WEDSTRIJDVERSLAGEN

Oranje Wit 1 – Astrantia/ONA 1
Uitslag: 8-9
Datum: 02-06-2019

Gisteren stond in Leunen de topper op het programma tussen Oranje Wit en Astrantia/ONA. De gasten konden bij een gelijkspel of een overwinning de kampioensvlag hijsen. De thuisploeg zou bij een overwinning ook het kampioenschap naar zich toe kunnen trekken waarbij Astrantia/ONA dan weer in de wachtkamer zat. De thuisploeg kende onder tropische omstandigheden de beste start en opende na een aantal minuten de score. 1-0. Astrantia/ONA was niet onder de indruk en zocht geduldig naar mogelijkheden. Dit resulteerde na een kwartier in een 1-3 voorsprong voor Astrantia/ONA. Even zocht Oranje Wit naar balans maar herstelde zich door de 2-3 aan te tekenen. De laatste fase voor rust bleef Astrantia/ONA de bovenliggende partij in score . Eerste werd de marge weer op twee gebracht 2-4 waarna beide ploegen voor de rust nog twee maal de korf vonden. 4-6.

Na de rust liet Oranje Wit meteen zien dat er nog alle geloof was in een beter resultaat. Overal op het veld werd druk gezet op de gasten. Deze speelwijze had geen resultaat. Sterker nog Astrantia/ONA sloeg met de eerste score na rust meteen terug. 4-7. Even leek het erop dat de thuisploeg zich gewonnen moest geven. Dit gebeurde niet doordat de gasten verzuimden om meer afstand te nemen. Vol overgave streed Oranje Wit voor een beter resultaat. Dit kwam er. De laatste tien minuten gingen zodoende in met een 6-7 voorsprong voor de gasten. De Thuisploeg zette nog maar eens aan en kwam dicht bij de gelijkmaker. Deze viel niet waardoor Astrantia/ONA toch weer een antwoord klaar had. 6-8. Dit gaf echter weer geen rust omdat Oranje Wit evenals in eerder situaties meteen weer terug sloeg. 7-8. De laatste minuten gingen zodoende onder hoogspanning in. Het gelijke spel was voor Astrantia/ONA dichtbij en voldoende maar voor de thuisploeg was dit onvoldoende. Een strafworp voor Oranje Wit leek voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd de partijen op gelijke hoogte te brengen. Vanaf de stip bleef resultaat uit waardoor de gasten in de tegenaanval meedogenloos toesloegen 7-9. Ook nu weer wist Oranje Wit in de tegenaanval wat terug te doen. 8-9. Dit bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd en trok Astrantia/ONA met deze stand de overwinning naar zich toe en behaalde daarmee ook het kampioenschap in de hoofdklasse. Promotie naar de topklasse was een feit. Een gedenkwaardige middag werd gevolgd door een mooi feest.

Namens de meiden: iedereen bedankt voor de support en tot volgend seizoen!!

______________________________________________________________________

Klimroos/VVO 1 – Astrantia/ONA 1
Uitslag: 10-12
Datum: 19-05-2019

In het verre Hoogeloon werd het duel tegen Klimroos/VVO ook weer een boeiende wedstrijd. Vooral het eerste kwartier was het ook nog eens doelpuntrijk. De gasten namen het openingsdoelpunt voor hun rekening. 0-1. Hierna had de thuisploeg het initiatief in score. Nadat de achterstand was omgezet in een 2-1 voorsprong bleef Astrantia/ONA echter in het spoor. Het eerste kwartier werd zodoende afgesloten met een gelijke stand. 4-4. In het vervolg haperde het scorend vermogen even bij Astrantia/ONA waardoor Klimroos/VVO leek te profiteren en een 7-4 voorsprong nam. Nog voor de rust stelde Astrantia/ONA weer orde op zaken en trok met drie doelpunten, kort achter elkaar, de stand weer gelijk. 7-7. In de laatste minuten voor rust slaagden de gasten er niet meer in om ook nog op voorsprong te komen. Het was echter de thuisploeg die nog succes had en de ruststand op 8-7 bepaalde.

Na de rust nam Astrantia/ONA meteen het initiatief. Daar ook Klimroos/VVO aanvallend minder gevaar kon stichten werd de achterstand weggewerkt en namen de gasten voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd weer een voorsprong. 8-9. Verder kwam Astrantia/ONA vooralsnog niet in het middengedeelte van de tweede helft. Twee maal kwam Klimroos/VVO terug vanuit achterstand. Na de 9-9 werd de volgende voorsprong van de gasten ook weer weggepoetst. 10-10. Toch was het Astrantia/ONA dat makkelijker spelend de laatste fase van deze wedstrijd inging. Dit werd dan ook uitgedrukt in score. Met twee treffers werd met nog enkele minuten te spelen een 10-12 voorsprong genomen. In de laatste minuten zette Klimroos/VVO nog maar eens aan. Met veel druk en snelle combinaties probeerde de ploeg op de valreep nog tot een beter resultaat te komen. Dit kwam er niet daar Astrantia/ONA, goed verdedigend, niks meer toestond en zodoende de overwinning niet meer in gevaar kwam. Eindstand 10-12. Volgende week thuis tegen Rooi. Aanvang 13.00u.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – De Horst 1
Uitslag: 11-6
Datum: 12-05-2019

De derby bracht alles waarvoor je naar een wedstrijd komt kijken. Naast spanning en gemiste kansen was er ook een prima arbitrage. Vanaf het begin was het een boeiend en meegaand duel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd waardoor er strafworpen aan te pas kwamen om de nul van het bord te krijgen. De thuisploeg nam zodoende vanaf de stip een 2-0 voorsprong. De Horst zat niet bij de pakken neer en kwam terug naar 2-2 door eerst een strafworp te benutten en toen van afstand de gelijkmaker aan te tekenen. 2-2. In het vervolg was Astrantia/ONA slordig met de mogelijkheden waardoor de ploeg niet verder kwam dan 3-2. De Horst profiteerde optimaal en was na de 3-3 zelfs de bovenliggende partij. Met veel zelfvertrouwen spelend liep de ploeg zelfs weg naar een 3-6 voorsprong. Astrantia/ONA wankelde maar wist toch nog middels een mooie treffer de achterstand terug te brengen tot 4-6. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust kregen de toeschouwers weer een spannende en enerverende helft te zien. Echter met een scoreverloop wat vooraf niet voorspeld zou zijn geweest. Vanaf het fluitsignaal zocht de Horst aanvallend de korf waarbij alle geluk ontbrak bij een doelpoging voor de 4-7. Deze viel niet. Astrantia/ONA knokte zich vervolgens weer in de wedstrijd en poetste middels twee treffers kort na elkaar de achterstand weg. 6-6. Hierna golfde het spel gedurende een tiental minuten op en neer waarbij geen van beide ploegen het verschil kon maken. Het was dan eindelijk de thuisploeg die de ban weer brak en de leiding nam. 7-6. Toen vlak erna de voorsprong weer op twee doelpunten werd gezet voor de 8-6 kregen de gasten een tik te verwerken waar de ploeg niet meer overheen kwam. Aanvallend kon de Horst geen potten meer breken en waren de aanvalspogingen steeds minder gevaarlijk. Astrantia/ONA werd nu de bovenliggende partij met als gevolg dat de wedstrijd volledig naar de hand werd gezet. Middels rake treffers liep de ploeg weg naar een 11-6 voorsprong. Dit werd ook de eindstand doordat de Horst een doelpuntloze helft vol maakte en de thuisploeg de wedstrijd rustig uitspeelde. Ondanks de ruime nederlaag hadden de gasten uit Groesbeek het Astrantia/ONA knap lastig gemaakt.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Klick ’15 1
Uitslag: 7-5
Datum: 25-04-2019

De naar voor gehaalde wedstrijd tegen Klick ‘15 werd donderdagavond onder slechte weersomstandigheden gespeeld. Gedurende de hele wedstrijd bleef het gestaag regenen. Dit had invloed op het spel van beide teams. Vanaf het begin werd het een duel waarin beide partijen aan elkaar gewaagd waren. Doelpunten bleven schaars. Nadat de thuisploeg de score had geopend was het Klick ‘15 dat het initiatief overnam en met twee doelpunten de voorsprong op het bord bracht. 1-2. In het vervolg van de eerste helft boog Astrantia/ONA deze achterstand weer om naar een voorsprong van 3-2. Ook nu had Klick ‘15 het antwoord weer klaar. Echter verder dan de gelijkmaker kwamen de gasten voor de rust niet meer. 3-3. In de laatste fase voor rust kwam Astrantia/ONA toch weer op voorsprong. Twee treffers zorgden voor een 5-3 ruststand.

Na de rust waren wederom de treffers schaars. Beide ploegen hadden onder invloed van de regen moeite met het benutten van kansen. Vooral de thuisploeg bleef lang zonder succes. Gevolg maar twee doelpunten aan de kant van Klick ‘15 waardoor de stand met nog een kleine tien minuten te spelen weer gelijk was getrokken. 5-5. Beide ploegen gingen vol voor de winst in de laatste fase van dit duel. Nu was het de thuisploeg die eindelijk weer de korf vond en op 6-5 kwam. Deze treffer was het steuntje in de rug voor Astrantia/ONA. Nog voordat Klick ‘15 kon aanzetten voor een slotoffensief werd met een afstandsschot door Astrantia/ONA definitief afstand genomen. 7-5. Met deze overwinning blijft Astrantia/ONA meedoen om de bovenste plaatsen. Na twee vrije zondagen wordt op 12-05 de competitie weer hervat met de thuiswedstrijd tegen de Horst.

______________________________________________________________________

ODIO 1 – Astrantia/ONA 1
Uitslag: 4-5
Datum: 22-04-2019

Op deze mooie tweede paasdag werd de buitencompetitie hervat. Astrantia/ONA was te gast in Millingen bij ODIO. De thuisploeg was ook nu weer een lastig te nemen horde voor Astrantia/ONA. Meteen uit de eerste aanval opende ODIO de score waarbij de gasten verdedigend niet goed stonden. 1-0. Astrantia/ONA kon zodoende meteen aan de bak. De ploeg ging op zoek naar resultaat middels aanvalsspel wat moeizaam liep. Toch lukte het om de achterstand om te buigen naar een 1-3 voorsprong. Dit gaf allerminst vertrouwen. Het vizier stond niet op scherp waardoor vele mogelijkheden onbenut werden gelaten. De thuisploeg vond het allemaal best en nam zelf uitgebreid de tijd om aanvallend tot kansen te komen. Met dit tempoloze spel verraste ODIO de gasten voor de rust nog eenmaal. 2-3. Met deze magere score gingen beide ploegen rusten. Na de rust veranderde er niks aan het spelbeeld. Astrantia/ONA bleef te statisch spelen om deze tegenstander op een grotere achterstand te zetten. Ondanks dat de gasten na een tiental minuten het eerste succesvol waren voor de 2-4 bleef dit tot vlak voor tijd de enige treffer aan Astrantia/ONA kant. ODIO vond het allemaal prima. Met hun vertrouwde spelstijl en op een te overbruggen achterstand bleef de ploeg aanvallend zoeken naar mogelijkheden. Waar onder de korf vaak zonder resultaat de drukte werd gezocht bleken twee afstandsschoten succesvol. Met nog enkele minuten te spelen had ODIO de achterstand weggewerkt. 4-4. Meer zat er voor ODIO echter niet in. Astrantia/ONA bleek toch nog in staat op weer op voorsprong te komen. 4-5. Een moeizame overwinning voor Astrantia/ONA. Na morgen nog een training staat donderdagavond om 20.00 u alweer de naar voor gehaalde thuiswedstrijd tegen Klick op het programma.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – SVOC 1
Uitslag: 14-11
Datum: 31-03-2019

In de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie hield ONA/Astrantia het altijd lastige SVOC van puntgewin af. In de eerste helft ging het gelijk op. SVOC kende een betere start waardoor de eerste scores voor de gasten uit Oirlo/Castenray waren. 0-2. Hierna wist een aanvallend moeizaam spelende thuisploeg de stand weer gelijk te trekken. 2-2. In het vervolg van de eerste helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De gasten hadden echter wel steeds het voortouw in score. Nadat eerst weer een 2-4 voorsprong werd genomen, en die vervolgens weer door de thuisploeg teniet werd gedaan tot 4-4, werd het verschil nooit meer groter dan een. Dit betekende wel dat SVOC de rust inging met een 7-8 voorsprong.

Na de rust kreeg ONA/Astrantia meer grip op de wedstrijd. Vooralsnog had dit geen resultaat in score. Na de gelijkmaker voor de 8-8 wisten de gasten toch weer initiatief te houden. Twee maal nam SVOC weer een voorsprong maar ook beide malen had de thuisploeg het antwoord weer klaar. 10-10. In het vervolg van de tweede helft kwam er dan eindelijk de voorsprong voor de thuisploeg. Met een mooie treffer kwam de 11-10 op het bord. Nadat SVOC vanaf de stip verzuimde om de stand gelijk te trekken nam ONA/Astrantia een ruimere voorsprong. Rake schoten zorgden voor een voorsprong van 13-10. Hiermee gingen de laatste minuten in. SVOC probeerde hierin de schade nog te repareren. Maar nadat de ploeg op 13-11 was gekomen sloeg ONA/Astrantia meteen terug voor de 14-11. Dit was de beslissing. Doordat er niks meer gebeurde werd de 14-11 ook de eindstand. Met deze overwinning kwam ONA/Astrantia uit op een gedeelde eerste plaats in deze zaalcompetitie. Maar evenals vorig jaar bleef dit i.v.m onderlinge resultaten zonder succes.

Na een week rust begint de voorbereiding weer voor de buitencompetitie. Deze start op tweede paasdag met een uitwedstrijd bij Odio in Millingen aan de Rijn.

______________________________________________________________________

Vessem 1 – ONA/Astrantia 1
Uitslag: 6-24
Datum: 24-03-2019

In het verre Knegsel werd de wedstrijd van ONA/Astrantia tegen het puntloze Vessem een onverwacht gemakkelijke partij. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de gasten meteen bij de les. Scherp verdedigend werd de thuisploeg weinig kans gegeven. Aan de andere kant speelde de ploeg zich naar veel mogelijkheden. Doordat ook de afwerking niet te wensen overliet werd de wedstrijd binnen twintig minuten naar de hand gezet. Gevolg was een 0-9 voorsprong voor ONA/Astrantia. Pas tien minuten voor de rust kreeg de thuisploeg loon naar werken middels hun eerste treffer. 1-9. In de laatste fase voor de rust ging ONA/Astrantia geconcentreerd verder. Gevolg was dat Vessem niet meer tot succes kwam en de gasten middels mooi uitgespeelde doelpunten uitliepen naar een 1-14 voorsprong bij rust.

