Celeritas/Avanti. Na een aftastend begin was het de thuisploeg die de score opende 1-0. Meteen hierna was het weer gelijk middels een benutte strafworp aan de kant van de gasten. 1-1. ONA/Astrantia kwam beter in de wedstrijd en wist met mooi aanvalsspel een voorsprong van 4-1 te nemen. Even leek het erop dat de ploeg al in deze beginfase de wedstrijd naar de hand ging zetten tegen deze fysiek spelende tegenstander. Dit gebeurde niet doordat de ploeg mogelijkheden liet liggen en ook onnodig balverlies leed. Na de 4-2 van de gasten herstelde ONA/Astrantia wel weer de marge naar een verschil van drie maar aanvallend ging het moeilijker dan in de beginfase. Na de 5-2 en 6-3 tussenstand knokte Celeritas/Avanti zich in de laatste fase van de eerste helft terug in de wedstrijd. Na de 6-4 liet het de thuisploeg niet verder meer weg lopen. Drie scores van beide ploegen bracht een 9-7 ruststand op het bord.

Na de rust begonnen beide ploegen met enkele aanvalspogingen zonder succes waarna Celeritas/Avantia als eerste de korf vond. 9-8. Voordat er voor de gasten uit Schijndel meer succes kwam zette ONA/Astrantia de wedstrijd naar de hand. Met aanvallend prima korfbal liep de ploeg weer uit naar een 11-8 voorsprong. Hierna kon Celeritas/Avanti alleen nog volgen. Twee maal had de ploeg een antwoord op een rake score voor de thuisploeg. Maar bij een 13-10 tussenstand zette ONA/Astrantia nogmaals aan en liep weg naar 15-10. In de laatste minuten was het duel gespeeld maar de gasten bleven strijden voor een beter resultaat. Tegenover een mooi afstandschot van de thuisploeg vond Celereitas/Avanti zelf toch nog twee maal de korf. Zodoende bleef de winst in Overasselt middels een 16-12 overwinning. Volgende week weer thuis. Dan is de tegenstander het ook nog zonder puntverlies zijnde ODIO uit Millingen.
____________________________________________________________________

JES 1 – ONA/Astrantia 1
Uitslag: 11-18
Datum: 24-11-2019

In de eerste zaalwedstrijd in de overgangsklasse in Boekel  was JES uit Venhorst de eerste tegenstander. Vanaf het begin hadden de gasten controle tegen een met veel inzet en met veel tempo spelende thuisploeg. Goed verdedigend werd JES van score afgehouden waarbij aan de andere kant drie maal werd raak geschoten. 0-3. In het vervolg wisselde ONA/Astrantia goed spel af met wat slordigheden. De eerste treffer van JES voor de 1-3 werd weer gevolgd door scores voor een 1-5 stand. Ondanks een technisch overwicht van de gasten was er de strijdlust van JES die veel compenseerde. Na een 2-6 tussenstand leek het er even op dat de thuisploeg loon naar werken kreeg. Met twee prima doelpunten werd de achterstand zelfs terug gebracht tot 4-6. Verder liet ONA/Astrantia het voor de rust niet meer komen. De ploeg zette aanvallend weer een tandje bij en liep weg naar een 4-9 voorsprong bij rust.

Na de rust was het de eerste minuten weer rommelig. Nadat doelpogingen aan beide kanten geen resultaat hadden lukte het JES om als eerste te scoren. 5-9. Hierna herstelde de gasten weer de marge van vijf met het tiende doelpunt. 5-10. In het vervolg van de tweede helft nam ONA/Astrantia toch het heft meer in handen. Na doelpunten aan beide kanten voor de 6-11 liepen de gasten verder weg in score. JES bleef met veel tempo en inzet spelen voor een zo goed mogelijk resultaat maar kon niet voorkomen dat er met nog enkele minuten te spelen een 9-18 score op het bord stond. In deze laatste minuten waren er toch weer de eerder genoemde slordigheden en mindere scherpte aan de kant van ONA/Astrantia. De thuisploeg profiteerde optimaal en vond van afstand nog twee maal de korf waardoor de wedstrijd eindige met een 11-18 overwinning voor ONA/Astrantia. Volgende week thuis in Overasselt tegen Celeritas/Avanti uit Schijndel.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – DDW/SDO ’99 1
Uitslag: 5-9
Datum: 20-10-2019

Op deze natte zondag hadden beide ploegen het geluk dat het gedurende de wedstrijd redelijk droog bleef. Op een goed bespeelbaar veld hadden de gasten meteen succes door een toegekende strafworp te benutten. 0-1. In deze beginfase ging DDW/SDO ’99 op zoek naar meer. De thuisploeg had moeite om aan te klampen maar bleef zonder verdere schade in het eerste kwartier. In het verdere vervolg van de eerste helft kwam Astrantia/ONA eerst zelfs op een 2-1 voorsprong. De gasten hadden toen niet direct een antwoord op deze achterstand waardoor er mogelijkheden waren voor Astrantia/ONA om de score uit te bouwen. Dit gebeurde niet doordat er goede mogelijkheden niet werden benut. Ook enkele malen van onnodig balverlies brachten de gasten weer in de aanval waardoor in de laatste minuten voor rust de achterstand werd weggewerkt en DDW/SDO ’99 de rust inging met een 2-3 voorsprong.