Na de rust bleef ONA/Astrantia geconcentreerd spelen ondanks dat de wedstrijd al lang en breed was beslist. Toch lukte het de thuisploeg om ook mee te doen. Na de eerste score van ONA/Astrantia voor de 1-15 wist Vessem met twee doelpunten vlak achter elkaar de stand naar 3-15 te tillen. In het vervolg bleef de thuisploeg enthousiast spelen voor een beter resultaat maar de gasten waren zoveel effectiever waardoor de voorsprong nog verder werd uitgebreid. Met de regelmaat vond ONA/Astrantia de korf. In deze fase waarin de gasten acht maal succes hadden bleef het harde werken van Vessem beperkt tot drie doelpunten. Met een 6-23 stand gingen de laatste twee minuten in. Hierin hadden beide ploegen nog scoringsmogelijkheden.Maar zoals de hele wedstrijd al te zien was waren de gasten ook hier de baas. Met een laatste score werd de 6-24 eindstand op het bord gezet.

Volgende week de laatste wedstrijd in de zaalcompetitie. Dan is SVOC de gast. Verder speelt voor deze wedstrijd ONA/Astrantia 2 haar kampioenswedstrijd tegen SVOC 2. Dus op veel supporters word gerekend in de Passelegt.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – MKV 1
Uitslag: 18-16
Datum: 17-03-2019

Na de mooie overwinning van vorige week werd de wedstrijd tegen MKV voor de thuisploeg een grillige en bij vlagen een slordige partij. Vanaf het begin had ONA/Astrantia te maken met een frank en vrij spelende tegenstander die na een aarzelend begin zich volledig vastbeet in deze wedstrijd. Voor ONA/Astrantia lastig maar geen onoverkomelijke horde naar een overwinning. De beginfase was voor de thuisploeg. Nadat doelpunten aan beide zijden voor de 1-1 hadden gezorgd liep de ploeg weg naar een 4-2 voorsprong. Vervolgens kwam de 5-2 er nadat eerst een doelpunt om onduidelijke redenen werd geannuleerd. In het vervolg van de eerste helft kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Zonder hoogstaand spel, maar wel met het gegeven dat beide ploegen te maken hadden met een leiding die vooral lopen met het vergrootglas beoordeelde , liep ONA/Astrantia uit naar een 8-4 voorsprong bij rust.

Na de rust begonnen de gasten energieker aan het duel. Met twee fraaie doelpunten werd de achterstand gehalveerd. 8-6. ONA/Astrantia was niet onder de indruk en herstelde de marge weer. Met drie doelpunten werd de 11-6 op het bord gezet. Deze voorsprong gaf allerminst rust. In tegendeel. ONA/Astrantia werd slordig. Verdedigend was het allerminst stabiel waardoor de gasten weer geloof in een beter resultaat kregen. Dit kwam er ook waardoor met nog tien minuten op de klok de voorsprong voor ONA/Astrantia was teruggebracht tot een doelpunt. 13-12. Het werd zodoende een spannende slotfase. De thuisploeg herstelde zich weer en liep uit naar 15-12. Ook deze voorsprong gaf geen rust. MKV knokte zich weer terug waardoor bij 16-15 nog alles mogelijk was in de laatste minuten. Ook nu hield ONA/Astrantia voortouw in score. Eerst verschafte de ploeg zich weer lucht door een rake poging voor 17-15 maar moest weer aan de bak nadat de gasten de 17-16 op het bord brachten. Dit gebeurde ook waardoor de achttiende treffer van de thuisploeg het duel besliste. Eindstand derhalve 18-16.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – VVO/Klimroos 1
Uitslag: 17-8
Datum: 10-03-2019

Na de vrije weekenden kon ONA/Astrantia meteen aan de bak tegen koploper VVO/Klimroos. In Hapert had de ploeg nog een ongelukkige nederlaag geleden middels een tegendoelpunt in de laatste minuut. Vandaag was het echter compleet anders. De thuisploeg was vanaf het begin scherp. Met veel inzet en beweging trad ONA/Astrantia de tegenstander tegemoet. Hierdoor werden de gasten in de eerste tien minuten overrompeld. Een voorsprong van 5-0 was het gevolg. VVO/Klimroos had wel enkele mogelijkheden maar doeltreffend waren die niet. In het vervolg liet de thuisploeg enkele riante mogelijkheden onbenut om de score nog verder uit te bouwen. Halverwege de eerste helft vond ook VVO/Klimroos de korf. Met twee doelpunten werd de achterstand terug gebracht tot 5-2. Even leken de gasten beter in de wedstrijd te komen maar dat werd door twee doelpunten van ONA/Astrantia weer voorkomen. 7-2. In de laatste fase voor rust bleef de voorsprong voor een geconcentreerd spelende thuisploeg in takt. Doelpunten aan beide zijden bracht de ruststand op 8-3.

Na de rust bleef een tegenoffensief van de gasten uit. Dit vooral door de inbreng van de thuisploeg. ONA/Astrantia was meteen weer bij de les. Fel en geconcentreerd spelend werd VVO/Klimroos van score afgehouden. Aanvallend werd de wedstrijd definitief naar de hand gezet. De ploeg liep vlot scorend naar een 14-3 voorsprong halverwege de tweede helft. Hierna was VVO/Klimroos pas in staat om de eerste treffer na de rust te noteren. 14-4. Het duel was beslist waardoor de laatste fase van deze wedstrijd geen spanning meer kende. Tot aan het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter konden de gasten nog wel een doelpunt van de achterstand afhalen maar verder kwam VVO/Klimroos niet meer. Met een dik verdiende 17-8 overwinning nam ONA/Astrantia revanche voor de ongelukkige nederlaag in Hapert. Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan is MKV de tegenstander.

______________________________________________________________________

Rietvogels 1 – ONA/Astrantia 1
Uitslag: 8-14
Datum: 17-02-2019

ONA/Astrantia was vandaag te gast in het verre Riethoven. Het in de onderste regionen vertoevende Rietvogels wist vooral in de eerste helft haar stempel op de wedstrijd te drukken. Vanaf het begin was ONA/Astrantia de betere ploeg echter door slordig en te statisch spel kon de ploeg het verschil niet maken. Na de openingstreffer van ONA/Astrantia 0-1 wist de thuisploeg ,met veel inzet spelend, de stand weer gelijk te trekken. 1-1. Hierna hielden beide partijen elkaar qua score in evenwicht tot het scorebord op 4-4 stond. De gasten die teveel kansen misten leken in de laatste fase voor de rust toch afstand te gaan nemen. Met twee doelpunten werd er een 4-6 voorsprong genomen. Rietvogels gaf echter geen krimp. Nog voor het rustsignaal trok de ploeg de stand weer gelijk. Met twee knappe afstandsschoten werd de 6-6 op het bord gezet.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. ONA/Astrantia scoorde weer als eerste. 6-7. Weer knokte de thuisploeg zich terug en trok de stand weer gelijk. 7-7. In het vervolg van de tweede helft werden de gasten vaster in score. Dit betekende meteen ook dat de ploeg afstand nam van Rietvogels. Drie doelpunten brachten het eerste verschil. 7-10. In het laatste kwartier kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Na doelpunten aan beide kanten voor een 8-11 stand hield ONA/Astrantia tot het eindsignaal de thuisploeg van meer succes af. Zelf liep de ploeg verder weg van Rietvogels. Weer met drie treffers kwam de 8-14 op het bord. Daar Rietvogels met name in de laatste minuut totaal geen geluk had bij een doelpoging werd de 8-14 ook de eindstand van deze wedstrijd. Met deze overwinning in de tas kan ONA/Astrantia de komende weken toewerken naar de wedstrijd tegen koploper VVO/Klimroos op zondag tien maart in de Passelegt.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Celeritas/Avanti 1
Uitslag: 16-16
Datum: 10-02-2019

De thuiswedstrijd tegen Celeritas/Avanti werd weer een duel waarin fysiek spel de boventoon voerde. In de beginfase liepen de emoties bij de gasten al op toen de gelijkmaker werd afgekeurd voor de 1-1. De thuisploeg kende een goede start door een 2-0 voorsprong te nemen. De gasten uit Schijndel kwamen terug tot 2-2 waarna ONA/Astrantia uitliep naar 6-2. In deze fase was de arbitrage ook steeds het mikpunt bij Celeritas/Avanti.

In het vervolg van de eerste helft was de voorsprong geen rustpunt bij ONA/Astrantia. Door foutjes en slordig spel kwamen de gasten weer in de wedstrijd. 6-6. In de laatste fase voor de rust wist ONA/Astrantia toch weer op voorsprong te komen. Met twee doelpunten liep de ploeg weer uit. 8-6. Het laatste wapenfeit voor het rustsignaal was weer voor de gasten waardoor met 8-7 het rustsignaal klonk.

Na de rust hetzelfde spelbeeld . Celeritas/Avanti gooide er weer een flinke portie fysieke kracht tegenaan. De ploeg slaagde er ook in om langszij te komen. 8-8. ONA/Astrantia had het moeilijk maar bleef overeind. Weer kreeg de ploeg het voor elkaar om een voorsprong te nemen. 10-8. Maar ook nu knokten de gasten zich letterlijk en figuurlijk terug in de wedstrijd. Celeritas/Avanti lukte het zelfs om voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong te nemen. 10-11. De veel wisselende thuisploeg moest in de achtervolging. Dit ging moeizaam. Toch lukte het om weer op voorsprong te komen. 12-11. Hierna bleef het boeiend en spannend tot het eindsignaal. ONA/Astrantia bleef moeite houden met het fysieke spel van de gasten die op hun beurt ook gingen geloven in een goed resultaat. Na de gelijkmaker van Celeritas/Avanti 12-12 leek de thuisploeg dit geloof te doorbreken met twee doelpunten. 14-12. Weer was dit geen rustpunt voor ONA/Astrantia. De gasten waren weer in staat om de achterstand weg te spelen. Met een 14-15 voorsprong ging de ploeg zelfs de laatste minuten in. Maar ook nu weer toonde ONA/Astrantia veerkracht. Weer werd er een voorsprong genomen. 16-15. Ook nu kon deze niet worden vastgehouden gezien Celeritas/Avantia nog een keer mocht aanleggen vanaf de stip voor het gelijkspel. 16-16. Volgende week de verre trip naar Riethoven. Rietvogels is dan de tegenstander.

______________________________________________________________________

SVOC 1 – ONA/Astrantia 1
Uitslag: 11-14
Datum: 27-01-2019

In Venray had ONA/Astrantia een lastige middag tegen SVOC. In de eerste vijf minuten zaten beide ploegen er meteen fel op, waardoor deze doelpuntloos verstreken. Het waren de gasten die deze patstelling wisten te doorbreken en de openingstreffer wisten aan te tekenen. 0-1. Lang bleef deze stand niet staan doordat de thuisploeg met een antwoord kwam. 1-1. In het vervolg van de eerste helft had ONA/Astrantia wel het initiatief in score, maar SVOC liet de gasten niet weglopen. Na de 3-3 leek dit wel te gebeuren daar ONA/Astrantia een 3-5 voorsprong nam en mogelijkheden had om de score te verhogen. SVOC knokte zich knap terug en trok de score weer gelijk. 5-5. Even leek het erop dat de thuisploeg het initiatief zou overnemen maar dit gebeurde niet doordat de gasten met twee doelpunten kort achter elkaar weer op voorsprong kwamen. 5-7. In de laatste minuten voor rust zette SVOC nog maar eens aan. Echter prima verdedigend leek ONA/Astrantia met deze voorsprong te gaan rusten. Onnodig balverlies gaf SVOC nog de kans tot een aanval voor het rustsignaal. Deze aanval werd succesvol afgerond, zodat beide ploegen gingen rusten met een 6-7 stand.

Na de rust leek ONA/Astrantia in de eerste minuten meer controle over de wedstrijd te krijgen. De voorsprong werd weer uitgebreid naar twee doelpunten. 6-8. Verder kwamen de gasten vooralsnog niet. SVOC haakte weer aan met een rake poging. 7-8. In het vervolg van deze wedstrijd en met name in het middengedeelte van deze tweede helft kreeg de thuisploeg het niet meer voor elkaar om op gelijke hoogte te komen. Het achtste doelpunt van SVOC was al lang niet meer goed voor een gelijkmaker daar de gasten, met aanvallend steeds een sterke wissel, in deze fase met zes scores het definitieve verschil op het bord brachten. 8-14. De slotfase van het duel had meer rust moeten brengen in het spel van ONA/Astrantia. Het tegendeel gebeurde. Rommelig spel en balverlies gaf een tot de laatste minuut fel spelend SVOC de gelegenheid om wat aan de achterstand te doen. De ploeg lukte het om die te halveren. 11-14. Verder kwam de thuisploeg niet meer, mede doordat ONA/Astrantia ook niet meer tot score kwam en deze 11-14 ook de eindstand werd. Volgende week naar Someren voor de wedstrijd tegen DAKOS.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Vessem 1
Uitslag: 15-5
Datum: 20-01-2018

Vandaag stond de thuiswedstrijd op het programma tegen Vessem. Een onbekende tegenstander die tevens nog puntloos was. Vanaf het begin draaide de thuisploeg stroef. Veel balverlies en weinig beweging hielp een met veel inzet spelende gasten om in de wedstrijd te blijven. In de beginfase lukte het de thuisploeg ook niet om afstand te nemen. ONA/Astrantia opende wel de score maar dit werd bekwaam gepareerd door de gasten. 1-1. Hierna bleef het een op en neergaande wedstrijd waarbij Vessem gelijkte tred kon houden. ONA/Astrantia kwam weer op voorsprong. 2-1. Maar de gasten hadden het antwoord weer snel klaar. 2-2. Hierna bleef het geruime tijd een duel zonder doelpunten. De thuisploeg bleef slordig en in een laag tempo spelend waardoor de gasten evenwicht hielden door met veel inzet te blijven strijden. Na een doelpuntloze fase was het toch de thuisploeg die de ban wist te doorbreken. Met drie doelpunten werd er een voorsprong genomen en was dit tevens de ruststand 5-2.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Echter de gasten wisten de korf niet meer te vinden waardoor de tomeloze inzet niet werd beloond. ONA/Astrantia bleef slordig spelen maar wist uit de vele uitgespeelde kansen toch afstand te nemen van de gasten. Halverwege de tweede helft was de score opgevoerd tot 8-2. Vessem kreeg ook loon naar werken door middels een afstandsschot eindelijk ook de korf weer te raken. 8-3. In de laatste fase van de wedstrijd werd het toch doelpuntrijk. Nadat de thuisploeg op 9-3 was gekomen gaf het de gasten een doelpunt cadeau. 9-4. Hierna besliste ONA/Astrantia de wedstrijd door ook op afstand raak gaan te schieten. Middels zes rake scores werd het totaal op vijftien gebracht waar de gasten slechts een treffer tegenover konden zetten. Het einde van deze wedstrijd kwam zodoende met een 15-5 overwinning voor ONA/Astrantia. Volgende week naar Venray om aan te treden tegen SVOC. Ook weer een geduchte tegenstander.

______________________________________________________________________

MKV 1 – ONA/Astrantia 1
Uitslag: 10-16
Datum: 13-01-2019

De eerste wedstrijd van 2019 verliep voor ONA/Astrantia wat moeizaam. Vooral in de eerste helft bleef de ploeg onder haar niveau. De thuisploeg was vanaf de eerste minuut nadrukkelijk aanwezig en zocht met veel inzet en enthousiast spel de korf van de gasten. Brutaal nam MKV zodoende in de beginfase een 2-0 voorsprong. ONA/Astrantia was zoekende en had daarbij ook nog in de afwerking teveel kansen nodig. Toch lukte het de gasten om de achterstand met twee doelpunten weg te werken. 2-2. In het verdere verloop van de eerste helft was het de thuisploeg die steeds het initiatief had in score. ONA/Astrantia was wel steeds in staat om de hernieuwde achterstand weg te werken maar verzuimde om in de fase van een gelijke stand ook middels doelpunten het initiatief in de wedstrijd te pakken. Beide ploegen gingen zodoende rusten met een gelijke stand. 6-6. Na de rust waren de gasten in de eerste vijf minuten spelbepalend. Mede door balverlies bij MKV waren en genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Kansen werden niet benut waardoor de thuisploeg aan de andere kant wel profiteerde. 7-6. Verder kwam MKV niet. Ook nu werd de hernieuwde voorsprong beantwoord met de gelijkmaker van ONA/Astrantia 7-7. In het vervolg van het duel kwamen ook de wissels bij de gasten in actie. Het aanvalsspel werd doeltreffender waardoor ONA/Astrantia voor het eerst op voorsprong kwam 7-8. Hierna werd het hevig tegenstribbelende MKV toch op een definitieve achterstand gezet. Met rake schoten liepen de gasten weg naar een 7-12 voorsprong. MKV was even aangeslagen maar herstelde zich weer en verkleinde naar 8-12. Verder kwam de ploeg niet meer daar scoren moeizamer werd door goed verdedigend werk van de gasten. ONA/Astrantia vond gemakkelijker de korf waardoor de voorsprong groter werd. Met vier doelpunten ging het totaal naar zestien waar de thuisploeg maar een doelpunt tegenover kon zetten. 9-16. In de laatste minuten kon MKV middels een benutte strafworp de eindstand op het bord brengen. 10-16. Een overwinning voor ONA/Astrantia waarbij ook werd vastgesteld dat het veldspel beter kan.

Volgende week weer thuis. Dan tegen Vessem.

______________________________________________________________________

VVO/Klimroos 1 – ONA/Astrantia 1
Uitslag: 13-12
Datum: 16-12-2018

In deze wedstrijd tegen het nog zonder puntverlies zijnde VVO/Klimroos maakten beide ploegen er een mooie en spannende wedstrijd van. Nadat de thuisploeg bij de eerste aanvallen geen geluk had in de afwerking was het ONA/Astrantia dat met een afstandsschot de score opende. 0-1. In een hoog tempo spelend en met veel druk op de verdediging van de gasten probeerde VVO/Klimroos tot succes te komen. ONA/Astrantia pareerde goed waardoor de ploeg in eerste instantie geen doelpunten toestond. De voorsprong werd zelfs uitgebreid naar 0-2. De thuisploeg was niet onder de indruk en ging nog nadrukkelijker op zoek naar resultaat. Dit kwam er. De achterstand werd omgebogen in een 3-2 voorsprong. Vanaf dat moment gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed meer toe. In score ging het tot 5-5 zodoende ook gelijk op. In de laatste minuten voor de rust verloor ONA/Astrantia de controle. De thuisploeg nam afstand door optimaal te profiteren van de mogelijkheden die het aanvallend kreeg. Met name door het benutten van toegekende strafworpen werd de ruststand bepaald op 8-5. Vanaf het begin van de tweede helft liet ONA/Astrantia meteen zien wat de bedoelingen waren. De eerste opdracht was om de achterstand weg te poetsen. Dit ging in de eerste fase van de tweede helft nog moeizaam. Er was verdedigend meer controle maar na de 8-6 kwam de ploeg nog niet dichterbij. De achterstand bleef vooralsnog twee doelpunten. Scores aan beide zijden bepaalden halverwege de tweede helft de stand op 10-8. Hierna was het toch ONA/Astrantia dat met een mooie score voor het eerst sinds geruime tijd weer op een doelpunt kwam 10-9. De toeschouwers gingen er nog maar eens goed voor zitten en kregen waar voor hun geld. VVO/Klimroos bleef hard werken om de voorsprong vast te houden. De gasten weigerden om zich gewonnen te geven. Het was ONA/Astrantia dat een zestal minuten voor het einde loon naar werken kreeg en op gelijke hoogte kwam. 11-11. In die laatste minuten leken de gasten de voorsprong te pakken maar kregen dit niet voor elkaar. VVO/Klimroos lukte dit wel en schoot raak voor de 12-11. Weer moest ONA/Astrantia in de achtervolging. Weer werd de achterstand weggewerkt. 12-12. De laatste minuut leek geen verandering meer in score op te leveren daar beide ploegen dat ene punt koesterden. De scheidsrechter dacht daar schijnbaar anders over en gaf tot ieders verbazing nog een strafworp aan de thuisploeg. VVO/Klimroos wist wel raad met dit cadeautje. 13-12. Een nederlaag die hard aan kwam bij ONA/Astrantia. Komende week de teleurstelling weg trainen en dan genieten van mooie kerstdagen en een mooie jaarwisseling, zodat we in het nieuwe jaar weer kunnen gaan genieten van mooi korfbal.

Langs deze weg ook aan iedereen van ONA en Astrantia mooie dagen en een sportief en gelukkig 2019 toegewenst.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Rietvogels 1
Uitslag: 14-8
Datum: 09-12-2018

Na de zwaar bevochten overwinning van vorige week was vandaag het vrij onbekende Rietvogels de tegenstander. In de beginfase lag het initiatief bij de thuisploeg. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong. Hierna knokten de gasten zich terug in de wedstrijd door met twee scores de stand weer gelijk te trekken. 2-2. In het vervolg van de eerste helft bleken de doelpunten erg schaars. Na de gelijkmaker van Rietvogels ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar weer een voorsprong. Deze liet lang op zich wachten daar ONA/Astrantia ook weinig geluk had in de afwerking. Verder moest de thuisploeg verdedigend ook attent blijven op de aanvallen van Rietvogels. Doordat ONA/Astrantia het volle rendement haalde uit twee vrije ballen ging de ploeg rusten met een 4-2 voorsprong.

Na de rust leek Rietvogels in de eerste minuten weer terug te komen. Middels een eerste treffer werd de stand naar 4-3 gebracht. Dit bleek voorlopig het laatste wapenfeit van de gasten. De thuisploeg begon hierna, mede door wissels, aan de beste fase van de wedstrijd. In een kort tijdsbestek werd de voorsprong uitgebreid naar 9-3. Dit was naar later bleek de beslissing in de wedstrijd. Echter gaf de voorsprong geen rust in het spel van de thuisploeg. Nadat beide ploeg nogmaals hadden gescoord 10-4 werd het duel steeds rommeliger. In een kort tijdsbestek moest de scheidsrechter ingrijpen met vrije ballen en strafworpen. Geen van de ploegen kon hier voordeel uit halen zodat er evenwicht bleef in score en Rietvogels niet dichterbij kwam. Van 12-6 werd de eindstand zodoende bepaald op 14-8 in het voordeel van ONA/Astrantia. Volgende week naar Hapert voor de wedstrijd tegen VVO/Klimroos.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – DAKOS 1
Uitslag: 9 -10
Datum: 25-10-2018

De eerste wedstrijd in de zaal eindigde toch wel in een anticlimax voor de thuisploeg. Vanaf het begin was de wedstrijd boeiend en meeslepend. Beide ploegen deden niets voor elkaar onder. De start was voor ONA/Astrantia veelbelovend. De eerste aanvalsactiviteiten werden succesvol afgerond. 1-0. Hierna leek de thuisploeg met de 2-0 een eerste basis te leggen voor succes. Dakos dacht hier anders over en kwam knap terug. 2-2. Vanaf dat moment gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed meer toe. Bij 3-3 namen de gasten zelfs voor het eerst een voorsprong 3-4. Het vervolg van de eerste helft gaf eerst weer de gelijkmaker van ONA/Astrantia te zien waarna beide ploegen met twee scores de ruststand op 6-6 brachten.

Na de rust kende ONA/Astrantia weer de beste start. Een rake poging bracht de voorsprong voor de thuisploeg. 7-6. Hierna waren er voldoende mogelijkheden om de score uit te bouwen. Echter ONA/Astrantia liet dit na waarop Dakos toesloeg. Met rake schoten kwam de ploeg zelfs weer op voorsprong. 7-8. De thuisploeg zette nog een tandje bij maar ook de gasten wilden van geen wijken weten waardoor het duel zoals eerder vermeld boeiend en spannend bleef. De laatste minuten braken zodoende aan met een gelijke score van 9-9. Het was Dakos dat de overwinning naar zich toe trok door vanaf de stip weer op voorsprong te komen.9-10. In de laatste anderhalve minuut kwam de thuisploeg nog wel tot een mogelijkheid om een gelijkspel veilig te stellen. Dit lukte niet waardoor de punten mee naar Someren gingen.
Eindstand: 9-10. Volgende week de lastige uitwedstrijd bij Celeritas/Avanti in Schijndel.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Bladella 1
Uitslag: 10 – 7
Datum: 28-10-2018

De laatste wedstrijd in de buitencompetitie werd onder weersomstandigheden gespeeld die onder de herfst vallen. Kou en wind hadden voor het eerst invloed op dit duel. Beide teams hadden daar niet zoveel last van. Het werd een boeiend duel tussen de thuisploeg die aansluiting bij de top wilden houden en de gasten uit Bladel die uit de onderste regionen weg wilden. Vanaf het begin zaten beide ploegen er fel op. Dit resulteerde na een tiental minuten in een gelijke stand. 1-1. In de eerste fase van de wedstrijd was het al duidelijk dat de thuisploeg gemakkelijker tot kansen kwam. De scherpte was en niet maar desondanks nam Astrantia/ONA een 4-1 voorsprong. Uitbreiding van de score lukte niet vooral doordat prachtige kansen niet tot het gewenste resultaat leiden. Bladella vocht zicht terug in de wedstrijd en kwam in score ook terug tot 4-3. In de laatste fase van de eerste helft was de thuisploeg nog eenmaal succesvol en bepaalde de ruststand op 5-3. Na de rust hielden beide ploegen in eerste instantie elkaar in evenwicht. De eerste tien minuten verliepen zodoende doelpuntloos. Het was echter de thuisploeg die als eerste succesvol was. Met twee doelpunten werd de voorsprong uitgebreid naar 7-3. Dit was geen voortijdige beslissing van de wedstrijd. Waar de thuisploeg enkele riante mogelijkheden onbenut liet sloeg Bladella onverbiddelijk toe. 7-5. Verder kwamen de gasten niet. Astantia/ONA nam weer meer afstand door met rake schoten de stand naar 9-5 te tillen. Bladella scoorde in deze fase maar een maal tegen waardoor de eindfase inging met een 9-6 score. In de laatste minuten van deze wedstrijd lag het duel nog even stil door een vervelende blessure aan de kant van de thuisploeg. Na de hervatting kwam de overwinning niet meer in gevaar. Bladella kwam nog wel terug tot 9-7 maar de eindstand werd bepaald op 10-7 middels een prima afstandsschot van onze Jesca. Een mooie overwinning als afsluiting van de buitencompetitie.
Vanaf 6 november begint de voorbereiding weer in de zaal. Supporters zijn dan weer van harte welkom in de Passelegt in Overasselt.

______________________________________________________________________

Klick’15 1 – Astrantia/ONA 1
Uitslag: 7 – 12
Datum: 21-10-2018

Te gast in Wilbertoord bleek Klick’15 gedurende de hele wedstrijd een taaie tegenstander voor Astrantia/ONA. Meteen al speelden de gasten zich makkelijker naar mogelijkheden. Dit resulteerde na de beginfase in een 0-2 voorsprong voor Astrantia/ONA. Verder als dit verschil kwamen de gasten in het grootste deel van de eerste helft niet. Na de eerste score van Klick’15 leek dit wel te gebeuren. De 1-2 van de thuisploeg werd met twee prima velddoelpunten beantwoord tot een 1-4 voorsprong. Met veel inzet spelend en met de maximale score uit twee strafworpen kwam Klick’15 terug tot 3-4. Nadat beide ploegen nog eenmaal de korf vonden tot een stand van 4-5 liepen de gasten in de laatste fase voor rust toch weg naar een 4-7 voorsprong.

Na de rust was er het eerste succes voor Astrantia/ONA. 4-8. Deze voorsprong gaf echter geen rust. Klick’15 bleef geloven in een beter resultaat en poetste met twee doelpunten de helft van de achterstand weg. 6-8. De voorsprong kwam voor Astrantia/ONA echter geen moment in gevaar. De ploeg liet echter teveel kansen onbenut om het duel al in het slot te gooien. Nadat doelpunten aan beide zijden de stand op 7-9 bracht wisten de gasten ook in de eindfase van de tweede helft het definitieve verschil te maken. Astrantia/ONA vond nog driemaal de korf zodat de ploeg uitliep naar een eindstand van 7-12. Een verdiende overwinning voor Astrantia/ONA. Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Bladella waarmee dan het veldseizoen wordt afgesloten.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1- Oranje-Wit 1                      7-7                                      14-10-2018

Op deze prachtige oktoberzondag werd het duel tussen Astrantia/ONA en Oranje Wit een enerverende en spannende wedstrijd. Beide ploegen waren compleet aan elkaar gewaagd, waardoor de doelpunten schaars bleken. In de beginfase was het aftasten, waarbij beide verdedigingsblokken de overhand hadden. Het waren de gasten die het eerste een gaatje vonden. 0-1. Hierna was het stuivertje wisselen in score. De thuisploeg kreeg het voor elkaar om de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong waarna de gasten weer aan zet waren en op hun beurt met twee doelpunten de 2-3 op het bord brachten. In het vervolg van de eerste helft waren de scores om en om. Aan beide kanten moest er hard gewerkt worden om tot mogelijkheden te komen. Het gevolg was een 4-5 voorsprong voor Oranje Wit bij het rustsignaal.

Na de rust veranderde er niks aan het wedstrijdbeeld. Met veel inzet werd er gestreden voor een resultaat. Naar later bleek met nog minder succes als voor de pauze. Astrantia/ONA wist na een vijftal minuten de stand weer gelijk te trekken. 4-4. Vervolgens bleef het een wedstrijd waarin beide ploegen alles gaven om de beslissing te forceren. De tweede helft vloog zodoende voorbij waardoor vijf minuten voor het einde nog maar een 6-6 stand op het bord stond. Zoals zo vaak met dit soort wedstrijden zat het venijn in de staart. Astrantia/ONA kreeg het voor elkaar om weer een voorsprong te nemen. 7-6. In de laatste minuten moest Oranje Wit zodoende op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg hield verdedigend het hoofd koel en stond geen treffer toe. Deze kwam er toch daar de gasten maximaal profiteerden van een toegekende spelhervatting waardoor de ploeg weer in balbezit kwam. 7-7. Hierna waren de laatste aanvallende acties voor Astrantia/ONA. De ploeg kwam nog dicht bij een doelpunt. Maar het fluitsignaal wat klonk was niet voor een stip maar voor het einde van dit boeiende duel. Een gelijkspel waar beide ploegen vrede mee konden hebben. Volgende week alweer het laatste duel van de heenronde. Astrantia/ONA is dan de gast van Klick ’15 in Wilbertoord.