Na de rust moest de thuisploeg meteen weer een tegenvaller incasseren doordat een wel heel gemakkelijk gegeven strafworp werd benut door DDW/SDO ’99. 2-4. Hierna probeerden de gasten met veel inzet spelend de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Ondanks dat de voorsprong werd uitgebreid naar 2-5 gaf Astrantia/ONA zich niet gewonnen. De 3-5 werd op het bord gebracht echter de ploeg had hier teveel kansen voor nodig gehad. Dit bleek ook het probleem in het vervolg van de tweede helft. Ook wissels brachten niet het gewenste resultaat. De gasten uit Hoge Mierde kwamen zodoende niet echt meer in de problemen. Aanvallend werd met veel inzet en druk onder de korf gezocht naar resultaat. Dit kwam er. Met rake schoten liep de ploeg weg naar een 3-8 voorsprong. De thuisploeg gaf niet op maar deed zichzelf tekort door maar een keer te scoren uit verschillende kansen. 4-8. Aan de andere kant hadden de gasten in de laatste fase het vizier ook niet meer op scherp staan waardoor er aan allebei de kanten nog een treffer was te noteren. 5-9.

Een verdiende overwinning voor DDW/SDO ’99 . Ondanks het verlies kan Astrantia/ONA toch met een goed gevoel aan de voorbereiding van het komende zaalseizoen beginnen.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Prinses Irene 1
Uitslag: 16-13
Datum: 13-10-2019

In een boeiende wedstrijd onder prima weersomstandigheden behaalde de thuisploeg haar eerste overwinning. Vanaf het eerste fluitsignaal beet Astrantia/ONA zich vast in de tegenstander waardoor de gasten moeite hadden om in het ritme te komen. Toch was het Prinses Irene wat de score opende. 0-1. In het vervolg bleef de ploeg in score het initiatief houden echter knokte Astrantia/ONA zich steeds weer terug. Na de gelijkmakers voor 1-1 en 2-2 bracht Prinses Irene het verschil toch op twee doelpunten. Bij een stand van 3-5 trok Astrantia/ONA het initiatief volledig naar zich toe en nam brutaal met nog enkele minuten te spelen een 7-5 voorsprong. Ondanks genoeg mogelijkheden om verder weg te lopen kwamen de gasten nog voor het rustsignaal dichterbij. Ruststand 7-6.

Na de rust was het Prinses Irene dat in de beginfase de achterstand weer omboog in een 7-8 voorsprong. Ook nu weer had de thuisploeg met prima spel het antwoord klaar. 8-8. In het vervolg van deze tweede helft waren de rollen in scores omgedraaid t.a.v. de eerste helft. Astrantia/ONA bleef het voortouw houden en nam zelfs een 12-9 voorsprong. Dit gaf nog geen rust. Integendeel. Enkele malen onnodig balverlies in het aanvalsvak bracht de gasten uit Nistelrode onnodig in de aanval. Hier wist de ploeg wel raad mee en kwam terug tot 12-11. Met nog een kwartier te spelen werd het een boeiende eindfase. Prinses Irene ging op jacht naar de gelijkmaker die er op een haar na niet kwam. De thuisploeg bleef hier rustig onder en bestookte zelf met goed combinatiespel de korf van de tegenstander. Gevolg was weer een voorsprong van twee doelpunten. 13-11. Met nog een kleine tien minuten op de klok zette Prinses Irene nog maar eens aan. Echter er werden aanvallend meer foutjes gemaakt waardoor de thuisploeg steeds over kon nemen. De voorsprong werd zodoende weer uitgebreid naar drie doelpunten. 14-11. In de laatste minuten gaf de thuisploeg die voorsprong niet meer uit handen. Doelpunten van Prinses Irene werden weer teniet gedaan door prima uitgespeelde scores. Bij het laatste fluitsignaal stond er zodoende een 16-13 eindstand op het bord. Eindelijk kreeg Astrantia/ONA loon naar werken, na verliespartijen waar enkele malen al meer had in gezeten. Volgende week weer thuis. Dan tegen koploper DDW/SDO 99. Steun van vele supporters is welkom.