______________________________________________________________________

Rooi 1 – Astrantia/ONA 1                              15-8                                     7-10-2018

In de uitwedstrijd tegen koploper Rooi had Astrantia/ONA vooral in de eerste helft onvoldoende verweer tegen het spel van de thuisploeg. Na enkele aanvalspogingen aan beide zijden verzuimde Astrantia/ONA om de leiding te nemen. Aan de andere kant was het hierna meteen raak. 1-0. In het vervolg kwamen de gasten nog wel op gelijke hoogte 1-1 maar de ploeg kreeg verdedigend steeds meer problemen met Rooi. Gevolg was dat de thuisploeg met rake scores een voorsprong nam van 5-1. Astrantia/ONA kwam gedurende het vervolg van de eerste helft niet meer in het ritme. Aanvallend kwam de ploeg maar moeizaam tot kansen terwijl aan de andere kant Rooi aanvallend dreigender bleef. In scoreverloop kwam dit ook tot uiting. Na de 5-2 van Astrantia/ONA liep de thuisploeg soepel uit naar een 10-3 ruststand. Met deze voorsprong leek de wedstrijd bij rust al beslist, echter vanaf het begin van de tweede helft toonde Astrantia/ONA karakter. Verdedigend kreeg de ploeg meer grip op de tegenstander en aanvallend kwamen de gasten tot meer mogelijkheden. Astrantia/ONA kwam als eerste tot score.  10-4. Vooralsnog kwamen de gasten niet dichterbij daar Rooi met hun eerste score de stand op 11-4 brachten. Hierna kwam Astrantia/ONA toch dichterbij. Met drie treffers kwam de ploeg terug tot 11-7.  Even leek het erop dat de inhaalrace een vervolg kreeg. Rooi dacht hier echter anders over. Verdedigend werden de gasten van meer doelpunten afgehouden en aanvallend trok de thuisploeg met drie doelpunten de overwinning definitief naar zich toe. 14-7. In de slotfase werd door doelpunten aan beide kanten de eindstand bepaald op 15-8. De punten bleven zodoende terecht in Sint Oedenrode. Voor Astrantia/ONA is het zaak om de teleurstelling snel te verwerken daar a.s donderdag Swift Velden op bezoek komt voor de beker en a.s zondag Oranje Wit weer een geduchte tegenstander is in het vervolg van de competitie.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – VVO/Klimroos 1              11-6                                 30-09-2018

Vandaag stond Astrantia/ONA tegenover VVO/Klimroos die vanaf dit seizoen in een samenwerking spelen. Vooraf was er weinig bekend van deze ploeg zodat het aftasten was gedurende de eerste minuten. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht waarbij toch de thuisploeg tot meer doelpogingen kwam. Niet scoren betekende dat VVO/Klimroos de openingstreffer voor haar rekening nam. 0-1. Hierna bleef het beeld van dit aantrekkelijke duel hetzelfde . Goed verdedigend werk aan beide kanten maar toch ook een thuisploeg die gemakkelijker tot kansen kwam. De achterstand werd omgebogen naar een 2-1 voorsprong. De gasten hadden hierna toch weer een antwoord en trokken de stand weer gelijk. 2-2. In het verdere verloop van de eerste helft waren de doelpunten schaars. Astrantia/ONA hield verdedigend de controle zodat de gasten niet meer tot score kwamen. Dit mede doordat een strafworp onbenut werd gelaten. Daar Astrantia/ONA nog drie maal scoorde stond bij rust de 5-2 op het bord. Na de rust bleef het duel boeiend. Aan beide kanten vlot samenspel en goed verdedigend werk. Nu was het de thuisploeg die als eerste scoorde waardoor de voorsprong comfortabeler werd. 6-2. Even leek er weer kentering te komen in het duel doordat VVO/Klimroos met twee mooie doelpunten terug kwam tot 6-4. Dit bleken voorlopig de laatste scores te zijn van de gasten. In het middengedeelte van de tweede helft was Astrantia/ONA weer effectiever. Dit had als gevolg dat de ploeg wegliep naar een 9-4 score. In de laatste vijf minuten van dit duel kwam de voorsprong niet meer in gevaar voor de thuisploeg. Ook leek het erop dat er niet veel doelpunten meer genoteerd zouden worden. Echter de laatste minuten werden ineens doelpuntrijk. Door twee rake pogingen aan beide zijden werd de eindstand bepaald op 11-6. Volgende week naar Sint Oedenrode voor het duel tegen koploper Rooi.

______________________________________________________________________

De Horst 1 – Astrantia/ONA 1              5-5                                           23-09-2018

In Groesbeek werd het een duel dat onder moeilijke weersomstandigheden moest worden gespeeld. Regen en wind hadden invloed op het spel van beide teams. Ondanks het geringe aantal doelpunten zorgden beide teams ervoor dat het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Na een aftastend begin was het de thuisploeg die de score opende. 1-0. Hierna leken de gasten aanvallend de overhand te krijgen. Na enkele mogelijkheden en een afgekeurd doelpunt kreeg Astrantia/ONA loon naar werken. 1-1. In het vervolg van de eerste helft hadden beide verdedigingsvakken de overhand. Aanvallend zochten beide ploegen resultaat in de snelle combinaties onder de korf. Het afstandsschot werd mede door de weersomstandigheden weinig gehanteerd. De Horst bleef voor de rust de ploeg die als eerste bleef scoren. Twee maal was de ploeg nog succesvol waardoor de ene tegentreffer van Astrantia/ONA een 3-2 ruststand opleverde. Na de rust veranderde er aan het spelbeeld niets. Verdedigend gaven beide ploegen ook nu weer nagenoeg niks weg. De Horst had hierbij ook weer het voordeel van de voorsprong. Toch waren het de gasten die als eerste tot een doelpunt kwamen. 3-3. In het verloop van de tweede helft werd duidelijk dat de ploeg die een verschil van twee kon maken de wedstrijd naar zich toe ging trekken. Dit leek in eerste instantie de thuisploeg te worden doordat die zich weer naar een voorsprong speelden. 4-3. Toen er ook nog vanaf de stip aangelegd mocht worden leek dit te gaan gebeuren. De Horst miste dit buitenkansje waarna Astrantia/ONA het voor elkaar kreeg om voor de eerste keer op voorsprong te komen. Een strafworp werd feilloos benut voor de 4-4 waarna eindelijk vanaf afstand nogmaals de korf werd gevonden. 4-5. In de minuten die nog moesten worden gespeeld leek dit een basis te worden voor de winst. Die kwam er niet doordat vlak voor tijd de thuisploeg vanuit een korte kans toch nog doel trof. 5-5. Met dit gelijkspel leden beide ploegen voor het eerst puntverlies in deze competitie, maar beiden konden hier ook zeker mee leven. A.s donderdag alweer in Schaijk de bekerwedstrijd tegen DAW 1. Aanvang 20.00 u. Komende zondag het vervolg van de competitie met een thuiswedstrijd tegen VVO/Klimroos.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA – ODIO 1                    13-9                                     16-09-2018

In de eerste thuiswedstrijd was het altijd moeilijk te bespelen Odio uit Millingen te gast. Vanaf het begin leek de thuisploeg meteen het initiatief te pakken doordat de eerste aanvalsacties meteen resultaat hadden. 1-0. Gesteund door de voorsprong ging Astrantia/ONA op zoek naar meer. Er werd aanvallend flink druk gezet op de verdediging van ODIO maar het resultaat bleef uit. Gevolg was dat de gasten zelfs op voorsprong kwamen door de spaarzame kansen wel te benutten. 1-2. Hierna ging de thuisploeg nog nadrukkelijker op zoek naar resultaat. Men kwam in eerste instantie niet verder dan de gelijkmaker nadat vele mogelijkheden niet werden benut. Ook werden twee doelpunten niet goedgekeurd. 2-2. ODIO bleef koel en sloeg hierna op haar bekende wijze weer toe door achter elkaar twee maal raak te schieten. 2-4. Even leek Astrantia/ONA uit balans maar rake afstandsschoten gaven weer vertrouwen waardoor de 4-4 op het scorebord kwam. In de laatste minuten voor de rust was er dan eindelijk weer de voorsprong waardoor met 5-4 het rustsignaal kwam. Na de rust kende Astrantia/ONA een betere start dan ODIO. Aanvallend was er snel resultaat waardoor voor het eerst een ruimere voorsprong tot stand kwam. 7-4. Door deze achterstand moesten de gasten nadrukkelijker op zoek naar resultaat. Dit kwam er maar mondjesmaat doordat Astrantia/ONA verdedigend ook prima stond. De voorsprong werd zelfs uitgebreid naar vier doelpunten. 9-5. Hiermee was het verschil gemaakt. In de laatste tien minuten vonden beide ploegen nog viermaal de korf. Naast doelpunten uit gevarieerd aanvalsspel bij Astrantia/ONA viel het op dat de gasten tot score kwamen uit afstandsschoten. Met een 13-9 overwinning hield Astrantia/ONA de punten thuis. Volgende week de derby in Groesbeek tegen de Horst.

______________________________________________________________________

Bladella 1 – ONA/Astrantia 1             12-  16                                   09-09-2018

De eerste competitiewedstrijd was meteen een van de verste uitwedstrijden. In Bladel stond Astrantia/ONA tegenover Bladella. Het begin was voor de thuisploeg qua benutten van kansen. Dit leverde een 2-0 voorsprong op. In het vervolg kreeg Astrantia/ONA meer grip op het duel en kwam beter in de wedstrijd. De achterstand werd weggespeeld . 2-2. Nadat beide ploegen door een score de stand naar 3-3 hadden gebracht werden de gasten doeltreffender dan de thuisploeg in dit overigens boeiende duel. Astrantia/ONA nam een voorsprong van twee doelpunten waardoor de stand naar 3-5 werd getild. In de laatste fase voor de rust gaf de ploeg deze voorsprong niet meer uit handen. Zoals al vermeld was Astrantia/ONA effectiever in het benutten van de kansen t.a.v een ook goed spelend Bladella. De ploeg liep weg naar 5-9 . Even leek de thuisploeg weer volledig terug te komen door twee maal te scoren. 7-9. Echter het laatste woord voor de rust was voor Astrantia/ONA . Met twee treffers werd de marge weer hersteld en ging men rusten met een 7-11 stand. Na de rust ging de thuisploeg meteen op zoek naar resultaat. Dit kwam al snel. 8-11. Hierna stonden beide ploegen in het eerste kwartier qua score droog. Dit doordat aan beide kanten prima werd verdedigd. Het waren de gasten die deze patstelling als eerste wisten te doorbreken. 8-12. Prima verdedigend werk van Astrantia/ONA voorkwam dat Bladella dichterbij kwam. Het geloof in een goed resultaat vloeide zodoende ook een beetje weg. Temeer daar Astrantia/ONA met rake schoten de stand opvoerde naar 9-16. Bladella kon in deze fase hier maar een doelpunt tegenover kon stellen. In de laatste vijf minuten van dit duel verslapte de concentratie een beetje bij gasten waardoor Bladella succesvol profiteerde. Fanatiek spelend voor een beter resultaat werd middels drie doelpunten de eindstand bepaald op 12-16. Een mooie overwinning voor Astrantia/ONA. Volgende week spelen de dames thuis om 13:00 uur tegen ODIO.

______________________________________________________________________

Klimroos 1 – Astrantia/ONA 1                13-11                              3-6-2018

Voor het laatste duel in de buitencompetitie moest Astrantia/Ona naar Hoogeloon. Een wedstrijd met mogelijkheden tot resultaat. De thuisploeg startte overdonderend. De eerste aanval was meteen doeltreffend. 1-0.  Astrantia/ona reageerde meteen en in de volgende minuten werd deze achterstand omgebogen in een 1-3 voorsprong. De beginfase werd een vervolg gegeven met veel doelpunten. Nadat Klimroos weer terug kwam tot 2-3 liep Astrantia/Ona weg naar 3-5.  Vervolgens werd met doelpunten aan beide kanten de stand bepaald op 3-6. In de het vervolg van de eerste helft kwamen de gasten eerst op een verschil van vier. 3-7. In deze fase leek het erop dat Astrantia/Ona  met het goede spel een definitief verschil ging maken. Klimroos dacht daar anders over en wist met veel inzet en fysiek spel terug te komen in de wedstrijd. De achterstand werd teruggebracht tot een doelpunt. 6-7. In de laatste fase voor de rust herstelde de gasten eerst weer het verschil tot twee. 6-8 waarna beide ploegen met evenwicht in score de ruststand op 8-10 bepaalden.

Na de rust kwam Astrantia/Ona uit de eerste aanval net niet tot score wat na later bleek een begin te zijn van een lange periode van doelpuntloos spel. De thuisploeg rook kansen. Vooral nadat de ploeg terug was gekomen tot 9-10 ging men er vol voor. De grens betreffende fysiek spel bleek ook wat ruimer te liggen bij de arbitrage waardoor er veel kon. Ook kwam het met de regels en eisen van het veld niet zo nauw. Zo speelde Astrantia/Ona  aanvallend op een korf die eerder op omvallen stond dan in een correcte positie. In deze ambiance voelde Klimroos zich het beste thuis. Dit vooral nadat de achterstand was weggespeeld er voor het eerst  sinds de eerste aanval weer een voorsprong werd genomen. 11-10. Mede doordat Astrantia/Ona de vele kansen niet wist te benutten verloor de ploeg volledig onnodig  de grip op dit duel. Nadat Klimroos op 12-10 was gekomen wist de ploeg het enige doelpunt na rust te scoren. 12-11. De thuisploeg gaf het duel in de laatste minuten niet meer uit handen en bepaalde de eindstand op 13-11. Een  volledig onnodige nederlaag voor Astrantia/Ona .  Het niet benutten van de mogelijkheden brak de ploeg lelijk op. A.s donderdag nog een afsluitende training waarna het seizoen er definitief op zit. Een  debuutseizoen in de hoofdklasse met heel veel leermomenten .