______________________________________________________________________

Swift 1 – ONA/Astrantia 1
Uitslag: 12-5
Datum: 06-10-2019

In Velden stonden de twee ploegen tegen elkaar die nog geen overwinning konden noteren in deze competitie. Onder barre omstandigheden waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Vanaf het begin ging het gelijk op. De gasten opende de score middels een raak afstandsschot. 0-1. Swift knokte zich weer terug en boog de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Weer vanaf afstand had Astrantia/ONA het antwoord klaar. 2-2. In het verdere verloop van de eerste helft waren beide ploegen gevaarlijk in de aanval. Echter Swift was effectiever in het benutten van kansen en nam een 4-2 voorsprong. Astrantia/ONA kwam weer terug tot 4-3 maar de thuisploeg scoorde meteen hierna de 5-3. Nog voor de rust kwamen de gasten dichterbij. Met weer een afstandsschot werd de 5-4 op het wankele scorebord gezet. De laatste minuut ging in met balbezit voor Astrantia/ONA waarbij de ploeg koos voor balbezit terwijl er nog een serieuze mogelijkheid was om van afstand aan te leggen. Ruststand zodoende 5-4.

Na de rust zat Astrantia/ONA meteen weer goed in het duel. Het duurde niet lang of de gelijkmaker lag erin. Op papier echter niet omdat de arbitrage hier geen fiat aan gaf. Meteen hierna echter meer schade voor de gasten. In de erop volgende aanval van Swift mocht de thuisploeg aanleggen vanaf de stip. 6-4. Deze hernieuwde achterstand van twee doelpunten deed een flinke aanslag op het zelfvertrouwen van Astrantia/ONA. Middels wissels werd geprobeerd om de balans weer te hervinden. Dit lukte niet waardoor de scherpte in de afronding ook te wensen overliet. Swift rook zijn kans en benutte die ook. De ploeg liep door afstandsschoten en strafworpen weg naar een 10-5 voorsprong, daar tussendoor Astrantia/ONA maar eenmaal succesvol was. De wedstrijd was beslist. In de laatste fase liep de thuisploeg middels twee doelpunten naar een 12-5 voorsprong terwijl de gasten tevergeefs hun laatste wissel wilden toepassen. Ook hier was de inbreng van de arbitrage onverbiddelijk in tegenstelling tot de bewijzen na de wedstrijd. Een terechte overwinning voor Swift middels een 12-5 eindstand. Voor Astrantia/ONA is het zaak de komende week weer goed te trainen en gericht toe te werken naar komende zondag. Dan ontvangt de ploeg Prinses Irene.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Rosolo 1
Uitslag: 9-13
Datum: 29-09-2019

Onder natte omstandigheden was de wedstrijd vooral na de rust een boeiend duel. Vanaf de start hadden de gasten uit Reusel de overhand. Het was niet zozeer in het veldspel maar wel in het benutten van kansen. Na de beginfase stond er zodoende al een 0-2 stand op het bord. De thuisploeg probeerde aan te haken maar had moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Na de 0-3 lukt het eindelijk op de nul van het bord te schieten. 1-3. Dit bleek in het vervolg van de eerste helft het enigste wapenfeit van Astrantia/ONA. Tot aan de rust waren de doelkansen spaarzaam waarbij in de afwerking ook het beetje geluk ontbrak. Rosolo hield het heft in handen en liep middels afstandsschoten en een benutte stafworp uit naar een 1-6 voorsprong bij rust.

Na de rust toonde de thuisploeg karakter. Meteen werd de aanval gezocht waarbij ook meer felheid aan de dag werd gelegd. Zodoende was er snel resultaat middels de 2-7. Toch had Rosolo meteen weer een antwoord klaar door een misverstand bij Astrantia/ONA af te straffen. 2-8. De thuisploeg was niet onder de indruk en ging vol overgave op zoek naar meer. Dit kwam er. Met twee doelpunten werd de achterstand terug gebracht tot 4-8. Vervolgens kwam zelfs de 5-8 op het bord. Rosolo spelend op routine liet Astrantia/ONA niet verder komen en liep weer weg naar een 5-10 voorsprong. In de laatste fase van dit duel bleef de thuisploeg gelijkwaardig aan de gasten maar was niet in staat om de achterstand helemaal weg te poetsen. Met snel combinatiespel aan beide kanten werd gezocht naar openingen bij de tegenstander. Voor het publiek bleef het zodoende een boeiend duel met veel doelpunten. De thuisploeg wist nog viermaal te scoren maar kon zodoende maar een doelpunt van de achterstand afhalen. Rosolo pareerde vakkundig en hield met drie doelpunten de voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal. Eindstand 9 – 13. De punten gingen terecht naar Reusel maar op basis van de tweede helft kan Astrantia/Ona met vertrouwen werken naar de uitwedstrijd tegen Swift in Velden.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – De Peelkorf 1
Uitslag: 7-14
Datum: 22-09-2019

In deze eerste thuiswedstrijd had Astrantia/ONA een betere start dan de gasten uit IJsselsteyn. Na enkele minuten kwam de ploeg van afstand al op 1-0. Echter het bleef 0-0 omdat de arbitrage wat had gezien onder de korf. Toch kwam even later de 1-0 wel op het bord. In het vervolg kregen de gasten wat meer grip op het duel en bogen de achterstand om naar een 1-2 voorsprong. Het duel bleef gedurende het vervolg van de eerste helft gelijkwaardig. De Peelkorf behield steeds een voorsprong doordat na de 2-2 strafworpen een steun in de rug waren. Liefst drie maal mocht de ploeg vanaf de stip succesvol aanleggen. Ondanks een 3-5 achterstand knokte Astrantia/ONA zich terug in de wedstrijd. 5-5. Middels een zesde treffer leken de gasten met een voorsprong te gaan rusten. Nog voor de rust had de thuisploeg nog een antwoord klaar. Ruststand derhalve 6-6.

Na de rust had De Peelkorf een duidelijk betere start dan Astrantia/ONA. Al snel keek de thuisploeg dan ook tegen een 6-8 achterstand aan. In het vervolg lukte het Astrantia/ONA niet om dichterbij te komen. Teveel mogelijkheden werden onbenut gelaten. De Peelkorf kreeg in deze fase meer zelfvertrouwen en liep uit naar een 6-10 voorsprong. Ondanks een treffer op 7-10 speelde Astrantia/ONA in de laatste tien minuten een verloren wedstrijd. Er sloop twijfel in het spel en ook wat warrige arbitrage deden de ploeg geen goed. De gasten profiteerden optimaal van de ruimte die Astrantia/ONA weggaf waardoor met vier treffers een wat geflatteerde eindstand op het bord kwam. 7-14. Volgende week weer thuis. Dan tegen Rosolo. Met de steun van veel supporters zal Astrantia/ONA er dan weer staan.

______________________________________________________________________

Oranje Wit 1 – Astrantia/ONA 1
Uitslag: 8-9
Datum: 02-06-2019

Gisteren stond in Leunen de topper op het programma tussen Oranje Wit en Astrantia/ONA. De gasten konden bij een gelijkspel of een overwinning de kampioensvlag hijsen. De thuisploeg zou bij een overwinning ook het kampioenschap naar zich toe kunnen trekken waarbij Astrantia/ONA dan weer in de wachtkamer zat. De thuisploeg kende onder tropische omstandigheden de beste start en opende na een aantal minuten de score. 1-0. Astrantia/ONA was niet onder de indruk en zocht geduldig naar mogelijkheden. Dit resulteerde na een kwartier in een 1-3 voorsprong voor Astrantia/ONA. Even zocht Oranje Wit naar balans maar herstelde zich door de 2-3 aan te tekenen. De laatste fase voor rust bleef Astrantia/ONA de bovenliggende partij in score . Eerste werd de marge weer op twee gebracht 2-4 waarna beide ploegen voor de rust nog twee maal de korf vonden. 4-6.

Na de rust liet Oranje Wit meteen zien dat er nog alle geloof was in een beter resultaat. Overal op het veld werd druk gezet op de gasten. Deze speelwijze had geen resultaat. Sterker nog Astrantia/ONA sloeg met de eerste score na rust meteen terug. 4-7. Even leek het erop dat de thuisploeg zich gewonnen moest geven. Dit gebeurde niet doordat de gasten verzuimden om meer afstand te nemen. Vol overgave streed Oranje Wit voor een beter resultaat. Dit kwam er. De laatste tien minuten gingen zodoende in met een 6-7 voorsprong voor de gasten. De Thuisploeg zette nog maar eens aan en kwam dicht bij de gelijkmaker. Deze viel niet waardoor Astrantia/ONA toch weer een antwoord klaar had. 6-8. Dit gaf echter weer geen rust omdat Oranje Wit evenals in eerder situaties meteen weer terug sloeg. 7-8. De laatste minuten gingen zodoende onder hoogspanning in. Het gelijke spel was voor Astrantia/ONA dichtbij en voldoende maar voor de thuisploeg was dit onvoldoende. Een strafworp voor Oranje Wit leek voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd de partijen op gelijke hoogte te brengen. Vanaf de stip bleef resultaat uit waardoor de gasten in de tegenaanval meedogenloos toesloegen 7-9. Ook nu weer wist Oranje Wit in de tegenaanval wat terug te doen. 8-9. Dit bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd en trok Astrantia/ONA met deze stand de overwinning naar zich toe en behaalde daarmee ook het kampioenschap in de hoofdklasse. Promotie naar de topklasse was een feit. Een gedenkwaardige middag werd gevolgd door een mooi feest.

Namens de meiden: iedereen bedankt voor de support en tot volgend seizoen!!