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 –  Heumen 1          12-15                                      27-05-2018

De derby was ook nu weer een aantrekkelijk duel. Vanaf het begin zocht Astrantia/ONA de korf van Heumen. Echter het vizier stond niet goed waardoor de ploeg niet tot  score kwam. Heumen reageerde zakelijk en benutte de kansen wel.  Na een twintig tal minuten spelen stond er een 0-5 score op het bord.  Dit leek een eerste beslissing van de wedstrijd. Echter als zo vaak bleek dit niet zo de zijn.  Nadat de thuisploeg vanaf afstand de 1-5  binnen gooide bleek Heumen volledig de weg kwijt. Na de 2-5 en 3-5 zocht de thuisploeg naar de aansluiting,  Deze kwam er waardoor bij 6-6 het duel weer volledig open was . In de  laatste fase van de eerste helft domineerde Astrantia.Ona het duel volledig.  De ploeg  speelde zich een aantal kanssen uit alleen het beloonde zich maar met een doelpunt. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 7-6 voorsprong voor de thuisploeg,  Na de rust nam Heumen het heft weer in handen. Nadat beide ploegen wat spelde prikken hadden uitgedeeld  waren het de gasten die met rake schoten een 7-9 voorsprong namen. De thuisploeg moest in de achtervolging maar kon in het verloop van de tweede helft de zaken niet meer keren. Met efficient   spel zocht Heumen de speelsters die het verschil kunnen maken. Dit lukte waardoor de thuisploeg niet meer korter bij kon komen.  Van 7-9 werd het 8-10. Waarna de gasten een voorsprong van drie doelpunten namen. 10-13.  Dit verschil bleef tot het einde van de wedstijd staan. Ondanks veel inzet van de thuispoeg  en

Een score van grote afstand bleef de marge van 3 doelpunten in tact waardoor Heumen met een 12-15 eindstand de wedstijd naar zich toe trok. Een mooie derby met een terechte winnaar werd afgesloten onder regenachtige omstandigheden.  Volgende week de laatste wedstijd tegen Klimroos in Hoogeloon.  Een wedstrijd waar resultaat te behalen is.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Klick/Miko 1              14-11                       13-05-2018

Na twee vrije weekenden stond vandaag Astrantia/Ona tegenover Klick/Miko. Nadat de thuisploeg in de beginfase een grote kans onbenut liet waren het de gasten die de score openden. 0-1. Het duurde even maar het lukte Astrantia/Ona om vanaf afstand weer langszij te komen. 1-1. Nog voordat de thuisploeg aan meer kon denken nam Klick/Miko brutaal een 1-3 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft nam Astrantia/Ona steeds meer het heft in handen. De achterstand werd weg gespeeld naar een voorsprong van 4-3. Klick/Miko kwam weer terug tot 4-4 maar met twee  doelpunten nam de thuisploeg een voorsprong van 6-4. In de laatste fase voor rust wisten de gasten toch weer op een doelpunt te komen. 6-5. In de laatste minuut herstelde Astrantia/Ona weer de marge waardoor de rust aanbrak met een 7-5  voorsprong. Na de rust bracht de beginfase als eerste resultaat voor Klick/Miko. 7-6. De thuisploeg vond echter snel weer het ritme en liep uit naar 9-6. Dit leek even op een vroege beslissing van de wedstrijd. Klick/Miko dacht hier echter anders over en kwam terug tot 9-8. Dit ook in een fase waar de thuisploeg wat kansen liet liggen. Astrantia/Ona was echter weer niet onder de indruk. Mede door aanvallende wissels werd nog nadrukkelijker de korf van de tegenstander gezocht. Dit met resultaat. De voorsprong werd uitgebreid tot vijf doelpunten. 13-8. Ook nu weer geen beslissing. Klick /Miko bleef strijden voor een beter resultaat en knokte zich weer terug in de wedstrijd. Waar Astrantia/Ona even de korf niet vond sloegen de gasten drie maal toe. 13-11. Verder liet Astrantia/Ona het niet meer komen. Middels de laatste treffer van de wedstrijd bepaalde de ploeg de eindstand op 14-11. Eindelijk weer een overwinning voor de meiden. Na het komende vrije pinksterweekend wacht weer een thuiswedstrijd. Dan is Heumen te gast op de Heikant.  Een mooi affice.

______________________________________________________________________

Oranje/Wit 1 – Astrantia/ONA 1              12-8                              22-04-2018

Ook in Leunen kwam Astrantia/Ona niet tot resultaat. Echter alleen in de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Vanaf het begin moest Astrantia/Ona alle zijlen bijzetten om Oranje Wit van score af te houden. Dit lukte niet waardoor de thuisploeg een 4-0 voorsprong nam. Voordat de gasten de 4-1 op het bord brachten lieten ook zij nog enkele goede mogelijkheden onbenut. In het middengedeelte van de eerste helft liet Astrantia/Ona de thuisploeg niet verder weg lopen.  Van 5-2 werd het 6-3. Ondanks genoeg mogelijkheden lukte het Astrantia/Ona  ook niet om de achterstand te verkleinen. Waar teveel mogelijkheden onbenut werden gelaten sloeg Oranje Wit nog enkele malen toe uit de mogelijkheden die werden uitgespeeld.  In de laatste minuten voor rust leek Astrantia/Ona zodoende op een onoverbrugbare achterstand te zijn gezet. Beide ploegen gingen rusten met een 9-3  voorsprong voor de thuisploeg. Na de rust ineens een ander spelbeeld. Astrantia/Ona had organisatorisch de zaken beter voor elkaar. Het spel van Oranje Wit werd steeds moeizamere waarbij ook de snelheid uit de combinaties was verdwenen. Na de eerste score van Astrantia/Ona  ( 9-4 ) kregen de gasten steeds meer controle over het duel. Na een half uur had de ploeg zodoende de achterstand teruggebracht tot 9-8. Nadat Astrantia/Ona nog mogelijkheden liet liggen voor de gelijkmaker kreeg Oranje Wit net op tijd weer de geest. Tien minuten voor tijd kwam de ploeg  voor het eerste weer tot score. 10-8.  Voordat Astrantia/Ona kon aanzetten voor een slotoffensief gooide Oranje Wit het duel met twee treffers meteen in het slot. 12-8.  Dit was ook de eindstand in een wedstrijd met twee verschillende helften waarin op basis van de eerste helft de punten in Leunen bleven. Ondanks het verlies weer genoeg leermomenten voor de meiden van Astrantia/Ona. Na inhaalweekenden staat op zondag 13-05 pas weer de thuiswedstrijd tegen Klick/Miko op het programma.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Stormvogels 1        9-12                       15-04-2018

Het werd een boeiend duel tussen beide ploegen waarbij verschillende belangen speelden. Stormvogels was gekomen voor de winst om daarmee in de race te blijven voor promotie. Bij de thuisploeg  was het doel om een goede wedstrijd af te leveren met daarbij weer groei in het spel. Beide ploegen slaagden in hun opzet. Vanaf het begin lag het tempo hoog. Aanvallend was er in het eerste kwartier een duidelijk verschil. Waar de gasten uit Luyksgestel in de afronding van kansen faalden sloeg Astrantia/Ona wel toe. Gevolg was een 4-0 stand in het voordeel van de thuisploeg. Stormvogels bleef echter vertrouwen houden, zelfs nadat twee strafworpen werden gemist. In het vervolg van de eerste helft werd de achterstand dan ook weggespeeld. Eerst kwam de ploeg terug tot 4-3. Een ook goed spelend Astrantia/Ona  kwam eerst weer op 5-3 waarna Stormvogels de stand gelijk trok. 5-5. In de laatste minuten voor de rust kwamen de gasten toch op voorsprong. Onder andere door een foutje af te straffen bij de thuisploeg werd de ruststand bepaald op 6-7.

Na de rust waren de eerste tien minuten ook weer schaars aan doelpunten. Er was maar een score te noteren uit de verschillende kansen de aan allebei de kanten werden uitgespeeld. Astrantia/Ona trok zodoende de stand weer gelijk. 7-7. Met deze stand lag de wedstrijd weer helemaal open. In het vervolg kon de thuisploeg echter vooral aanvallend niet meer het niveau halen van voor de rust. . Dit was ook de verdienste van Stormvogels . Met veel druk op de bal werd het aanvalsspel van Astrantia/Ona ontregeld waardoor er minder mogelijkheden tot score kwamen. Verder liet de thuisploeg er hiervan ook teveel onbenut. Aan de andere kant wisten de gasten wel tot resultaat te komen en namen voor het eerst een voorsprong van twee doelpunten. 7-9 en hierna zelfs een 7-10 voorsprong . Astrantia/Ona toonde veerkracht . Kwam terug tot 8-10 waarna het middels een strafworp de aansluitingstreffer had kunnen noteren. Deze viel niet binnen waardoor Stormvogels in de eindfase de voorsprong niet meer weggaf. De ploeg gooide de wedstrijd met twee doelpunten definitief in het slot. De eindstand werd bepaald op 9-12 doordat ook Astrantia/Ona nog een keer de korf vond. Ondanks de nederlaag was er bij de thuisploeg tevredenheid  t.a.v het spel. Wanneer de ploeg hierin stappen kan blijven maken geeft dit vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

______________________________________________________________________

ODC 1 – Astrantia/ONA 1       19-10                  08-04-2018

Te gast in Heusden gem Asten was ODC de tegenstander.  De thuisploeg had vorige week het eerste puntverlies geleden en was er op gebrand om vandaag geen fouten te maken. Meteen was het ODC dat de aanval zocht waardoor Astrantia/Ona verdedigend aan de bak moest. Dat ging de ploeg goed af waardoor treffers werden voorkomen. Na de eerste tien minuten stond er zelfs een 0-2 voorsprong op het bord doordat de gasten wel enkele mogelijkheden wisten te benutten. In het vervolg van de eerste helft bleef ODC aanvallend de bovenliggende ploeg. Echter het vizier stond niet op scherp waardoor doelpunten lang uit bleven. Astrantia/Ona kreeg zodoende ook mogelijkheden , wanneer het onder de druk van ODC uitkwam, om de thuisploeg nog meer pijn te doen. Dit gebeurde niet waardoor aan de andere kant de doelpunten wel moesten gaan  vallen. ODC boog zodoende de achterstand om in een 4-2 voorsprong.  Astrantia/Ona bleef in de laatste fase voor rust echter goed in de wedstrijd. Van 5-3 werd de rust bereikt met een 6-5 voorsprong voor ODC. Na de rust leken de gasten de eerste tik uit te delen door op gelijke hoogte te komen. 6-6. Lang kon Astrantia/Ona hier niet van genieten want in de tegenaanval sloeg ODC weer toe. 7-6. In de periode die hierop volgde trok de thuisploeg het duel definitief naar zich toe. Aanvallend was er in een keer meer zuiverheid bij de doelpogingen. Verder werd er veel druk gezet op het balbezit aan Astrantia/Ona kant waardoor er teveel balverlies werd geleden. In een mum van tijd liep ODC zodoende uit naar een 12-6 voorsprong. Astrantia/Ona kwam via een strafworp nog wel terug tot 12-7 maar het gat was geslagen. Bij de thuisploeg was de spanning eraf waardoor de ploeg met vlotte combinaties op zoek ging naar meer. Dit kwam er ook doordat de gasten, waar inmiddels ook de wissels hun speelminuten maakten, meer ruimte weggaven. De score werd zodoende verder opgevoerd. Met zeven doelpunten werd zodoende het totaal van negentien bereikt. Tussendoor wist Astrantia/Ona toch ook nog drie maal de korf te vinden. Dit hadden er nog meer kunnen zijn wanneer het vizier beter had gestaan. Het scorebord gaf zodoende een 19-10 stand aan bij het laatste fluitsignaal. Een terechte overwinning voor ODC. Volgende week thuis tegen Stormvogels . Ook dan zullen de dames weer vol aan de bak moeten tegen weer een tegenstander van kaliber.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Altior 1     10-13                                         02-04-2018

Nadat het kampioenschap in de zaalcompetitie op een haar na was gemist stond vandaag weer de eerste wedstrijd van de buitencompetitie op het programma. Tegenstander was Altior uit Heeswijk Dinther. Na de krappe nederlaag in de heenwedstrijd kwam Astrantia/Ona ook nu niet tot resultaat. Het begin was goed voor de thuisploeg. Eerst was het Altior dat na een vijftal minuten de score opende. 0-1. Echter in de minuten hierna boog Astrantia/Ona deze achterstand om in een 3-1 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft ging een fysiek spelend Altior op zoek naar meer.  Deze speelwijze had tot resultaat dat er veel onnodig balverlies werd geleden bij Astrantia/Ona. De gasten bogen de achterstand zodoende weer om naar een 3-4 voorsprong. In de laatste fase van de eerste helft kreeg Astrantia/Ona weer meer grip op het duel. Beide teams gaven elkaar niet veel toe waardoor er in score ook evenwicht was. In de laatste minuten voor de rust wist Astrantia/Ona zelfs weer op voorsprong te komen. Zodoende brak de rust aan met een 6-5 voorsprong voor de thuisploeg. Na de rust aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Astrantia/Ona had het fysieke spel van de gasten aardig onder controle en was zelfs in staat op de voorsprong uit te breiden. 7-5. Dit doelpunt gaf echter geen rust. Altior met enkele ervaren dames voorop gooide alles in de strijd waarbij ook herhaaldelijk de grens van het toelaatbare werd gezocht. Dit had succes. Astrantia/Ona ging moeizamer spelen waarbij ook teveel fout ging. Altior profiteerde optimaal en  boog de achterstand om naar een 7-11 voorsprong. Middels time out en wissels aan Astrantia/Ona kant kwam de ploeg weer in het goede spoor.  Met twee prima doelpunten werd de achterstand weer gehalveerd. 9-11. Met het ingaan van de laatste tien minuten gaf dit weer energie. Astrantia/Ona ging op zoek naar meer. De had zodoende enkele malen de aansluitingstreffer in het vizier. Deze kwam er niet daar Altior optimaal profiteerde van de arbitrage. Waar fysiek spel onder eigen korf doorgang kon vinden werd aan de andere kant de score naar 9-13 getild onder andere door een makkelijk gegeven strafworp. Dit was de knock out voor de thuisploeg . In de laatste minuut wist Astrantia/Ona  toch nog te scoren waardoor de eindstand werd bepaald op 10-13. Los van deze nederlaag waren er genoeg leermomenten geweest waar de ploeg de komende week weer mee aan de slag kan.  Volgende week wacht immers koploper ODC.  Support is van harte welkom bij dit duel in Heusden gem Asten.

______________________________________________________________________

Oxalis 1 – ONA/Astrantia 1  12 – 14                               04-03-2018

In deze laatste wedstrijd van de zaalcompetitie konden beide ploegen niets meer winnen. Ona/Astrantia kon geen kampioen meer worden en Oxalis kon niet meer op plaats zeven terecht komen wat nacompetitie betekend voor degradatie. De wedstrijd was meteen levendig daar de thuisploeg met veel inzet en korte snelle combinaties de korf van de tegenstander zocht. Het stroef gestarte Ona/Astrantia keek zodoende na de beginfase tegen een 2-0 achterstand aan. Geduldig en met veel variatie spelend kwamen de gasten beter in het ritme. Gevolg was dat de achterstand werd omgebogen naar een voorsprong. 2-4. Hierna waren er mogelijkheden om de voorsprong te vergrootten . Dit gebeurde niet waardoor Oxalis weer terug kon komen tot 4-4. In het vervolg van de eerste helft kwam Ona/Astrantia niet meer op achterstand echter kon ook geen afstand nemen. Eerst was er wel weer de voorsprong van twee doelpunten 4-6 maar ook nu weer kon Oxalis aanhaken. 6-6. In de laatste fase van de eerste helft bleef het verschil zelfs maar een doelpunt. Elke score van Ona/Astrantia werd weer beantwoord met doelpunten door de thuisploeg. Zodoende werd de ruststand bepaald op 8-9 in het voordeel van Ona/Astrantia. Ook na de rust maakte een onbevangen en enthousiast  spelend Oxalis het de gasten niet makkelijk. Ona/Astrantia bleef echter wel voortouw houden in score waardoor het ook nu weer niet op achterstand kwam. Eerst strafte Oxalis een foutje af voor de 9-9 echter in de tegenaanval stond het meteen weer 9-10. In het vervolg van de tweede helft bleef de wedstrijd boeiend. Doelpunten en pech aan beide kanten brachten de score op 11-12. De laatste 10 minuten gingen in met een aantal wissels aan de kant van Ona/Astrantia. Verder wist de ploeg zich weer meer ruimte te verschaffen door de marge  op twee te brengen. 11-13. Oxalis gaf niet op en kwam weer terug tot 12-13. Ook nu kon de thuisploeg niet lang hopen op de gelijkmaker daar Ona/Astrantia het verschil weer snel had hersteld 12-14. In de laatste minuten werd er niet meer gescoord zodat door deze winst Ona/Astrantia de volle buit pakte uit de laatste negen wedstrijden. In de eindstand kwam de ploeg zodoende na het verlies van Bladella op gelijke hoogte met de koploper. Echter het onderling resultaat was al in het voordeel van de ploeg uit Bladel. Een mooie zaalcompetitie kwam aan zijn eind. Ook de actieve inbreng van Elly en Iris stopt komende maanden  i.v.m.  de zwangerschappen van beide. Na een weekje rust begint alweer de voorbereiding voor de buitencompetitie die in het paasweekend wordt hervat.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 -  Dakos 1   18-16                         25-02-2018

Het duel tussen de nummers twee en drie werd een boeiende wedstrijd. Dit onder leiding van een prima arbitrage. Na een aftastend begin was het Dakos dat middels een afstandsschot de score opende. 0-1. Hierna was het de thuisploeg die middels drie doelpunten het initiatief terug haalde en een 3-1 voorsprong nam. Even leek het erop dat Ona/Astrantia verder weg ging lopen bij de tegenstander. Na doelpunten aan beide kanten  4-2 werd het verschil op drie gebracht. 5-2. Verder liet Dakos het echter niet komen waardoor het tot de rust verder een gelijk opgaand duel werd. In doelpunten hielden de ploegen elkaar in evenwicht waardoor het rustsignaal klonk bij een 9-6 score.  Na de rust leek het duel in eerste instantie steeds meer in het voordeel van Ona/Astrantia te gaan. De eerste aanvallende acties van Dakos brachten geen resultaat waarna de thuisploeg middels doelpunten uitliep naar 11-6. De gasten uit Someren toonden karakter en vochten zich terug in de wedstrijd. De rest van de tweede helft werd zodoende boeiend. Beide ploegen lieten prima korfbal zien waarbij Dakos het voor elkaar kreeg om terug te komen tot op een doelpunt verschil. Bij 14-13 was de spanning weer helemaal terug. Astrantia/Ona toonde karakter en bleef het voortouw houden in score. Na doelpunten aan beide kanten moest bij 15-14 de wedstrijd even stilgelegd worden om voor iedereen duidelijk te hebben hoeveel speeltijd er nog was. Deze time out werd door Astrantia/Ona meteen gebruikt om nog bij te sturen. Dit met succes. Door twee doelpunten werd het verschil weer op drie gezet. 17- 14.  Dakos gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 17-15. Verder kwamen de gasten in de laatste minuten niet meer. Nadat de thuisploeg weer succesvol was bleef er te weinig tijd meer over om de achterstand weg te spelen. Nadat een strafworp werd benut klonk meteen het laatste fluitsignaal. Met een 18-16 overwinning hield Ona/Astrantia de punten thuis op deze toch wel emotionele dag.  Een overwinning opgedragen aan Thea die ongetwijfeld zal hebben mee genoten.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Avanti 1    16 – 10                                18-02-2018

De thuisploeg had een prima start van deze wedstrijd. Nadat de eerste aanval al succesvol werd afgerond was het meteen hierna weer raak. 2-0. De gasten uit Schijndel konden hier vooralsnog niks tegenover stellen. Nadat in de volgende minuten Ona/Astrantia  zelfs uitliep naar  4-0 leek het voor de thuisploeg een makkelijk middagje te worden. Echter ineens liep het aanvallend wat stroever waardoor het fysiek spelende Avanti niet op een nog grotere achterstand werd gezet. Ook balverlies bij Ona/Astrantia bracht een aantal malen balbezit voor de gasten. Avanti benutte deze situatie en bracht de achterstand terug tot 4-2. Ook in de laatste tien minuten voor rust bleef het duel onrustig. Met veel fysiek spel en daarbij commentaar op de genomen beslissingen van de scheidsrechter kreeg Avanti het toch voor elkaar om in de buurt van de thuisploeg te blijven. Doelpunten aan beide kanten bracht eerst de stand op 5-3  waarna met nog een minuut te spelen Avanti zelfs op een doelpunt kwam.  6-5.  Een prachtig afstandsschot aan de kant van Ona/Astrantia  bepaalde de ruststand op 7-5.  Na de rust stelde de thuisploeg meteen orde op zaken. Goed aanvalsspel werd bekroond met drie doelpunten waardoor de voorsprong werd uitgebouwd naar 10-5. In het vervolg van de tweede helft liet Ona/Astrantia de tegenstander niet meer terug komen in de wedstrijd. Avanti kwam wel eerst terug tot 10-6. Maar hierna bleef  deze marge van vier doelpunten lang in tact. Middels scores aan beide kanten stond het tien minuten voor tijd  13- 9.  Deze laatste fase werd door Astrantia/Ona benut  voor een aantal wissels. Dit had geen nadelige invloed op het team.  Zelfs zonder enkele basisspeelsters bleef de ploeg controle houden op dit duel. Ook  in score wist de thuisploeg de marge nog te vergrootten . Zodoende kende deze wedstrijd een 16 – 10 eindstand waardoor de punten in Overasselt bleven. Ook volgende week weer een thuiswedstrijd.  Dan is Dakos de tegenstander. Voorafgaande aan dit duel kan Ona/Astrantia 2 tegen SVO 2 het kampioenschap binnenhalen. Dus veel support is weer welkom.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Klick/Miko 1    18 – 7                              04-02-2018

Meteen in de eerste aanval liet de thuisploeg al twee kansen onbenut. In de volgende minuten was het meteen goed raak en liep Ona/Astrantia uit naar een 4-0 voorsprong. Een time out bij de gasten was nodig om de ploeg wakker te schudden. Dit resulteerde wel in meer weerstand van Klick/Miko. Maar de toeschouwers kregen in  deze fase ook  een slordig spelend Ona/Astrantia  te zien. Mede daardoor kon Klick/Miko  de achterstand halveren. 4-2. Na ook een time out bij Ona/Astrantia pakte de thuisploeg de draad weer op. Nadat eerste beide ploegen tot score kwamen liep in het vervolg van de eerste helft Ona/Astrantia uit naar een 8-3 voorsprong bij rust.  Ook na de rust was Ona/Astrantia scherper onder de korf. In de eerste minuten na rust scoorde de ploeg meteen twee maal waar Klick/Miko er maar een tegentreffer tegenover kon stellen. 10-4.  De gasten bleven met veel inzet strijden voor een beter resultaat maar kwamen niet dichterbij mede door weinig fortuin bij enkele doelpogingen. In het middengedeelte van de tweede helft leverde dit maar een doelpunt op.  De thuisploeg was veel doeltreffender in deze periode en liep uit naar een niet overbrugbare voorsprong. 15-5. De laatste vijf minuten van dit duel bleven het aanzien meer dan waard. Doelpunten aan beide zijden bepaalden de eindstand op 18-7. Met deze verdiende overwinning bleven de punten thuis.  Na de carnaval wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Avanti.

______________________________________________________________________

Bladella 1 – ONA/Astrantia 1    5-6                                                   28-01-2018

De topper in Bladel werd een duel zonder veel doelpunten. Dit nam niet weg dat het een spannende en enerverende wedstrijd werd. De gasten moesten winnen om nog een kans te houden op het kampioenschap. In de eerste tien minuten begon Ona/Astrantia wat aarzelend. Aanvallend kwam de ploeg moeizaam op gang. Echter verdedigend stond de ploeg meteen goed waardoor Bladella,  dat aanvallend in deze beginfase meer inbreng had,  ook niet tot doelpunten kwam. De brilstand bleef zodoende lang op het bord. Middels een makkelijk gegeven strafworp wist de thuisploeg eindelijk de score te openen. 1-0. De eerste helft was inmiddels halverwege. In het vervolg kwam Ona/Astrantia ook aanvallend op toeren. Verschillende mogelijkheden werden uitgespeeld. Echter het vizier stond niet op scherp waardoor doelpunten uitbleven. Steeds was er dan weer de overname van Bladella waarbij de gasten steeds verdedigend , op een moment na,  het juiste antwoord hadden. De rust brak zodoende aan met een 2-0 voorsprong voor Bladella. Onder de rust waren er weer de zorgen van de supporters of en wanneer Ona/Astrantia tot score zou komen.  Het geduld werd niet op de proef gesteld omdat de gasten meteen uit de eerste aanvallende acties de nul van het scorebord schoten. 2-1. Hierna kregen de toeschouwers ook een gelijkwaardige tweede helft te zien. Beide ploegen streden vol overgave voor een beter resultaat. Bladella bleef echter in score voorsprong houden. Halverwege de tweede helft stond het echter nog maar 3-2. Middels aanvallende wissels kwamen de gasten hierna toch op gelijke hoogte. 3-3. De laatste tien minuten werden zodoende nog spannend en enerverend. In eerste instantie leek Bladella het duel naar zich toe te gaan trekken. Middels prima doelpunten kwam de ploeg weer op een voorsprong van twee doelpunten. 5-3. Ona/Astrantia gaf zich niet gewonnen. Door wissels werden de  kwaliteiten op de bank  volledig benut. Aanvallend werd er nog meer druk op de verdediging van Bladella  uitgeoefend. Dit met succes.  Middels drie doelpunten nam Ona/Astrantia kort voor het einde voor het eerst een voorsprong. 5-6. Bladella ging in de laatste minuten nog vol op de aanval om de eerste nederlaag af te wenden. Afstandsschoten hadden geen succes. In de tegenaanval had Ona/Astrantia steeds meer ruimte om het duel in het slot te gooien. Dit gebeurde ook niet waardoor de 5-6 als eindstand kon worden genoteerd. Een mooie overwinning voor Ona/Astrantia.  Volgende week weer thuis tegen Klick/Miko.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 -  De Horst 1     21 – 15                               21-01-2018

In deze derby kregen de vele toeschouwers waar voor hun geld. De eerste aanvallen van de thuisploeg hadden al bijna succes. Echter het duurde toch nog een aantal minuten voordat Astrantia/Ona de score open brak. De gasten hadden het antwoord snel paraat. 1-1.  In het vervolg was Astrantia/Ona toch de gevaarlijkste ploeg. Er werden gemakkelijker kansen uitgespeeld en daardoor kwam er een voorsprong van 4-1 op het bord. De Horst kwam terug tot 4-2 maar vervolgens werd het verschil op vier gebracht. In de laatste tien minuten van de eerste helft bleef dit verschil in tact. Bij een 6-2  stand hielden beide ploegen elkaar in evenwicht  qua score. Met een 10-6 ruststand werd de boeiende eerste helft afgesloten.

Na de rust in een keer een ander spelbeeld. De Horst begon weer met veel passie en kwam als eerste tot score. 10-7. De thuisploeg herstelde nog wel de marge  11-7 maar had vervolgens een heel slordige fase. Veel balverlies was het gevolg. De gasten uit Groesbeek voelden dat er meer in zat. Op basis van de genoemde passie en strijd kreeg de ploeg het voor elkaar om de stand gelijk te trekken. 11-11. Een time out aan Ona/Astrantia kant was nodig om de ploeg weer in het juiste spoor te krijgen. In de minuten die volgden trok de ploeg de regie weer volledig naar zich toe. Voordat de Horst aan een voorsprong kon denken en werken stond de 15-11 op het bord. Dit bleek de beslissende voorsprong. Ona/Astrantia bleef in de laatste fase van deze wedstrijd controle houden en liet de gasten niet meer dichterbij komen. De Horst gaf niet op en bleef tot het eindsignaal strijden voor een beter resultaat. Gevolg was een mooie eindfase waar nog tien doelpunten waren te zien. Een makkelijker scorend Ona/Astrantia  had hierin het grootste aandeel. Met zes doelpunten aan de kant van de thuisploeg werd de eindstand op 21-15 bepaald. Na deze wederom mooie derby volgende week in Bladel tegen de koploper.

______________________________________________________________________

JES 1 – ONA/Astrantia 1      9-13                                     14-01-2018

De toeschouwers moesten even geduld opbrengen voordat de eerste doelpunten vielen in deze wedstrijd. De eerste tien minuten waren zeker niet saai ondanks dat doelpunten ontbraken. Beide teams kwamen tot kansen maar succes was en niet. Ona/Astrantia brak de ban en nam een 0-1 voorsprong. In het vervolg kwamen de gasten zelfs op een 0-3 voorsprong daar uitspelen van kansen hun gemakkelijker afging dan bij JES. Het leek er even op dat Ona/Astrantia  zich al vroeg in de wedstrijd naar een beslissende voorsprong speelde. Dit gebeurde niet. De thuisploeg haalde zelfs wat van de achterstand af door zich terug te knokken naar 2-3.  Meteen hierna werd het 2-4 middels een afstandsschot. In de laatste fase van de eerste helft herstelden de gasten de marge weer tot drie waardoor Ona/Astrantia met een 4-7 voorsprong ging rusten. Na de rust namen de gasten meteen uit de eerste aanval een nog grotere voorsprong. 4-8. Ook de 4-9 viel hier snel achteraan waarbij eerst van de stip was gemist. JES gaf niet op en wist zich toch weer terug te knokken naar 6-9. Dit in een fase waarin  ook Ona/Astrantia nogal wat kansen onbenut liet. In het laatste kwartier werd toch steeds duidelijker dat die voorsprong niet meer in gevaar kwam. Ona/Astrantia bracht eerste de marge weer terug op vier. 6-10. Vervolgens speelde de ploeg de wedstrijd rustig uit. JES gaf niet op en had in de eindfase nog driemaal succes. Hier schoot de ploeg niks meer mee op doordat ook de gasten nog driemaal de korf vonden. Zodoende eindigde deze wedstrijd met een 9-13 op het bord. Een verdiende overwinning voor Ona/Astrantia. De komende week kan er weer toegewerkt worden naar de derby tegen de Horst. Steun van veel supporters is welkom.

______________________________________________________________________

Avanti 1 – ONA/Astrantia 1          8 – 18                            07-01-2018

Na de welkome overwinning in de laatste wedstrijd voor de jaarwisseling liet Ona/Astrantia een prima indruk achter in de eerste wedstrijd van 2018. De beginfase van het duel tegen Avanti was nog wat aarzelend zoals we in meer wedstrijden hadden gezien. De fysiek spelende thuisploeg nam zodoende het initiatief en nam een 2-1 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft werden de gasten steeds meer de bovenliggende partij. De achterstand werd omgebogen in een 2-6 voorsprong. Ondanks dat er een enkele malen verkeerde keuzes werden gemaakt wist Ona/Astrantia met geduldig spel de fysieke druk ,op bal en speelster, door Avanti goed te bespelen. Wanneer er dan ruimte kwam werden er verschillende kansen uitgespeeld. Ondanks het overwicht bleef tot aan de rust het verschil op vier staan. Met doelpunten gelijk verdeeld aan beide kanten werd de ruststand 5-9.  Na de rust liet de thuisploeg meteen zien dat het zich nog niet zomaar gewonnen gaf. De eerste score was voor Avanti. 6-9. Hierna verzuimde de ploeg om nog korter bij te komen door een strafworp te missen. Het antwoord van Ona/Astrantia was doortastend. Met rake ballen werd de score opgevoerd naar 6-12. De weerstand van de thuisploeg werd hierdoor flink op de proef gesteld. Een portie fysiek bracht echter geen ommekeer. Verder dan een benutte strafworp kwam de ploeg niet. 7-12. Het laatste kwartier gaf een ontspannen spelend Ona/Astrantia te zien. De ploeg liep weg naar een verschil van tien doelpunten. 7-17. Deze marge bleef tot het eind in tact daar beide ploegen nog een maal de korf vonden. 8-18. Een mooie overwinning die weer vertrouwen geeft.  Volgende week weer een uitwedstrijd.  Dan in Boekel tegen JES.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Oxalis 1       15-14                           17-12-2017

Na drie verliespartijen kwam Ona/Astrantia eindelijk weer tot winst.  In de wedstrijd tegen Oxalis begon Ona/Astrantia voortvarend. De ploeg had weinig tijd nodig om de 1-0 op het bord te zetten. Hierna waren er talrijke  mogelijkheden om meteen uit te lopen naar een ruimere voorsprong. Geen zuiverheid in de afwerking maar ook pech voorkwamen dit. De gasten uit Horst kwamen beter in de wedstrijd en bogen uit een enkele kans de achterstand om in een 1-3 voorsprong. De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om het initiatief weer terug te krijgen. In eerste instantie kwam de ploeg terug tot 3-3 maar hierna nam Oxalis weer brutaal een 3-5  voorsprong. Ondanks het uitspelen van veel kansen waren er twee afstandsschoten nodig om de 5-5 op het bord te krijgen. Voor het rustsignaal nam Ona/Astrantia eindelijk weer de voorsprong. 6-5. Na de rust pakte Oxalis meteen vanaf de beginbal het initiatief. Met twee rake ballen werd de achterstand weer omgebogen in een voorsprong. 6-7. Vanaf toen werd het steeds meer een vechtwedstrijd. Ona/Astrantia had teveel kansen nodig om het duel naar zich toe te trekken terwijl Oxalis met de regelmaat bleef scoren. Hierbij mocht de ploeg ook nogal eens een keer aanleggen vanaf de stip. Qua score ging het duel zodoende naar het einde van de wedstrijd gelijk op. Van 7-7 was het enkele minuten voor het einde 13-13. In deze laatste minuten nam de spanning verder toe.  Eerst nam Ona/Astrantia weer een 14-13 voorsprong waarna Oxalis via de stip weer gelijk mocht maken. 14-14. Deze gemakkelijk gegeven strafworp had geen invloed op Ona/Astrantia daar de ploeg meteen weer de voorsprong pakte. 15-14.  De laatste minuut was aangebroken . Ook hierin weer de nodige commotie. De thuisploeg leek met de laatste aanval de tijd vol te spelen. Echter Ona/Astrantia leed balverlies waarna Oxalis nog een strafworp claimde in de laatste seconden van dit duel.  Ona/Astranta trok zodoende de overwinning over de streep maar had het zich onnodig moeilijk gemaakt. De komende weken kan de ploeg weer werken aan het spel waarna op zeven januari de competitie weer wordt hervat.
_________________________________________________________________

Dakos 1 – ONA/Astrantia 1          9 – 7                10-12-2017

Ondanks de weersvoorspellingen was de heenreis naar Someren voor de dames van Ona/Astrantia  probleemloos. Goed voorbereid kon zodoende aan het duel met Dakos worden begonnen. Vanaf het eerste fluitsignaal was het een gelijkwaardig duel waarin de gasten meteen op zoek gingen naar resultaat. Immers het scorend vermogen had de laatste weken gehaperd. Het eerste kwartier zag er gunstig uit. Na de openingstreffer van Ona/Astrantia  0-1 kwam Dakos middels een afstandschot nog wel langszij maar hierna namen de gasten resoluut een 1-3 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar keurig in evenwicht echter doelpunten maken kwam bij Ona/Astrantia niet meer voor in het strijdplan. De thuisploeg profiteerde en kwam in eerste instantie gelijk. 3-3. Nadat er geruime tijd niet gescoord werd , dit ook door goed verdedigen aan beide kanten,  sloeg Dakos in de laatste minuten voor de rust weer onberispelijk toe. 5-3. Twee afstandsschoten vonden weer de korf. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Ona/Astrantia ging op zoek naar resultaat maar was in het eerste kwartier niet in staat om de korf te vinden. Ondanks goed verdedigen wist Dakos in deze periode toch nog twee maal toe te slaan. 7-3. Met een  time out en wisselingen in de ploeg  kwam Ona/Astrantia eindelijk tot resultaat.  De achterstand werd terug gebracht tot 7-5. Even leek de thuisploeg te wankelen maar de 8-6 bracht weer uitkomst. In de eindfase van dit duel probeerde Ona/Astrantia het tij nog te keren . Dit lukte niet meer daar eerst Dakos via de stip weer uitliep naar 9-6  en waar de gasten middels een velddoelpunt de eindstand bepaalden op 9-7. Weer een verliespartij die liet zien dat er veel meer had ingezeten. Met deze teleurstelling moest de  terugreis worden gedaan onder zeer moeilijke weersomstandigheden.  Mooi was het bericht later op de middag dat iedereen probleemloos was thuis gekomen. Volgende week in Overasselt  tegen Oxalis.

______________________________________________________________________

Klick 15/Miko 1 – ONA/Astrantia 1       9 – 7                          3-12-2017

In deze wedstrijd was het voor beide teams zaak om tot een overwinning te komen zodat de aansluiting met de bovenste plaatsen niet groter werd. Vanaf het begin waren de teams volledig aan elkaar gewaagd. Vooral verdedigend hadden de ploegen hun zaken prima voor elkaar. Dit betekende dan ook dat het een wedstrijd werd met weinig doelpunten. De thuisploeg kwam na een tiental minuten op een 1-0 voorsprong.  Ook de gasten vonden na deze openingstreffer voor de eerste maal de korf. 1-1.  In het vervolge van de eerste helft golfde het spel op en neer. Met snelle combinaties werd aan beide zijden gezocht naar openingen. Klick15 /Miko was in die fase het meest succesvol. Met twee doelpunten werd de stand naar 3-1  getild. Deze voorsprong bleef tot de rust in tact daar Ona/Astrantia in eerste instantie niet dichterbij kwam door pech in de afwerking. Vlak voor de rust viel de bal dan eindelijk binnen. 3-2.  Na de rust hetzelfde spelbeeld. Twee ploegen die streden voor de overwinning waarbij de thuisploeg ook fysiek meer de grens zocht dan de gasten. De voorsprong voor Klick 15/Miko bleef ook in het eerste gedeelte van de tweede helft in tact. Bij de eerste aanval van Ona/Astrantia kwam de gelijkmaker er niet waarna de thuisploeg wel raak schoot. 4-2. In het vervolg  werd de stand naar 5-3 gebracht. Halverwege de tweede helft kwam Ona/Astrantia eindelijk op gelijke hoogte.  Met twee afstandsschoten stond het ineens 5-5. De thuisploeg was niet onder de indruk en had in het vervolg toch weer het eerste woord. De voorsprong werd weer op twee doelpunten gebracht. 7-5. Ona/Astrantia gaf zich in de eindfase niet gewonnen en bleef spelen voor een beter resultaat. Middels wat wisselingen kwam de ploeg dichterbij. Na de aansluitingstreffer 7-6 waren er weer mogelijkheden op de gelijkmaker echter die viel niet waarna de thuisploeg profiteerde. 8-6. De laatste minuten werden spannend.  Ona/Astrantia scoorde de 8-7 waarna de ploeg ook de mogelijkheden kreeg voor de gelijkmaker. Deze viel niet waarna Klick 15/Miko in de laatste seconden van de wedstrijd het duel definitief naar zich toe trok. 9-7. De punten bleven zodoende in Mill . Voor Ona/Astrantia deze week weer werk aan de winkel om vooral het scorend vermogen weer op te krikken.

______________________________________________________________________

ONA/Astrantia 1 – Bladella 1   7 – 10                26-11-2017

In de nog prille zaalcompetitie stonden de twee nog ongeslagen ploegen tegenover elkaar. De gasten uit Bladel kwamen meteen goed uit de startblokken. Fel spelend werd overal druk gezet. Ona/Astrantia had  zodoende moeite om in het ritme te komen. In de beginfase lukte het de thuisploeg niet om onder die druk uit te komen. Aanvallend lukte er niet veel en door onzuivere passing werden er fouten gemaakt. Bladella nam middels twee afstand schoten brutaal een 0-2 voorsprong. Na de vak wissel ging Ona/Astrantia op zoek naar de eerste score. De ploeg kwam vooralsnog niet verder dan een afgekeurd doelpunt en strafworpsituatie waarin de scheidsrechter niets zag. Bladella pikte in deze fase nog stiekem een doelpunt mee. 0-3. In het vervolg van de eerste helft kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Na de eerste score 1-3 was het vlot middels twee prima doelpunten 3-3. Even leek het erop dat de ommekeer zou komen. Deze kwam niet doordat Ona/Astrantia uit de vele mogelijkheden niet tot score kwam. Bladella wist uit de door hun uitgespeelde kansen een veel beter rendement te halen en ging zodoende met een  3-7 stand rusten. Na de rust ging de thuisploeg meteen op zoek naar een beter resultaat. Er moest veel energie in gelegd worden omdat de gasten ook nu weer weinig ruimte weg gaven. Toch lukt het Ona/Astrantia terug te komen tot 6-7. Weer was er het gevoel dat het duel ging kantelen. Eerst was er de 6-8 doordat Bladella een fout resoluut afstrafte. Maar de 7-8 meteen uit de volgende aanval veranderde die situatie niet. Ona/Astrantia ging op zoek naar meer. Een vrije bal leek de gelijkmaker te brengen maar de bal wilde niet door de korf. Gesteund door de voorsprong bleef Bladella in balbezit secuur en geduldig zoeken naar mogelijkheden terwijl het verdedigend toch ook weer een aantal malen goed weg kwam. Ook in de eindfase waren de gasten weer als eerste succesvol waardoor het duel werd  beslist 7-9. Ona/Astrantia moest zich zodoende neerleggen bij verlies. Ook het laatste wapenfeit was voor Bladella zodat met een 7-10 score de punten werden meegenomen naar Bladel.

______________________________________________________________________

De Horst 1 – ONA/Astrantia 1     11 – 16                            19-11-2017

In Groesbeek stond Ona/Astrantia tegenover de Horst. In deze derby had de thuisploeg aanvankelijk het initiatief. Na doelpunten aan beide zijden ( 1-1 ) wist de ploeg  middels twee doelpunten een 3-1 voorsprong te nemen. De gasten waren niet onder de indruk. Het aanvalsspel van Ona/Astrantia ging beter lopen . Dit werd ook in doelpunten uitgedrukt. De achterstand werd weggewerkt en zelfs omgebogen naar een voorsprong. 3-5. In het laatste gedeelte van de eerste helft bleef de voorsprong van Ona/Astrantia in takt. Daar beide ploegen elkaar in evenwicht hielden qua score  kwam de rust met een 6-8  stand. Na de rust was er in de beginfase weinig verandering in het spelbeeld. De gasten hielden controle waardoor de Horst niet in staat was om dichterbij te komen. Scores aan beide zijden bracht de stand na een kwartier spelen op 8-10. In het vervolg van de tweede helft liep Ona/Astrantia toch weg bij de thuisploeg. Dit mede door wat omzettingen. Bij 8-11 wist de Horst nog een maal aan te klampen. 9-11 maar hierna liepen de gasten uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Bij 10-14 ging de slotfase van dit duel in. De Horst bleef gaan voor een beter resultaat maar kwam niet verder. Vooral doordat er maar een maal werd gescoord uit drie strafworpen. De gasten wisten nog tweemaal de korf te vinden waardoor Ona/Astrantia ook nu weer de sterkste was in deze derby.  Met een 11-16 eindstand gingen de punten mee naar Overasselt/Middelaar.

______________________________________________________________________

Ona/Astrantia 1 -  JES 1       4 – 6                                     12-11-2017

De eerste wedstrijd van de zaalcompetitie in de overgangsklasse werd door Ona/Astrantia succesvol afgesloten. Vanaf het begin had de thuisploeg te maken met een enthousiast en fel spelend JES. Het begin was gelijk opgaand waarin Ona/Astrantia  zichtbaar  op zoek was naar het juiste ritme. JES opende in deze fase brutaal de score. Lang konden de dames uit Venhorst hier niet van genieten omdat Ona/Astrantia in de tegenaanval de gelijkmaker liet aantekenen. 1-1. De wedstrijd bleef gelijk opgaan waarbij JES tot tweemaal toe een achterstand wist weg te werken. 3-3. Langzaam aan kreeg de thuisploeg de overhand. Bij 5-3 kwam JES nog terug tot 5-4 maar hierna werd door Ona/Astrantia tot de rust het eerste verschil gemaakt. Nadat de score naar 6-4 was gebracht werd met een prima onderschepping in de verdediging de bal middels een diepe bal en een korte combinatie in drie balcontacten in het mandje gelegd. 7-3. In de laatste minuut sloeg Astrantia/Ona nogmaals toe.  8-4. Ook na de rust zagen de toeschouwers  een eerste score van JES. De ploeg had daarbij geluk dat de scheidsrechter een voetfout op de lange lijn niet kon zien. 8-5.  Ona/Astrantia had in deze tweede helft mede door wat wisselingen het duel volledig in haar greep. JES , dat ook in de tweede helft met veel elan speelde,  kreeg steeds meer moeite om bij de korf te komen waardoor doelpunten schaars werden. De thuisploeg speelde zich in deze fase naar een beslissende voorsprong. Bij 12-5 konden de bezoekers zodoende pas de zesde treffer aantekenen. In de laatste minuten bleef  Ona/Astrantia baas in eigen huis en bepaalde de eindstand op 14-6. Volgende week naar Groesbeek voor de derby  tegen De Horst.  Steun van veel supporters is welkom.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Klimroos 1       12-18            15-10-2017

In de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie was een gehandicapt Astrantia/Ona niet in staat om Klimroos de punten afhandig te maken. De start van de thuisploeg was goed . Na een aftastend begin kwam de ploeg op een 2-0 voorsprong. De gasten uit Hoogeloon hadden wat langer nodig om in de wedstrijd te komen. Qua felheid zat het goed echter het duurde even voordat de korf werd gevonden. Na de eerste score van Klimroos  wist de ploeg in een rap tempo de score om te bouwen naar een 2-3 voorsprong. Nu moest Astrantia/Ona in de achtervolging. Tot 4-4 ging het gelijk op echter toen liepen de gasten uit naar een 4-7 voorsprong. Vooral fysiek kreeg Klimroos steeds meer de overhand waarbij ook het scoren steeds makkelijker afging. Toch krabbelde de thuisploeg nog terug tot 6-7.  In de eindfase van de eerste helft trok Klimroos de wedstrijd definitief naar zich toe en ging met een 7-11  voorsprong rusten. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Na de eerste aanvallende acties aan beide kanten kwamen de gasten als eerste aan score. 7-12.  Astrantia/Ona kwam nog wel op 8-12 maar kreeg steeds meer moeite om kansen uit te spelen tegen de fysiek sterkere tegenstander. Halverwege de tweede helft was er al de onoverbrugbare achterstand voor Astrantia/Ona  10-15. In de laatste fase van deze wedstrijd hield Klimroos controle en gaf de voorsprong niet meer weg. Doelpunten aan beide zijden bepaalden de eindstand zodoende op 12-18.  Voor Astrantia/Ona nu zaak dat de ziekenboeg leeg komt en er een goede voorbereiding naar de zaalcompetitie volgt zodat hier weer te genieten is van mooi korfbal.

______________________________________________________________________

Heumen 1 – Astrantia/ONA 1         17-15           8-10-2017

Op een zwaar veld speelden Heumen en Astrantia/Ona weer een boeiende derby. Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima arbitrage was het meteen vuurwerk. Heumen bestookte de korf van de gasten met de eerste aanvallen. De gasten namen het balbezit over en sloegen meteen toe. 0-1. Het antwoord van de thuisploeg  liet niet lang op zich wachten. 1-1. Hierna haalde astrantia/Ona een bijna honderd procent score  uit haar aanvalsspel. Er werd binnen een paar minuten een 1-4 voorsprong genomen. Ook na een rake treffer van Heumen werd de marge weer hersteld. 2-5. De thuisploeg moest na deze openingsfase even schakelen. Dit gebeurde ook. Met wat wisselingen kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd. Middels het bekende aanvalspatroon werden de gasten onder druk gehouden. Astrantia/Ona kon de voorsprong niet meer vast houden waardoor Heumen bij 7-7 op gelijke hoogte kwam. Ondanks dat een blessure bij Astrantia/Ona de ziekenboeg nog voller maakte bleef de ploeg in de laatste fase voor de rust knap overeind. Verdedigend bleef de ploeg overeind tegen de aanvalsdruk van Heumen waarbij de gasten zelfs het  initiatief bleven houden in score.  De rust aanbrak zodoende aan bij 9-10 in het voordeel van de gasten. Na de rust was de beginfase qua doelpunten lang niet zo attractief als voor de rust. Beide ploegen hadden elkaar in evenwicht met verdedigen. Heumen kwam ne een tiental minuten weer op gelijke hoogte 10-10 waarna de thuisploeg aanvallend langzaam maar zeker de overhand kreeg. In de midden fase van de tweede helft kwam Heumen zodoende ook voor het eerst aan de leiding. Het afstandsschot ging nog beter lopen waardoor er bij 14-12 het eerste gaatje was geslagen. Astrantia/Ona gaf zich echter nog niet gewonnen.  De ploeg kwam terug tot 14-13 en had weer mogelijkheden voor de gelijkmaker. Deze viel niet waardoor Heumen weer aanvallend op zoek kon naar resultaat. Met weer twee rake schoten werd de 16-13 voorsprong op het bord gezet. Hiermee nam de thuisploeg een voorschot op de overwinning. Aanvallend kwam Astrantia/Ona er in de eindfase steeds moeilijker doorheen. De ploeg was niet meer bij machte om de achterstand weg te werken ondanks dat er met een score meer dan Heumen een 17-15 eindstand op het bord werd gezet. Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Klimroos.

______________________________________________________________________

Klick ’15/Miko’76 1 – Astrantia/ONA 1               6-10           1-10-2017

In de uitwedstrijd tegen het eveneens puntloze Klik 15/Miko nam Astrantia/Ona verdiend de punten mee naar huis.  Vanaf het begin was het een gelijk opgaande wedstrijd waarin de gasten aanvallend in het voordeel waren.  Echter dit gaf geen voorsprong in doelpunten. Wel was het Astrantia/Ona wat de score opende . 1-0. Hierna was er een periode zonder doelpunten . De thuisploeg had geen succes in de afronding en de gasten waren niet bij machte om de voorsprong uit te bereiden. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. 1-1. Het antwoordt van Astantia/Ona liet niet lang op zich wachten. 1-2.   Na doelpunten aan beide zijden 2-3 brak de slotfase van de eerste helft aan. Hierin verzuimde Astrantia/Ona de score uit te breiden. Klick 15/Miko profiteerde en boog de achterstand om naar een 4-3 voorsprong.. Astrantia/Ona toonde veerkracht en bepaalde de ruststand op 4-4. Na de rust waren de gasten vanaf het begin effectiever. Middels twee rake schoten werd er een 4-6 voorsprong genomen. Klick 15/Miko probeerde aan te haken maar kwam pas tot score na nogmaals een doeltreffende aanval van de gasten.  5-7.  De voorsprong gaf de gasten meer zelfvertrouwen. Met rake schoten werd de voorsprong  uitgebreid naar 5-9. Deze voorsprong was ook het gevolg van het missen van twee strafworpen door de thuisploeg. In de laatste fase van de wedstrijd probeerde Klick15/Miko met veel inzet en strijd  het tij nog te keren. Verder dan de zesde treffer kwam de ploeg niet. 6-9. Het laatste woord was aan Astrantia/Ona dat met een rake bal de eindstand op 6-10 bepaalde waardoor de eerste zege dit seizoen definitief werd veilig gesteld.  Volgende week de derby tegen Heumen wat ook weer een affiche is voor mooi korfbal.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – Oranje-Wit 1        9-13                   24-09-2017

Onder prima weersomstandigheden gespeeld was de wedstrijd tussen beide ploegen vanaf de eerste minuut boeiend. Vooral voor de rust waren beide teams volledig aan elkaar gewaagd. Na de openingsfase waarin aan beide zijden kansjes werden uitgespeeld was het de thuisploeg die de score opende. 1-0.  Lang stond deze score niet op het bord daar Oranje Wit meteen tegen scoorde. 1-1.  Hierna hielden beide ploegen elkaar lang van score af. Oranje Wit was het die deze fase doorbrak met een doelpunt. 1-2. Hierdoor moest Astrantia/Ona in de achtervolging. Nadat eerst de gasten nogmaals succesvol waren  ( 1-3 ) trok de ploeg het initiatief weer volledig naar zich toe. Met prima doelpunten werd de achterstand omgebogen naar een 4-3 voorsprong. Nog voor de pauze trok Oranje Wit de stand weer gelijk.  Ruststand derhalve 4-4. Na de rust zag het publiek ook in de beginfase twee ploegen die nog weinig voor elkaar onder deden. Oranje Wit kwam als eerste tot score. De ploeg speelde zich wel naar een voorsprong van twee doelpunten. 4-6. De thuisploeg had het antwoord weer klaar . 5-6. Toch werd toen al zichtbaar dat de gasten fysiek meer en meer de bovenliggende partij werden. Dit was niet meteen beslissend maar waar Astrantia/Ona het niet voor elkaar kreeg om de stand gelijk te trekken wisten de gasten via drie prima afstandsschoten en een strafworp de stand naar 5-10 te tillen. Met nog een kwartier te gaan was dit wel een tik voor de thuisploeg. Ook nu weer toonde Astrantia/Ona karakter. De ploeg gaf zich nog niet gewonnen. Tot het eind werd er gestreden voor een beter resultaat . Oranje Wit bleef hier koel onder en speelde zich waar kon ook naar kansen om de voorsprong over de streep te trekken. Van die voorsprong kon Astrantia/Ona maar een punt afhalen voordat het laatste fluitsignaal klonk zodat de wedstrijd eindigde in een 9-13 overwinning voor Oranje Wit.

______________________________________________________________________

Stormvogels 1 – Astrantia/ONA 1   16 – 12                18-09-2017

Ondanks een goede wedstrijd keerde Astrantia/Ona met lege handen terug uit het verre Luyksgestel. De hele wedstrijd kregen de gasten te maken met een fysiek en fel spelende thuisploeg.  Vooral in balbezit leverde deze weerstand teveel verkeerde keuzes en foutieve passes op. Toch was het Astrantia/Ona dat  de score opende. 1-0. Lang kon de ploeg niet van deze voorsprong genieten. Na de snelle gelijkmaker liep Stormvogels uit naar 3-1. De gasten moesten vanaf dit moment in de achtervolging. Bij 6-3 leek Astrantia/Ona weer helemaal in de wedstrijd te komen toen de achterstand terug werd gebracht naar 6-5. Verder kwam de ploeg tot aan de rust niet. Het was Stormvogels dat de eerdere marge weer herstelde en zelfs uitliep naar een 9-5 voorsprong bij rust. Na de rust leek de wedstrijd meteen te worden beslist door Stormvogels echter men faalde in de afwerking. Vanaf dat moment knokte Astrantia/Ona zich op karakter terug in de wedstrijd. De achterstand werd gehalveerd. 9-7. Waarna er mogelijkheden waren voor de aansluiting. Die kwam er voorlopig niet. Stormvogels hield de voorsprong vast. Met het genoemde fysieke spel waarbij vaak op het randje werd gespeeld dwong de thuisploeg Astrantia/Ona steeds weer in een situatie van achtervolgen maar ook in een positie om niet verder achterop te raken in score. Tot 11-9 was dit het spelbeeld. Met nog een kwartier op de klok kregen de gasten toch meer grip op de thuisploeg. Het werd een boeiende eindfase van dit duel. De voorsprong van Stormvogels werd gehalveerd en bij 12-11 kon het duel weer alle kanten op. Na scores aan beide kanten was het Astrantia/Ona dat op een haar na de 13-13 miste. Meteen hierna viel de beslissende treffer toch aan de andere kant 14-12.  Het verzet van Astrantia/Ona was hiermee gebroken. Stormvogels besliste het duel definitief 15-12 waarna in een wel heel lange scheidsrechterlijke laatste minuut ook nog de geflatteerde 16-12 op het bord kwam. Ook nu weer genoeg leermomenten voor Astrantia/Ona om als team verder te groeien in deze competitie.

______________________________________________________________________

Astrantia/ONA 1 – ODC 1        11-4               10-09-2017

De eerste thuiswedstrijd tegen ODC werd een wedstrijd waarin de thuisploeg vanaf het begin achter de feiten aanliep. Beide ploegen gaven elkaar vanaf het eerste fluitsignaal weinig toe. In de beginfase bleef  de brilstand lang op het bord staan. In deze fase had Astrantia/Ona de score moeten openen. Dit gebeurde niet waardoor de gasten haar kansjes wel benutten en zodoende een 0-2 voorsprong namen. Astrantia/Ona verkleinde tot 1-2 maar kwam niet verder. Het spelbeeld bleef gedurende het vervolg van de eerste helft hetzelfde. De thuisploeg had aanvallend wel het vermogen om kansen uit te spelen maar kreeg het vervolgens niet voor elkaar om tot score te komen. Het gevolg was dat een zakelijk spelend ODC eerst middels twee scores uitliep naar 1-4. En vervolgens op de juiste momenten toesloeg waardoor er een 2-7 ruststand kon worden genoteerd. Na de rust was ODC meteen succesvol en verhoogde de marge naar 2-8. Astrantia/Ona probeerde de bakens te verzetten maar kwam niet verder doordat ook in de tweede helft het vizier niet op scherp stond. Na doelpunten aan beide zijden brak bij een 4-9 voorsprong een doelpuntloze fase aan.  De thuisploeg had mogelijkheden om de marge te verkleinen maar verzuimde en de gasten werden van score afgehouden door goed verdedigen maar ook door slordig balverlies. Astrantia/Ona kwam zodoende geen steek verder waarbij ODC alles prima vond omdat de wedstrijd was beslist.  In de laatste minuten van dit duel was het toch weer ODC wat liet zien waar het verschil in deze wedstrijd zat. Met twee rake schoten werd de eindstand bepaal op 4 -11.

______________________________________________________________________

Altior 1 – Astrantia/ONA 1     14-12                 03-09-2017

 De eerste wedstrijd in de hoofdklasse was voor  Astrantia/Ona  in Heeswijk Dinther tegen Altior. Vanaf het eerste fluitsignaal was het voor Astrantia/Ona meteen zaak zich in te stellen op de handelingssnelheid van de thuisploeg. Met de eerste aanval van Altior kwam zelfs al de 1-0 op het bord. De 2-0 viel hier al snel achteraan waardoor een valse start zich leek aan te dienen. Met veel dynamiek spelend kregen de gasten meer grip op het spel. Nadat  beide ploegen met rake schoten de stand op 3-1 hadden gebracht lukte het Astrantia/Ona op weer volledig in de wedstrijd te komen. Met mooie doelpunten kwam de ploeg langszij. 3-3. Hierna golfde het spel gedurende het vervolg van de eerste helft op en neer. Beide ploegen gaven elkaar niks meer toe waardoor de rust aanbrak met een 6-6 stand. Voordeel voor Altior was dat de ploeg slecht een maal op achterstand had gestaan. Na de rust vooralsnog hetzelfde beeld. Echter vanaf 8-7 kreeg Astrantia/Ona steeds meer moeite om gelijke tred te houden. Vooral aanvallend kregen de gasten steeds meer problemen om in het hoge speltempo doelkansen te verzilveren. Altior kwam zodoende halverwege de tweede helft op een 10-7 voorsprong. Dit bleek later een te grote achterstand voor Astrantia/Ona die echter bleven strijden voor een beter resultaat. Altior werd gedwongen om geconcentreerd te blijven spelen .In het vervolg hield de score tot 13-10 zelfs weer gelijke tred. Vijf minuten voor tijd kwam Altior toch op vier doelpunten verschil 14-10. Ondanks de beslissing toonde Astrantia/Ona weer veerkracht en kwam terug tot 14-12 waarna er ook nog mogelijkheden waren voor de aansluitingstreffer. Zover kwam het niet meer. Na een mooi duel stond Astrantia/Ona met lege handen maar met ervaringen rijker voor de komende wedstrijden.